15 Nisan 2009, Çarşamba 08:25:56

Uçağın enkazına ulaşıldı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarına düşen askeri uçağın parçalarına ulaşıldı.
  • Havacılık mesleğine başladığımda en büyük dersi Müşterek Kanaat Raporlarının yer aldığı Kaza kırım kitabını okuyarak alırdım.kendimi uçak kaza ve kırımlarının bir daha olmaması için alınması gereken dersleri/tedbirleri elemanlarıma aktararak geçirdim.Kaza kırım kitabına bir sayfanın daha ekleniyor olması içimi sızlatmaktadır.Asıl sızıyı pilotumuzun şehit olması oluşturmaktadır.Ruhu şad olsun.Şinasi Akay-Emk.Uçak Bkm.Uzm.
  • Em üzüntü duyduğum kazalardan birinin daha meydana gelmesi beni fazlasıyla üzdü.Uçağı düşse biz Türk milleti alır onun yerine yenisini koyardık ama şehit pilotumuzu geri getirememek en büyük acıdır.Mesai arkadaşlarına baş sağlığı ve sabır dilerim.Şehidimizin bıraktığı boşluğu dolduracak yeni pilotları yetiştirmeye devam edeceğiz.
  • Yorum yapan hanımlar, beyler.Lütfen bilmediğiniz konulara fazla girmeyiniz.İnsanları yanlış bilgilendiriyorsunuz.Anılan uçaklarda 3 tane paraşüt olmaz,2 tane olur.Uçağın durmasına yerdımcı olan kuryuk paraşütü ve pilotun sırt paraşütü,ki sırt paraşütünün açılması otomatik olarak gerçekleşir.( pilot atlamayı başarırsa veya nadiren çarpma nedeniyle de olabilir) Hava Kuvvetlerine GEÇMİŞ OLSUN.İnşallah arkadaşımız atlamıştır.HAÇ
  • F 16 da üç adet parasut var. biri uçagın kuyruk parasütü. digeri fırlatma sandalye parasutu. sonuncu pilot sahsi parasutu. Hangisi bulundu. sanki pilot parasutu bulunmus gibi yorum yapıyorsunuz. Açilmadıysa buyuk ihtimalle bulunan, ucagın frenleme icin kullandıgı kuyruk parasutu
  • Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve bütün 9. A.J.Ü. personelinin başı sağolsun...
  • Vatan hainleri elinde milyon dolarları alıyor yiyor ülkeyi karış karış satıyor saltanat hayatı sürüyo köşklerde.Ama asıl vatanını seven bu kahraman askerlerimiz bu ülke için ne şartlarda çalışıyo canını veriyor.
  • VATAN SAĞ OLSUN.

Havada infilak ettiği sanılan uçağın parçaları yaklaşık 4 kilometrelik alanda bulunurken, paraşüte de ulaşıldı. Paraşütün açılmadığını belirten yetkililer, pilotun aranmasına devam edildiğini bildirdi.

Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı kalkan pilot üsteğmen yönetimindeki askeri uçak, saat 22.00 sıralarında Bursa'nın Kemalpaşa İlçesi Sünlük Köyü Ortaburun mevkiinde büyük bir gürültüyle düştü. Köylülerin büyük bir ateş topu gördüklerini jandarmaya haber vermesinin ardından Bursa ve Balıkesir'den bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, kurtarma ekibi ve gece görüşlü helikopter sevk edildi.

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan da, bölgeye gelerek arama çalışmalarına katıldı. Yaklaşık 2 saatlik bir aramanın ardından havada infilak ettiği sanılan uçağın parçalarına Ortaburun mevkiinde rastlandı. Yaklaşık 4 kilometrelik bir alana yayılan parçalar, ekipler tarafından toplandı. Enkaz bölgesinde pilot üsteğmenin paraşütüne de rastlandı. Paraşütün açılmadığını tesbit eden yetkililer, uçağın ana gövdesinin de toprağa saplandığını ifade ettiler. Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, uçağın havada infilak ettiğinin anlaşıldığını söyledi.

