07 Eylül 2010, Salı 16:30:09

Uçağın kapısını açıp çıkmak istedi!

Brezilya merkezli TAM Havayolları'na ait A320-200 tipi uçak Sao Paulo - Joao Pessoa (Brezilya) seferini yaptığı sırada ilginç bir olay yaşandı.
  • A320'nin basinclandirilmasiyla olusan basinc farkini tam olarak bilmiyorum.. ama eger 9PSI sa.. centimetre kareye 9kg dusmez... yaklasik olarak 0.6kg civarindadir... Toplam yukte 12000kg civarindadir verdigin kapi boyutlarina gore ;)
  • YOLCU UÇAKLARINDAKİ BASINÇLANDIRMA SİSTEMİ İLE UFAK BİR BİLGİ VEREYİM.BİLDİĞİNİZ GİBİ UÇAK YERDEN KESİLİNCE BULUNDUĞU YÜKSEKLİK VE UÇACAĞI YÜKSEKLİĞE GÖRE OTOMATİK OLARAK BASIÇLAMA SİSTEMİ DEVREYE GİRER.VE UÇAĞIN İÇİNDEKİ VE DIŞINDAKİ HAVANIN BASINCI ARASINDA BİR FARK OLUŞUR.BU DA YÜKSEK İRTİFALARDA YAKLAŞIK 9 PSI KADARDIR.BUNUN MANASIDA ŞUDUR.CANTİMETRE KAREYE 9 KG.YÜK BİNİYOR DEMEKTİR.ŞİMDİ;BİR KAPININ BOYU VE ENİNİ 100X200 OLARAK KABUL EDERSEK ALANI 100X200=20000 CM KARE OLACAKTIR.BUNUDA 9 LA ÇARPARSAK KAPININ ÜZERİNE BİNEN YÜKÜ HESAPLARSINIZ.YANİ O KAPIYI HAVADA AÇABİLMEL İÇİN YKAPININ KOLUNA YAKLAŞIK 181000KG LIK BİR KUVVETLE BASMAK LAZIM.HERKÜL BELKİ AÇABİLİR Kİ TABİİ Kİ KAPININ KOLU O KADAR SAĞLAMSA..
  • BU AYIN 7 SİNDE SABAH ERCAN DAN İSTANBULA PEGASUS UÇAĞI İLE UÇARKEN DE BU OLAYIN YERDE OLANI GERÇEKLEŞTİ.UÇAK TAM MOTOR ÇALIŞTIRACAKTI Kİ ERKEK BİR YOLCU PANİĞE GİRMİŞ VAZİYETTE UÇAKTAN İNMEK İSTEDİĞİNİ,KORKTUĞUNU ,ISRARLA UÇAKTAN İNMEK İSTEĞİNİ BELİRTİNCE UÇAK TEKRAR PARK YERİNE DÖNDÜ.ADAM VE AİLESİ İNDİ.VE KAPTAN ANONSLA DURUMU BİLDİRDİ VE BU ARADA O KİŞİLERİN BAGAJLARIDA ARANDI VE UÇAKTAN İNDİRİLDİ.UYGULAMADAKİ CİDDİYET PROFESYONELLİKTEN DOLAYI PEGASUS U KUTLARIM.
  • Kafayı yemiş zaten basınçtan açması bayaa zor idi :) Açsaydı dışa doğru oluşan vakumdan kendisi gökyüzüne fırlayacaktı :)
  • Deli kuvveti diye bişer var açar mı açar :)
  • bildigim kadarıyla kabin basınçlandırıldak sonra kapı acılmaz bırakın ugraşsaydı acmaya deli adam
144 kişinin bulunduğu PR-MHI kuyruk tescilli JJ-3358 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçakta bulunan yolculardan biri Belo Horizonte (Brezilya) yakınlarında ayağa kalktı, ardından kapıya yönelen hasta yolcu uçağın kapısını açmaya çalışırken durduruldu. Yaşanan olay sonrasında Belo Horizante Havaalanı'na acil iniş yapan uçakta bulunan yolcu hastaneye götürülürken, yaşanan olay nedeniyle uçakta 3 saat rötar yaşandı.

Kabin ekibinden bir stewardın yaptığı açıklamada hasta yolcunun "Bu uçak lanetli uçağı düşüreceğim. Düşerken bu kapıdan kaçacağım" diyerek kendisiyle tartıştığı ifade edildi.
Uçağın kapısını açıp çıkmak istedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
A320'nin basinclandirilmasiyla olusan basinc farkini tam olarak bilmiyorum.. ama eger 9PSI sa.. centimetre kareye 9kg dusmez... yaklasik olarak 0.6kg civarindadir... Toplam yukte 12000kg civarindadir verdigin kapi boyutlarina gore ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YOLCU UÇAKLARINDAKİ BASINÇLANDIRMA SİSTEMİ İLE UFAK BİR BİLGİ VEREYİM.BİLDİĞİNİZ GİBİ UÇAK YERDEN KESİLİNCE BULUNDUĞU YÜKSEKLİK VE UÇACAĞI YÜKSEKLİĞE GÖRE OTOMATİK OLARAK BASIÇLAMA SİSTEMİ DEVREYE GİRER.VE UÇAĞIN İÇİNDEKİ VE DIŞINDAKİ HAVANIN BASINCI ARASINDA BİR FARK OLUŞUR.BU DA YÜKSEK İRTİFALARDA YAKLAŞIK 9 PSI KADARDIR.BUNUN MANASIDA ŞUDUR.CANTİMETRE KAREYE 9 KG.YÜK BİNİYOR DEMEKTİR.ŞİMDİ;BİR KAPININ BOYU VE ENİNİ 100X200 OLARAK KABUL EDERSEK ALANI 100X200=20000 CM KARE OLACAKTIR.BUNUDA 9 LA ÇARPARSAK KAPININ ÜZERİNE BİNEN YÜKÜ HESAPLARSINIZ.YANİ O KAPIYI HAVADA AÇABİLMEL İÇİN YKAPININ KOLUNA YAKLAŞIK 181000KG LIK BİR KUVVETLE BASMAK LAZIM.HERKÜL BELKİ AÇABİLİR Kİ TABİİ Kİ KAPININ KOLU O KADAR SAĞLAMSA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU AYIN 7 SİNDE SABAH ERCAN DAN İSTANBULA PEGASUS UÇAĞI İLE UÇARKEN DE BU OLAYIN YERDE OLANI GERÇEKLEŞTİ.UÇAK TAM MOTOR ÇALIŞTIRACAKTI Kİ ERKEK BİR YOLCU PANİĞE GİRMİŞ VAZİYETTE UÇAKTAN İNMEK İSTEDİĞİNİ,KORKTUĞUNU ,ISRARLA UÇAKTAN İNMEK İSTEĞİNİ BELİRTİNCE UÇAK TEKRAR PARK YERİNE DÖNDÜ.ADAM VE AİLESİ İNDİ.VE KAPTAN ANONSLA DURUMU BİLDİRDİ VE BU ARADA O KİŞİLERİN BAGAJLARIDA ARANDI VE UÇAKTAN İNDİRİLDİ.UYGULAMADAKİ CİDDİYET PROFESYONELLİKTEN DOLAYI PEGASUS U KUTLARIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kafayı yemiş zaten basınçtan açması bayaa zor idi :) Açsaydı dışa doğru oluşan vakumdan kendisi gökyüzüne fırlayacaktı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Deli kuvveti diye bişer var açar mı açar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bildigim kadarıyla kabin basınçlandırıldak sonra kapı acılmaz bırakın ugraşsaydı acmaya deli adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000