18 Ekim 2013, Cuma 16:47:32

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ NEHİRDEN 17 CESET ÇIKARILDI

Güney Asya ülkesi Laos’da Çarşamba günü içinde 49 yolcunun bulunduğu uçağın düştüğü Mekong nehrinden 17 ceset çıkarıldı.
  • Neden uçağın modelini ve markasını yazmıyorsunuz.

Kayıp diğer yolculara ulaşmak için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına askerler de katıldı.

Uçağın henüz ana gövdesine ulaşılamadı. Euronews'te yer alan habere göre; yetkililer çarpmanın etkisiyle parçalanan uçağın geniş bir alana yayıldığı görüşünde birleşirken, bazı cesetlere kazanın meydana geldiği noktaya 30 km mesafede rastlandı.

Ulaştırma Bakanı Sommad Pholsena kazanın nedeninin kötü hava koşullarından kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Cesedine ulaşılan 17 kişi kimlik tespit çalışmaları için Pakse şehrindeki bir tapınağa getirildi.

Uçakta Fransız, Avustralya, Tayland, Güney Kore ve Vietnamlı turistlerin de bulunduğu 44 yolcu ile 5 mürettebat bulunuyordu.

1950 yılından bu yana 29 uçak kazasının meydana geldiği Laos’daki son kaza ülke tarihinde 50 yılın en büyük uçak kazası oldu. Ülkede en son 2000 yılında yaşanan benzer kazada 8 kişi ölmüştü.












 

UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ NEHİRDEN 17 CESET ÇIKARILDI

Yorumlar

Vatandaş ~ 11 yıl önce
Neden uçağın modelini ve markasını yazmıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaşa cevap ~ 11 yıl önce
İlk yazıda uçağın ATR 72 model olduğu yazmaktaydı, kaçırmış olsanız gerek; http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/yolcu-ucagi-dustu-44-olu.html
ATR 72 ~ 11 yıl önce
Zaten haberdeki fotoğraf da sanırım bu ATR 72 nin bir başka kazasından alınmış. Çünkü oradaki kazada da polisin birinin kaza sırasında gömleği çıkıyordu ve kurtulanlar kanadın üstüne çıkarak kurtuluyorlardı. Hatta olay "kanat neden suyun üstünde kaldı" sorusuyla çözülüyordu, daha dorusu böylece dosya kapanıyordu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000