19 Temmuz 2017, Çarşamba 15:30:35

Uçağın önünden kamyon geçti

İstanbul-Konya seferini yapacak olan uçağın önünden kamyonet geçince uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı kontrol kulesine durumu rapor etti. Pilotun rapor etmesinin ardından araç ve şoför hakkında rapor tutuldu.
  • Kamera görüntülerinden ceza başlıyor haberiniz olsun TRAKYALI
  • Tgs ilan açıyo mu
  • Ensarcılardan mı acaba ?
  • Teknigi arasaydin ya o zaman cam silinecek diye aramayi biliyorsun
  • Gecerken 1 degil 5lik su alirsiniz icinizi serinletmek icin olur biter ya niye o kadar stres yaptin sofor abi
  • Araç Turkısh Technıc e ait bir araç.Yani o kaptanın uçurduğu uçağın daha doğrusu hergün uçurduğu uçağın uçmasını sağlayan insanlara ait bir uçak.Mağdem kaptanımız turkısh technic e ait olduğunu görüyorda kule yerine neden tekniğe ulaşmıyor ki uyarılsın arkadaş.
  • Sayın pilot bey ben havalimanin nasil isledigini bilmem ama su raporlama islemini iptal etseniz diyorum yazik o insana ehliyetinden ve hatta hatta isinden olur bir insanin ekmeginden olmasini kimse istemez ona gereken.cezayi sirket verir siz sadece raporlamayin yeter oda insan oda evine ekmek götürmek istiyor sizin gibi
  • Yorumlarınızdan utanın. Tgs aracı olsa yazık az maaşla çok yoruluyırlar der rapor edilmezdi. Teknisyen üzerindeki zaman baskısı, hattaki yoğunluk, bir uçaktayken diğer uçağın anons edilmesi vs... İnsan dalgın olabiliyor. 200mt mesafe demek 2 uçaktan uzak mesafa demek. Apron kanununda 2 uçak mesafa kala geçiş yapılabilir. Kaptan soldan takibe başlamış. Birde rapor etmiş. Yazık çok yazık.
  • Uçak 105ten çıktı, zaten D taxi yolunda pushbackten yeni ayrılmış uçak olduğundan, 105ten çıkan uçak en fazla 5-10 metre gidip duracaktı. Bunu ongoren 5045in sürücüsü olan arkadas, uçağın önünden geçmekte sakınca gormedi. Ben de yolun karşı kısmından kendisinin üstün ongorulerine saygı duyduğumu belirtmek için korna ile selam verdim. Teknisyen sonuna kadar haklıdır.
  • Tgs turkish technic cekicileri soförleri bu tempoda devam ederse pistten at da geçer eşek de. Nerdeyse uçaklar onlara yol verecek.

İstanbul-Konya seferini yapacak olan uçağın önünden kamyonet geçince uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı kontrol kulesine durumu rapor etti. Pilotun rapor etmesinin ardından araç ve şoför hakkında rapor tutuldu.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Konya seferini yapmaya hazırlanan yolcu uçağı kalkış için son hazırlıklarını tamamladı. Uçak park pozisyonundan piste doğru ilerlediği sıralarda Turkish Technic’e ait bir araç uçağın solundan geçerek önünde ilerlemeye başladı. O anlarda pilot ile kule arasında şu konuşmalar kayıtlara yansıdı:

Pilot: AS5045 kodlu Turkish Technic aracı taksi yaparken önümüze geçip devam ediyor.
Kule: AS5045 parkta solunuzdan geçti rapor ediyor musunuz?
Pilot: Evet rapor ediyorum.
Kule: Çıkıştaki taksi çıkıştaki araç yönünde mi oldu olay?
Kule: Hangi araç efendim?
Pilot: AS5045 arka tarafında yazan kod.
Kule: Aracın tipi nedir?
Pilot: Kasalı bir kamyonet tarzı araçtı.
Kule: Tamam teşekkürler.