"KÖYLÜLER UÇAĞIN PATLAMASINA ŞAHİT OLMUŞ"

Uçak kazasını jandarmaya haber veren köylülerden İsmail Seymen, yatsı namazının ardından evine gittiği sırada uçağın düşüş anını gördüğünü ve büyük kırmızı bir ateş topunun parladığını söyledi. Evine gittiği sırada bir gürültü duyduğunu ve döndüğünde Suuçtu şelalesi civarında büyük ve kırmızı bir ışığın yandığına şahit olduğunu anlatan Seymen, uçağın patladığını söyledi.

Necmi Ören isimli köylü ise, patlamayı duyduktan sonra bölgeye gittiklerini ve enkazı aradıklarını belirterek, "Bölgeye çok sayıda komutan geldi. Kurtarma ekipleri geldi. Ancak uçak paramparça olmuş. Düştüğü bölge ormanlık, ağaçların dallarını kırmış. Küçüklü büyüklü parçaları bulduk" dedi.

"PİLOTUN ARANMASINA DEVAM EDİLİYOR"

Bu arada, paraşütün bulunmasının ardından bölgeyi güvenlik çemberine alan jandarma, tüm sivilleri ve gazetecileri yaklaşık 500 metre uzaklaştırdı. Zaman zaman atıştıran yağmura rağmen pilotun aranmasına devam edildiği, bulunamadığı taktirde ise sabahın erken saatlerinden itibaren geniş çaplı bir arama yapılacağı ifade edildi.

Uçağın enkazına ulaşıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Havacılık mesleğine başladığımda en büyük dersi Müşterek Kanaat Raporlarının yer aldığı Kaza kırım kitabını okuyarak alırdım.kendimi uçak kaza ve kırımlarının bir daha olmaması için alınması gereken dersleri/tedbirleri elemanlarıma aktararak geçirdim.Kaza kırım kitabına bir sayfanın daha ekleniyor olması içimi sızlatmaktadır.Asıl sızıyı pilotumuzun şehit olması oluşturmaktadır.Ruhu şad olsun.Şinasi Akay-Emk.Uçak Bkm.Uzm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Em üzüntü duyduğum kazalardan birinin daha meydana gelmesi beni fazlasıyla üzdü.Uçağı düşse biz Türk milleti alır onun yerine yenisini koyardık ama şehit pilotumuzu geri getirememek en büyük acıdır.Mesai arkadaşlarına baş sağlığı ve sabır dilerim.Şehidimizin bıraktığı boşluğu dolduracak yeni pilotları yetiştirmeye devam edeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorum yapan hanımlar, beyler.Lütfen bilmediğiniz konulara fazla girmeyiniz.İnsanları yanlış bilgilendiriyorsunuz.Anılan uçaklarda 3 tane paraşüt olmaz,2 tane olur.Uçağın durmasına yerdımcı olan kuryuk paraşütü ve pilotun sırt paraşütü,ki sırt paraşütünün açılması otomatik olarak gerçekleşir.( pilot atlamayı başarırsa veya nadiren çarpma nedeniyle de olabilir) Hava Kuvvetlerine GEÇMİŞ OLSUN.İnşallah arkadaşımız atlamıştır.HAÇ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
F 16 da üç adet parasut var. biri uçagın kuyruk parasütü. digeri fırlatma sandalye parasutu. sonuncu pilot sahsi parasutu. Hangisi bulundu. sanki pilot parasutu bulunmus gibi yorum yapıyorsunuz. Açilmadıysa buyuk ihtimalle bulunan, ucagın frenleme icin kullandıgı kuyruk parasutu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve bütün 9. A.J.Ü. personelinin başı sağolsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Vatan hainleri elinde milyon dolarları alıyor yiyor ülkeyi karış karış satıyor saltanat hayatı sürüyo köşklerde.Ama asıl vatanını seven bu kahraman askerlerimiz bu ülke için ne şartlarda çalışıyo canını veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
VATAN SAĞ OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000