12 Haziran 2009, Cuma 08:06:30

Uçağın havada parçalandığı iddiaları güçleniyor

Atlas Okyanusu’na düşen Airbus uçağındaki yolcuların cesetlerinin arama çalışmaları sürerken, uçağın havada parçalandığına dair öne sürülen tezler güçleniyor...
  • 10 YILDIR UÇUYORUM VE AİRBUS UÇAKLARINA HAYRANIM ÖZELLİKLEDE A 320-321 KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDERİM HAVACILIK BÖYLE OLAYLAR YAŞADIKÇA DAHADA EMNİYETE ÖENM VERİYOR EMNİYETLİ UÇUŞLAR TATLI İNİŞLER OLSUN BB
  • Airbus su alıyor.

Brezilya açıklarında, Atlas Okyanusu’na düşen Fransa Havayolları’na ait Airbus uçağındaki yolcuların cesetlerinin havadan ve denizden arama çalışmalarının en az 19 Haziran’a kadar süreceği açıklanırken, uçağın havada parçalandığına dair öne sürülen tezler güçleniyor.

Cesetlerin birbirinden yaklaşık 50 mil (80 km) uzakta bulunması da uçağın havada parçalandığı teorisini destekliyor. Uzmanlar, bu yüzden cesetlerin büyük bir alana yayıldığını ileri sürüyor.

Yine uzmanlar, çok geniş alana yayılan cesetleri bulmanın zorluğuna dikkat çekerken, bölgedeki güçlü akıntıların da cesetleri sürüklemiş olabileceğine dikkat çektiler. Bu nedenle arama çalışmaları, Afrika’nın batısındaki Senegal açıklarına kadar genişletilecek.

Yeniden analiz edilen elektronik sinyaller, ilk bozulan cihazın hız göstergesi olduğunu gösterdi. İnceleme sonucu, uçaktaki birçok cihazın art arda arızalandığını ortaya koydu.

Fransa Havayolları Genel Müdürü Pierre-Henri Gourgeon, Airbus uçağının düşmesine, hız sensörlerindeki arızanın neden olduğu iddiasını inandırıcı bulmadığını söyledi. Paris’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gourgeon, hız sensörlerindeki olası bozukluğun, uçağın düşmesine neden olamayacağını savundu.

Airbuslar’da peşpeşe arıza

Avustralya Havayolları’na bağlı Airbus A330-200 tipi yolcu uçağı, Japonya-Avustralya seferini yaparken kokpitinde yangın çıkması üzerine Guam Adaları’na acil iniş yaptı. 203 yolcu ve mürettebattan yaralanan yok.

 

Uçağın havada parçalandığı iddiaları güçleniyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
10 YILDIR UÇUYORUM VE AİRBUS UÇAKLARINA HAYRANIM ÖZELLİKLEDE A 320-321 KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDERİM HAVACILIK BÖYLE OLAYLAR YAŞADIKÇA DAHADA EMNİYETE ÖENM VERİYOR EMNİYETLİ UÇUŞLAR TATLI İNİŞLER OLSUN BB

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airbus su alıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000