27 Kasım 2008, Perşembe 16:18:33

Uçağın dikmesi kırıldı!

Nijerya merkezli Air Niamey Havayolları’na ait uçak kalkış yapmak için taksi yaptığı sırada sol ana dikmesi kırıldı. Hacı adaylarını taşıdığı belirtilen uçak sol motorunun üzerine yattı.
  • Sevgili Rumuz, Kaçyaşındasın bilmiyorum,ama ben birazda yaşımdan internet ve bilgisayarla geç tanışmış,ve sık kullanmayan biriyim.Yazımıda açık ve net anlattığımı düşünüyorum ancak madem ki sen anlamadın,biraz daha net anlatayım. #Bu kazanın kalkış,kalkış rulesi yada inişte meydana gelmemiş olması, can ve mal zararını minimuma indirmiştir! #Bu aralar bizim şirkette Ciddeye çok uçuyor,ayrıca şirketin wetleasinglerinde Cidde de uzun süreler yatı yapmış biriyim,ve bir çok avrupa meydanına inmiş biriyim, dolayısıyla karşılaştırma yaptım.Kalabalık dediğimiz meydanlar(Heatrow,Frankurt,vs),Şu dönemde(Malum haç yolcuları dediğim dönem!) Ciddeye göre tenha kalıyor demek istemiştim.
  • Hem bozuk Türkçen hem de yorumundan birşey anlayamadık. Neyi belirtmeden geçemedin. Ne olmuş Cidde'nin yoğun hava trafiğine hangi Avrupa meydanlarına uçuyorsun anlaşılmadı. Haç yolcusu deyince ne malum oluyor. Her yolcu kendisi mi kanatlanıyor meydan üzerinde extra trafik oluyor mu demek istedin?
  • Fransada A 320 denize çakılmış.7 müretabat vefat etmiş
  • insan yayinlar bugün yazmis oldugum yorumu, sonuçta kötü bir sey yazmadim, sadece düzeltme yaptim.
  • Bir sorun olduğu aşikar,iyi ki inişten sonra yada kalkışta bu problem ceryan etmedi.Yoksa o süratlen ve aniden gelişecek bu olay karşısında yapacak şeylerin çok az olması,ölümcül sonuç doğurabilirdi. Bu arada belirtmeden geçemiyecem,bu aralar bizde Ciddeye çok uçuyoruz,ve ordaki hava trafiği şuanda avrupada hiç bir meydan da yok diyebilirim.Malum haç yolcuları. Saygılar Sevgiler
  • nijer olması lazım

Kamerun’un Garua kentinden Arabistan’ın Cidde şehrine gitmek için hazırlanan uçak pistte, beklenmedik bir kaza yaşadı. Air Niamey şirketine ait Boeing 757-200 tipi yolcu uçağı, Garoua – Cidde charter seferi için kalkış yapmak üzere piste doğru taksi yaparken; sol ana iniş takımı kırıldı.

Uçak, sol motorun üzerine yattı. Uçakta bulunan hacılar büyük panik yaşadı. Yolcular slide adı verilen tahliye botlarıyla uçaktan indirildi. Kazada hiçbir yolcunun yaralanmadığı belirtildi.

Nijerya merkezli Air Niamey Havayolları, Kamerun ve Nijerya’dan Mekke’ye Boeing 757 tipi iki uçağıyla hacı taşıyor.

©AirportHaber.com

Uçağın dikmesi kırıldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

CPT-ONURA321 ~ 15 yıl önce
Sevgili Rumuz, Kaçyaşındasın bilmiyorum,ama ben birazda yaşımdan internet ve bilgisayarla geç tanışmış,ve sık kullanmayan biriyim.Yazımıda açık ve net anlattığımı düşünüyorum ancak madem ki sen anlamadın,biraz daha net anlatayım. #Bu kazanın kalkış,kalkış rulesi yada inişte meydana gelmemiş olması, can ve mal zararını minimuma indirmiştir! #Bu aralar bizim şirkette Ciddeye çok uçuyor,ayrıca şirketin wetleasinglerinde Cidde de uzun süreler yatı yapmış biriyim,ve bir çok avrupa meydanına inmiş biriyim, dolayısıyla karşılaştırma yaptım.Kalabalık dediğimiz meydanlar(Heatrow,Frankurt,vs),Şu dönemde(Malum haç yolcuları dediğim dönem!) Ciddeye göre tenha kalıyor demek istemiştim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Hem bozuk Türkçen hem de yorumundan birşey anlayamadık. Neyi belirtmeden geçemedin. Ne olmuş Cidde'nin yoğun hava trafiğine hangi Avrupa meydanlarına uçuyorsun anlaşılmadı. Haç yolcusu deyince ne malum oluyor. Her yolcu kendisi mi kanatlanıyor meydan üzerinde extra trafik oluyor mu demek istedin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Fransada A 320 denize çakılmış.7 müretabat vefat etmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
insan yayinlar bugün yazmis oldugum yorumu, sonuçta kötü bir sey yazmadim, sadece düzeltme yaptim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT-ONURA321 ~ 15 yıl önce
Bir sorun olduğu aşikar,iyi ki inişten sonra yada kalkışta bu problem ceryan etmedi.Yoksa o süratlen ve aniden gelişecek bu olay karşısında yapacak şeylerin çok az olması,ölümcül sonuç doğurabilirdi. Bu arada belirtmeden geçemiyecem,bu aralar bizde Ciddeye çok uçuyoruz,ve ordaki hava trafiği şuanda avrupada hiç bir meydan da yok diyebilirim.Malum haç yolcuları. Saygılar Sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
purser ~ 15 yıl önce
nijer olması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000