30 Kasım 2008, Pazar 10:16:08

Uçağın kara kutusu bulundu

Fransa'da düşen Airbus A320 tipi yolcu uçağının kara kutusu bulundu. Yeni Zelanda Havayolları'na ait uçağın düşüş sebebi henüz tespit edilemedi.

Fransa'nın Perpignan Havalimanı'na iniş yapacağı sırada bir anda denize çakılan Yeni Zelanda Havayolları'na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağının kara kutusuna ulaşıldı. 2 yıllığına Almanya'nın XL Havayolları'na kiralanan uçak, Fransa'daki bakım ve revizyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından 7 kişilik bir ekiple test uçuşuna çıktı. Yaklaşık 2 saat süren uçuşun ardından Perpignan Havalimanı'na inişe geçmek için alçalmaya başlayan uçak, henüz bilinmeyen bir nedenle Akdeniz'e çakıldı.

Olayın ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmaları kapsamında uçakta bulunan 7 kişiden 2'sinin cesedine ulaşıldı. Olay yerinde aramalarını sürdüren kaza kırım heyeti uçağın 2 kara kutusundan, kokpit kayıtlarının yer aldığı birini buldu. Uçağa ait teknik bilgilerin yer aldığı diğer kara kutuyu arama çalışmaları ise devam ediyor. Bu arada halen kayıp olan 5 mürettebattan da haber yok.

Görgü tanıkları iniş için alçalmaya başlayan uçağın ani bir hareketle tırmanışa geçtiğini ve çok geçmeden denize çakıldığını ifade ediyor. 2 gün önce meydana gelen kaza sırasında hava şartlarının iyi olduğu kaydedilirken, sıcaklığın düşük olması nedeniyle uçağın kanat kısımlarındaki hareketli parçaların ani buzlanma sebebiyle işlevselliğini yitirdiği ve kazanın bu nedenle meydana gelmiş olabileceği iddia ediliyor.

Uçağın kara kutusu bulundu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000