30 Temmuz 2010, Cuma 08:50:00

Uçağın kaçırılmasını özel tim önledi!

Rusya'nın başkenti Moskova'da özel tim, Domodedova Havaalanı'nda kalkmaya hazırlanan bir iç hat uçağının kontrolünü ele geçiren yolcuyu etkisiz hale getirdi.

Havaalanı polis sözcüsü Yelena Galanova, Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, iç hat seferini yapan bir uçağı kaçırmaya çalışan kişinin özel tim tarafından gözaltına alındığını belirterek, ''Uçakta bulunan tüm yolcular tahliye edildi. Olayda herhangi bir can kaybı olmadı'' dedi.

Korsanın kalkışa hazırlanan uçağın kontrolünü Moskova saatiyle 15.45'te ele geçirdiğini kaydeden Galanova, ''Kuzey Kafkasya'daki Mineralnye Vody kenti sakinlerinden 1970 doğumlu bir erkek, uçağın kontrolünü ele geçirdikten sonra pilota elinde güvenlik güçleri için değerli bilgiler olduğunu söylemiş. Bu bilgi ulaştıktan sonra uçağı içindeki yolcularla birlikte havaalanının acil apronuna götürme kararı alındı'' dedi.

Galanova, uçak piste ilerlerken korsanın güvenlik güçleri ve medya mensuplarıyla görüşme konusunda ısrarcı olduğunu belirterek, ''Uçaktaki bir yolcu hasta olduğunu söyledi ve kısa bir görüşmeden sonra korsan doktorların uçağa girmesine izin verdi. Sağlık ekibi kılığına giren özel tim, kısa süre içinde suçluyu etkisiz hale getirdi'' ifadesini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma açıldığı ve korsanın sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Uçağın kaçırılmasını özel tim önledi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000