Uçağın önünden kamyon geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Trakyalı ~ 7 yıl önce
Kamera görüntülerinden ceza başlıyor haberiniz olsun TRAKYALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 7 yıl önce
Tgs ilan açıyo mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araç ~ 7 yıl önce
Ensarcılardan mı acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 7 yıl önce
Teknigi arasaydin ya o zaman cam silinecek diye aramayi biliyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sileceksin tabi ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Çömez ~ 7 yıl önce
Camın temiz olması uçuş emniyetinin bir parçasıdır bunu öğretmedilermi sana çömez.
Geleceksin tabi ~ 7 yıl önce
Isin gucun ne. Geleceksin hemde tipis tipis...
Hotele ~ 7 yıl önce
Gecerken 1 degil 5lik su alirsiniz icinizi serinletmek icin olur biter ya niye o kadar stres yaptin sofor abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araç ~ 7 yıl önce
Araç Turkısh Technıc e ait bir araç.Yani o kaptanın uçurduğu uçağın daha doğrusu hergün uçurduğu uçağın uçmasını sağlayan insanlara ait bir uçak.Mağdem kaptanımız turkısh technic e ait olduğunu görüyorda kule yerine neden tekniğe ulaşmıyor ki uyarılsın arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araç ~ 7 yıl önce
İşte kafa böyle çalışıyor. Kurallara uyma canının istediğini yap. Böyle bir düşünce olur mu ? O zaman Havaş geçtiğinde Havaşı arasın, Do Co için bilmemkimi arasın. Sizler nasıl havalimanı çalışanısınız anlamak zor. Ülkenin geldiği durumun bariz göstergesi.
.. ~ 7 yıl önce
uçak ile ilgili bir sorun olduğunda , kaptan teknik ile havada veya yerde doğrudan bağlantı kurabilir .. teknik ile bir sorun olduğunda , yazar / verir raporunu gider ..
Pilota duyurulur ~ 7 yıl önce
Sayın pilot bey ben havalimanin nasil isledigini bilmem ama su raporlama islemini iptal etseniz diyorum yazik o insana ehliyetinden ve hatta hatta isinden olur bir insanin ekmeginden olmasini kimse istemez ona gereken.cezayi sirket verir siz sadece raporlamayin yeter oda insan oda evine ekmek götürmek istiyor sizin gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
Kimse kimsenin ekmeği ile oynamak istemez! Ama bir gerçek vardır ki o da şu: İşine ihtiyacın varsa eğer, o işine tam saygı duyacak, kurallarına 4 dörtlük uyacak ve (özellikle saçma sapan) hata yapmaktan kaçınacaksın! Bu yazdığım, özelikle uluslar arası standart kuraların geçerli olan havalimanları için geçerlidir. İşinden olmamak için, işini %100 yapmalısın... Aslında çok basit ;)
Teknik ~ 7 yıl önce
Yorumlarınızdan utanın. Tgs aracı olsa yazık az maaşla çok yoruluyırlar der rapor edilmezdi. Teknisyen üzerindeki zaman baskısı, hattaki yoğunluk, bir uçaktayken diğer uçağın anons edilmesi vs... İnsan dalgın olabiliyor. 200mt mesafe demek 2 uçaktan uzak mesafa demek. Apron kanununda 2 uçak mesafa kala geçiş yapılabilir. Kaptan soldan takibe başlamış. Birde rapor etmiş. Yazık çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olayın Canlı Tanığıyım ~ 7 yıl önce
Uçak 105ten çıktı, zaten D taxi yolunda pushbackten yeni ayrılmış uçak olduğundan, 105ten çıkan uçak en fazla 5-10 metre gidip duracaktı. Bunu ongoren 5045in sürücüsü olan arkadas, uçağın önünden geçmekte sakınca gormedi. Ben de yolun karşı kısmından kendisinin üstün ongorulerine saygı duyduğumu belirtmek için korna ile selam verdim. Teknisyen sonuna kadar haklıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eagle ~ 7 yıl önce
Tgs turkish technic cekicileri soförleri bu tempoda devam ederse pistten at da geçer eşek de. Nerdeyse uçaklar onlara yol verecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000