28 Temmuz 2012, Cumartesi 09:45:17

UÇAĞIN ÖNÜNE TİLKİ ÇIKINCA...

Ankara'da uçağın önünden geçen tilki, pilota kazık fren yaptırdı. Bakan Yılmaz, "Tilkiyi ezmemek için pilotumuz uçağısert bir frenle durdurmuş. Ardından hemen hareket ettik. Yani ciddi bir tehlike söz konusu değil" dedi.
  • Cik disari...
  • yani uçağın önünden tilki geçti diye bakanla pilot niye kapışıyolar ki anlamadım. ayıp değil mi? hem de sonradan barışıp tekniğin üstüne niye yürüyolar ki? Nedir biz teknisyenlerin çektiğimiz??
  • kaptan kesin kalkışta iniş takımlarını açmayı unuttu sonra suçu bakanın üstüne atıyor
  • Ya çok seviyorum buradaki yorumları, ne tartışmalar oluyor süper... :) kimin kime yapıştırdığı belli değil... Süpersiniz XD kokpittede de böyle mi yapıyorsunuz, kapı kapalı olunca biz göremiyoruz, duyamıyoruz. Çok iyi yaa devam, aynen....
  • TK'cılar Steward'larınıza da, Kaptan edasıyla yazan F/O'larınıza da lütfen sahip olunuz. (F/O değil Kaptansa durum daha da vahim) Burada yazılan anıları biz kendi şirketlerimizde yaşamıyoruz. CRM'in ilk maddesinden bile haberi olmayan kör cahillerin buraya yazı yazmasına engel olun. Bu kadar saygısız, sevgisiz, kendi .okun içinde olduğu halde dışarıya .ok sıçratmaya çalışan bir adamın havacılığını bırak, insanlığından şüphe ederim. "Liyakat" yerine "biat" kültüründen gelenlere müsaade ede ede bu hale geldiniz. artık at izi ile it izini birbirinden ayırın, ya DA BU İŞİ BIRAKIN.
  • Halinize bakın ya. Şu yorumları okuyun bir dahada aynı sektörde bulunan siz sözde meslektaşız diye geçinen koskoca yaşını başını almış adamlar çocuk gibi yorumlar yapıp birbirinizle itişiyosunuz. Hiç yakışıyormu size ya... Yaşınızdan utanın arkadaşlar. Utanıyorum şurdaki yorumları okudukça .....Türkiye nin değişmeyecek gerçeklerinden biri daha ... çok yazık.
  • Havacilik bilgine hayran kaldım. Demek koskoca bir uçak tilkiden dolayı durmazmis. Vay be. Kahramana bak. Ne de biliyor olayı. :))))) havada gaz kesiyormuş potları dokuyormus. Bundan sonra oldu olacak sana danışalım gaz kesicez müsait misin durumun nedir falan diye. Şuraya ne zavallılar ne boş yorumlar yapıyor inanamıyorum. Susun da adam sansınlar. Haaa unutmadan. Briefing de soracakmışsın ya. Tilkiden korkuyor musun diye. Cevabım: YEMEZ. sor da görelim. Burda sanal delikanlılık yaparsın adın sanın yok nasıl olsa. Ama orda el pençe durursun. Anladın sen onu !
  • -Ankara base steward teşekkür ediyorum, biz senin gibi kendini geliştirmiş arkadaşlarımla ve ekiplerle çalışmaktan mutluluk ve gurur duyarız... -Dayak yorumu yapan kaptanım, yapıcı olmak ve doğru bir iletişim gerçekleştirmek, CRM'i geliştirmek adına artık bu anlayışı değiştirin rica ediyorum, emniyetli ve keyifli uçuşlar dilerim... -Sky ve yolcu isimleri ile yorum yapan okuyucular, FOD konusuna bir bakmalısınız... ;)
  • Steward rumuzu ile yorum yapan arkadaşıma; Gerçekten yorumuna çok güldüm. Eğitim kurumları kabin memuru arkadaşlarıma bir miktarda da uçak sistemlerini tanıtmalı galiba... Değerli arkadaşım lütfen şu aşağıda yazdığım konularda kısa bir araştırma yap ve genel havacılık bilgini bir miktar geliştir, böylelikle lüzumsuz yorumlar ile kendine güldürtmemiş olursun. İyi çalışmalar dilerim... -GPWS -VLE(Maximum landing gear extended speed) -FOD (motorun FOD kapması) -STEERING sistemi ve taxi usulleri-süratleri -SOP (Operational Manual Part B) -HYDROPLANING (Belkide PF canınızı kurtarmış sen diyosun çok sert indik bizi kandırıyor, ayıp...)
  • Steward a sen cok dayak yersin diyen kaptana sesleniyorum.. Daha gecen gun ekip arabasinda ucus donusu sefer kaptanini tip muduru arayip ucusunun kesik oldugunu soylediginde yuzundeki ifade ayni dayak yemis gibiydi.. Demek ki bu kafa degil o kafa dayaga goturuyor..degisse iyi olur..!

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ağrı ziyaretinde uçakta yaşadığı bir olayı anlattı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Bakan Yılmaz “Ankara'da bir tilkinin uçağın önüne çıkması sonucu küçük bir kaza olmuş. Durum nedir?” sorusuna “Önemli bir durum değildi. Tilkinin geçtiğini fark etmiş pilot, acil bir fren yaptı. O anda yolcularda da biraz telaş oldu. Daha sonra öğrendik, tilki geçiyormuş. Tilkiyi ezmemek için pilotumuz uçağı biraz daha sert bir frenle durdurmuş. Ardından hemen hareket ettik. Yani ciddi bir tehlike söz konusu değil. Fakat eğer tilkiyi ezseydi, 'hem acı bir şey olurdu hem de uçak zarar görürmüş' öyle dediler. Motora falan zarar verirmiş. Yani ezmemekle her bakımdan isabetli davranmış pilot” dedi.

