27 Aralık 2010, Pazartesi 08:35:35

UÇAĞIN DEĞİŞMESİ İÇİN BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?

Bugün gazetesi köşe yazarlarından Tarık Toros, dün arızalanarak acil iniş yapan ve içinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının olduğu uçakla ilgili düşüncelerini yazdı. İşte Toros'un "GAP uçağını değiştirmek için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?" başlıklı yazısı...
  • Tüm dünyada çok daha yaşlı uçaklar emniyetle uçuşuna devam ediyor. Ama tabi bizim gibi zengin bir ülke için durum başka!!! Yazarın havacılıktan anlamadığı yazdıklarından belli, bilmediği konularda yazmamasını öneririm.
  • Hangi parti iktadar olursa olsun, kim Cumhurbaşkanı olursa olsun devletin mutlaka uzun menzilli uçağı olmalıdır ve vardır. TC-DAP G550 en son sistemşerle donatılmış ve menzili kategorisinde 1 numaradır. TC-ANA A319 CJ dünyada kendini kanıtlamış ve menzili son derece yeterlidir. Bütün bunların üstüne 88model uçak eski derseniz olmaz. Daha önceki yorumlara katılıyorum eski uçak yoktur. Ama bakanların devlet uçağını kullanmasına karşıyım, kaldıki sayın! yazar hiçbir bilgisi olmadan havacılık alanında yazı yazmış esefle kınıyorum, hem basınç düşmüş hemde basınçtan durulmaz hale gelmiş, belliki kendileri ve yandaşlarına az gelmiş bu sefaaat, yeni inşa edilen yatada bekleriz sayın yazar.. Uçmaktan korkuyorsanız karayoluyla gidin o zaman..
  • Değiştirin tabi. 1988 modelmiş de eskiymişde. Bundan daha eski 747-200'ler, MD'ler ve niceleri kullanımda. Hem yolcu hem kargo taşıyorlar ve non-stop uçuyorlar. Arada bir kullanılan tayyare eskimişmiş. Tabi tabi.
  • ayrıca recep tayyip erdoğan için alınan g550 uçağının menzili 12 bin km nin üzerinde. yani sizin de anlayacağınız gibi amerikaya çok rahat şekilde gidip havada beklemesini dahi yapabilir. bu yazı ne zaman yazıldı bilmiyorum ama böyle ciddi bir havacılık haber sitesinde ya ciddiyetsiz ve araştırmasız iş yapılıyor, ya da millet işine geldiği gibi yalaka haberler yapıyor. her iki durum da birbirinden kötü
  • Daha 8-10 ay önce recep tayyip erdoğan için gulfstream g550 uçağa 70 milyon dolardan fazla para harcanmamış mıydı? bu uçağın da iniş mesafesi 884 metre. yani 3000 feet ten kısa piste inip durabiliyor. bari yalan haber yapmadan önce biraz araştırın. ayrıca avrupa'da bugün birçok bakan tarifeli seferle yolculuk ediyor. artık bakanlara da ayrı uçak almayalım değil mi?
  • Şu Temel in meşhur gazeteciler her şeyi çok büyütüyor fıkrası birden aklıma geldi kendi kendime temele çok hak verdim,fıkra ne diye sorarsanız bir gazeteciye sorun derim ama cevap bu haberin içinde zaten :)) :)) :))
  • Kardesim şu yaptığınız yorumlara bakın. Benim memlekeimin Cumhurbaşkanı Başbakanı tarifeli uçakla mı uçacak? Binecek paşalar gibi kendi uçağına gidecek tabi. Çokta güzel yazı yazmış adam. Bırakın bunları ya. Benim devlet adamlarım beni temsil ediyor. Onun için her fırsat sağlanacak onlara. Tabi yeyip içenleri savunmuyorum burda.. SAYGILAR...
  • antalyada görmüştüm ilk alındıgı zamanlardan atlasjet istanbul uçağı ile yanyanaydı ahh ahh çok etkilenmiştim.
  • bin tarifeliye git işte daha ne istiyorsun??? tarifeli de zaten en önde sen oturuyorsun en güzel ikramlar sana yapılıyor en güzel yağlar sana çekiliyor.yoksa bu iş biraz da yeni alınacak uçak için kılıf mı hazırlamaya benziyor.don mu değişiyorsunuz ne bu ya ???
  • Sadrazamin sol taraflari... Basinc dusmus, ucak dokuluyormus, yenisini almak lazim mis.. Yuh. Bu kadar cahilce bir yazi yazan adama bu ulkede gazeteci diyorlar, yazik. Biraz arastirip baksa ne kadar sacmaladigini anlayacak ama o kafa olsa bu yaziyi yazmaz. Bakan ve yanindaki yandas gazeteciler bilet alip normal havayolu ile ucsunlar. Askeri ucret yerlerde surunuyor bunlar hala saltanat suruyor. Ne diyelim, 'yasasin padisahim'... Utanmaz adamlar...
1988 model.

