16 Mayıs 2012, Çarşamba 09:14:05

UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU

Endonezya'da düşen Rus uçağının kara kutusuna ulaşıldığı bildiriliyor. Uçaktaki 45 kişiden kurtulan olmadı. Sukhoi firmasının ürettiği uçak, Asya havayollarına pazarlanmak amacıyla tanıtım gezisine çıkartılmıştı...
  • En guvenilir yolcu tasima araci olarak ucaklari soyluyorlar.Her dusen ucaklarin karakutusuna bakildiginda cikan ortak sonuc ucaklarin herhangi bir nedenden dolayi dustugu oluyor.Bu durumda dusen ucakta olum kacinilmaz.Kara tasitlarinda en azindan kurtuluyorsun.
  • Concorde neden ? Sukhoi niye ?
  • Kazanın sebebini bulmak için karakutu yerine alkolmetreyi bulmaları gerekir! Alkolik milletin "en seçkin kozmotu(!)"nun yol açtığı felaketi, sadece karakutu aydınlatamaz...
  • yok çıkmayacak , bulunmayacak sebebi

Endonezya'da arama ekipleri 9 Mayıs'ta başkent Cakarta'dan kalktıktan sonra Salak Dağı'nda yere çakılan Rus uçağının kara kutusuna erişti.

Kalkıştan 50 dakika sonra düşen uçaktaki 45 kişiden kurtulan olmamıştı.

Uzmanlar, uçağın kuyruk kısmından 100 metre uzakta bulunan kara kutunun düşüş sebebine ışık tutmasını umuyor.

Seyir halindeyken pilot konuşmalarını ve teknik verileri kaydeden kutunun kötü biçimde yandığı ve hasar gördüğü bildiriliyor.

BBC'nin Endonezya'daki muhabiri, kara kutunun incelenmesi sürecinin 2 ila 3 hafta alabileceğini söyledi.

Uçakta ölenler arasında sekiz Rus pilot ve teknisyen, Endonezya havayolları temsilcileri ve bazı gazeteciler de bulunuyordu.

Gün içerisindeki ikinci uçuşunu yapmak için havalanan uçak, yerel saatle öğleden sonra 3 sularında, yaklaşık 2200 metre yüksekliğindeki Salak Dağı civarında radardan kaybolmuştu.

Rus firması Sukhoi'nin ürettiği 100 kişilik yolcu uçağı, tanıtım amacıyla Asya ülkelerinde tura çıkartılmıştı.

Normalde askeri uçaklar üreten Sukhoi, ilk ticari yolcu uçağını Asya'daki havayollarına pazarlamak amacıyla, düşen uçağı ve firma yetkililerini Endonezya'ya yollamıştı. (BBC Türkçe)

UÇAĞIN KARA KUTUSU BULUNDU

Yorumlar

Ucaklara guvenmem ~ 12 yıl önce
En guvenilir yolcu tasima araci olarak ucaklari soyluyorlar.Her dusen ucaklarin karakutusuna bakildiginda cikan ortak sonuc ucaklarin herhangi bir nedenden dolayi dustugu oluyor.Bu durumda dusen ucakta olum kacinilmaz.Kara tasitlarinda en azindan kurtuluyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Concorde ~ 12 yıl önce
Concorde neden ? Sukhoi niye ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laleli Lions ~ 12 yıl önce
Kazanın sebebini bulmak için karakutu yerine alkolmetreyi bulmaları gerekir! Alkolik milletin "en seçkin kozmotu(!)"nun yol açtığı felaketi, sadece karakutu aydınlatamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ghost rider ~ 12 yıl önce
yok çıkmayacak , bulunmayacak sebebi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000