Bakan Yılmaz pilotu tebrik ederek olası bir tehlikenin önüne geçilmiş olduğunu ifade etti.

UÇAĞIN ÖNÜNE TİLKİ ÇIKINCA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

İcerden e ~ 12 yıl önce
Cik disari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 12 yıl önce
yani uçağın önünden tilki geçti diye bakanla pilot niye kapışıyolar ki anlamadım. ayıp değil mi? hem de sonradan barışıp tekniğin üstüne niye yürüyolar ki? Nedir biz teknisyenlerin çektiğimiz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
kaptan kesin kalkışta iniş takımlarını açmayı unuttu sonra suçu bakanın üstüne atıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık Meraklısı Sade Vatandaş... ~ 12 yıl önce
Ya çok seviyorum buradaki yorumları, ne tartışmalar oluyor süper... :) kimin kime yapıştırdığı belli değil... Süpersiniz XD kokpittede de böyle mi yapıyorsunuz, kapı kapalı olunca biz göremiyoruz, duyamıyoruz. Çok iyi yaa devam, aynen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İÇERDEN ~ 12 yıl önce
TK'cılar Steward'larınıza da, Kaptan edasıyla yazan F/O'larınıza da lütfen sahip olunuz. (F/O değil Kaptansa durum daha da vahim) Burada yazılan anıları biz kendi şirketlerimizde yaşamıyoruz. CRM'in ilk maddesinden bile haberi olmayan kör cahillerin buraya yazı yazmasına engel olun. Bu kadar saygısız, sevgisiz, kendi .okun içinde olduğu halde dışarıya .ok sıçratmaya çalışan bir adamın havacılığını bırak, insanlığından şüphe ederim. "Liyakat" yerine "biat" kültüründen gelenlere müsaade ede ede bu hale geldiniz. artık at izi ile it izini birbirinden ayırın, ya DA BU İŞİ BIRAKIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hale bak ~ 12 yıl önce
Halinize bakın ya. Şu yorumları okuyun bir dahada aynı sektörde bulunan siz sözde meslektaşız diye geçinen koskoca yaşını başını almış adamlar çocuk gibi yorumlar yapıp birbirinizle itişiyosunuz. Hiç yakışıyormu size ya... Yaşınızdan utanın arkadaşlar. Utanıyorum şurdaki yorumları okudukça .....Türkiye nin değişmeyecek gerçeklerinden biri daha ... çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stewart diye yorum yapana ~ 12 yıl önce
Havacilik bilgine hayran kaldım. Demek koskoca bir uçak tilkiden dolayı durmazmis. Vay be. Kahramana bak. Ne de biliyor olayı. :))))) havada gaz kesiyormuş potları dokuyormus. Bundan sonra oldu olacak sana danışalım gaz kesicez müsait misin durumun nedir falan diye. Şuraya ne zavallılar ne boş yorumlar yapıyor inanamıyorum. Susun da adam sansınlar. Haaa unutmadan. Briefing de soracakmışsın ya. Tilkiden korkuyor musun diye. Cevabım: YEMEZ. sor da görelim. Burda sanal delikanlılık yaparsın adın sanın yok nasıl olsa. Ama orda el pençe durursun. Anladın sen onu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O (2) ~ 12 yıl önce
-Ankara base steward teşekkür ediyorum, biz senin gibi kendini geliştirmiş arkadaşlarımla ve ekiplerle çalışmaktan mutluluk ve gurur duyarız... -Dayak yorumu yapan kaptanım, yapıcı olmak ve doğru bir iletişim gerçekleştirmek, CRM'i geliştirmek adına artık bu anlayışı değiştirin rica ediyorum, emniyetli ve keyifli uçuşlar dilerim... -Sky ve yolcu isimleri ile yorum yapan okuyucular, FOD konusuna bir bakmalısınız... ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 12 yıl önce
Steward rumuzu ile yorum yapan arkadaşıma; Gerçekten yorumuna çok güldüm. Eğitim kurumları kabin memuru arkadaşlarıma bir miktarda da uçak sistemlerini tanıtmalı galiba... Değerli arkadaşım lütfen şu aşağıda yazdığım konularda kısa bir araştırma yap ve genel havacılık bilgini bir miktar geliştir, böylelikle lüzumsuz yorumlar ile kendine güldürtmemiş olursun. İyi çalışmalar dilerim... -GPWS -VLE(Maximum landing gear extended speed) -FOD (motorun FOD kapması) -STEERING sistemi ve taxi usulleri-süratleri -SOP (Operational Manual Part B) -HYDROPLANING (Belkide PF canınızı kurtarmış sen diyosun çok sert indik bizi kandırıyor, ayıp...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flying boy ~ 12 yıl önce
Steward a sen cok dayak yersin diyen kaptana sesleniyorum.. Daha gecen gun ekip arabasinda ucus donusu sefer kaptanini tip muduru arayip ucusunun kesik oldugunu soylediginde yuzundeki ifade ayni dayak yemis gibiydi.. Demek ki bu kafa degil o kafa dayaga goturuyor..degisse iyi olur..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000