Turgut Özal almıştı.

O dönem için çok önemli bir yenilikti.

Düşünsenize, devlet adamlarını taşıyacak küçük ama fonksiyonel bir iş jeti.

İyi de iş gördü.

Fakat eskidi.

Epey bir zamandır "error" veriyor.

Beni değiştirin, bunu yapmazsanız birilerinin canına mal olacağım diye bağırıp duruyor.

Dün, Enerji Bakanı ve beraberindeki gazetecileri Japonya'dan getirirken kabin basıncı düştü. Pekin'e acil iniş yaptı.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir uçaktaydı.

Yaşadıkları paniği şöyle anlatıyor:

"Kabin basınçtan durulmaz hale geldi. GAP uçağı dökülüyor. Buradan çıkan sonuç, 22 yıldır servisteki bu uçağın değişmesidir. Yoksa az daha bizi servisten kaldıracaktı."

**

Sadece GAP uçağı mı, bugün Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın tüm yurtiçi ve dışı tüm seferlerinde kullandıkları ANA uçağı da yetersizdir.

Gazetemizin Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan anlatmıştı.

Geçen yıl Meksika'dan dönüyorlar, Başbakan'la. Okyanusu geçecek yakıt yok. Grönland civarında, Kanada'nın Gander kasabasına yakıt ikmali için inmek zorunda kalıyorlar. Gerisini Adem Yavuz'dan dinleyelim:

"Meksika'dan havalanırken sıcaklık 25 dereceydi. Gander'de ise eksi 15. Küçücük bir kasaba. Havalimanı aktif değil. Acil durumlarda, yakıt ikmali gibi istisnai durumlarda uçak iniyor. 11 Eylül 2001'de buraya yoğun iniş olmuş. Bizim indiğimiz gün, sisten ve olumsuz hava koşullarından dolayı göz gözü görmüyordu. ANA uçağı çok zor indi. Terminal diye bir şey yok! Güvenlik de yoktu. Bir evin salonu kadar bir odada Başbakan, dört bakan, yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileri ile bir buçuk saat yakıt ikmalini bekledik."

**

Yeri geliyor. ABD başkanının bindiği Air Force One ile ilgili sayfalar dolusu haberler yapıyor, belgeseller çekiyoruz.

Yok menzili şöyle, yok efendim gerektiğinde görünmez oluyor, şu kadar füze atıyor, havada yakıt ikmali yapıyor, filan.

Bunlar Türkiye için lüks olabilir.

Ama herhalde Türk devlet adamlarını belli bir konforda taşıyacak, uzun menzilli uçak alınması, artık lüks değil.

Dün GAP uçağının başına bir şey gelse ya da kabin basıncının düşmesinden dolayı biri kalpten gitse, ne yayınlar yapılırdı. Tahmin edin, bakalım...

Uçakların yenilenmesi için illa birileri mi ölmeli?

(Bugün)
UÇAĞIN DEĞİŞMESİ İÇİN BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm dünyada çok daha yaşlı uçaklar emniyetle uçuşuna devam ediyor. Ama tabi bizim gibi zengin bir ülke için durum başka!!! Yazarın havacılıktan anlamadığı yazdıklarından belli, bilmediği konularda yazmamasını öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi parti iktadar olursa olsun, kim Cumhurbaşkanı olursa olsun devletin mutlaka uzun menzilli uçağı olmalıdır ve vardır. TC-DAP G550 en son sistemşerle donatılmış ve menzili kategorisinde 1 numaradır. TC-ANA A319 CJ dünyada kendini kanıtlamış ve menzili son derece yeterlidir. Bütün bunların üstüne 88model uçak eski derseniz olmaz. Daha önceki yorumlara katılıyorum eski uçak yoktur. Ama bakanların devlet uçağını kullanmasına karşıyım, kaldıki sayın! yazar hiçbir bilgisi olmadan havacılık alanında yazı yazmış esefle kınıyorum, hem basınç düşmüş hemde basınçtan durulmaz hale gelmiş, belliki kendileri ve yandaşlarına az gelmiş bu sefaaat, yeni inşa edilen yatada bekleriz sayın yazar.. Uçmaktan korkuyorsanız karayoluyla gidin o zaman..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Değiştirin tabi. 1988 modelmiş de eskiymişde. Bundan daha eski 747-200'ler, MD'ler ve niceleri kullanımda. Hem yolcu hem kargo taşıyorlar ve non-stop uçuyorlar. Arada bir kullanılan tayyare eskimişmiş. Tabi tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayrıca recep tayyip erdoğan için alınan g550 uçağının menzili 12 bin km nin üzerinde. yani sizin de anlayacağınız gibi amerikaya çok rahat şekilde gidip havada beklemesini dahi yapabilir. bu yazı ne zaman yazıldı bilmiyorum ama böyle ciddi bir havacılık haber sitesinde ya ciddiyetsiz ve araştırmasız iş yapılıyor, ya da millet işine geldiği gibi yalaka haberler yapıyor. her iki durum da birbirinden kötü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha 8-10 ay önce recep tayyip erdoğan için gulfstream g550 uçağa 70 milyon dolardan fazla para harcanmamış mıydı? bu uçağın da iniş mesafesi 884 metre. yani 3000 feet ten kısa piste inip durabiliyor. bari yalan haber yapmadan önce biraz araştırın. ayrıca avrupa'da bugün birçok bakan tarifeli seferle yolculuk ediyor. artık bakanlara da ayrı uçak almayalım değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu Temel in meşhur gazeteciler her şeyi çok büyütüyor fıkrası birden aklıma geldi kendi kendime temele çok hak verdim,fıkra ne diye sorarsanız bir gazeteciye sorun derim ama cevap bu haberin içinde zaten :)) :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardesim şu yaptığınız yorumlara bakın. Benim memlekeimin Cumhurbaşkanı Başbakanı tarifeli uçakla mı uçacak? Binecek paşalar gibi kendi uçağına gidecek tabi. Çokta güzel yazı yazmış adam. Bırakın bunları ya. Benim devlet adamlarım beni temsil ediyor. Onun için her fırsat sağlanacak onlara. Tabi yeyip içenleri savunmuyorum burda.. SAYGILAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
antalyada görmüştüm ilk alındıgı zamanlardan atlasjet istanbul uçağı ile yanyanaydı ahh ahh çok etkilenmiştim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bin tarifeliye git işte daha ne istiyorsun??? tarifeli de zaten en önde sen oturuyorsun en güzel ikramlar sana yapılıyor en güzel yağlar sana çekiliyor.yoksa bu iş biraz da yeni alınacak uçak için kılıf mı hazırlamaya benziyor.don mu değişiyorsunuz ne bu ya ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sadrazamin sol taraflari... Basinc dusmus, ucak dokuluyormus, yenisini almak lazim mis.. Yuh. Bu kadar cahilce bir yazi yazan adama bu ulkede gazeteci diyorlar, yazik. Biraz arastirip baksa ne kadar sacmaladigini anlayacak ama o kafa olsa bu yaziyi yazmaz. Bakan ve yanindaki yandas gazeteciler bilet alip normal havayolu ile ucsunlar. Askeri ucret yerlerde surunuyor bunlar hala saltanat suruyor. Ne diyelim, 'yasasin padisahim'... Utanmaz adamlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000