10 Ekim 2008, Cuma 14:30:23

Uçağın değeri belli oldu!

Çin'in efsanevi liderlerinden Mao'nun uçağı 8 milyon Yuan (1,2 milyon dolar)'a satışa çıkarıldı...
  • SAyın Uçak rümuzlu, Mao'nun uçağı IL 14 değil, İngiliz yapımı Trident Jettir.
  • Ucak ilyusinh il 14 model olup 17 kişiliktir.

Guangdong eyaletinin Zhuhai şehrinde satışa çıkarılan uçağın yabancılara satılmayacağı kaydedildi. Beijing Today gazetesinin haberinde, uçağın sahibi Zhuhai Ridong şirketi, satış sebebini, uçağın sergilendiği meydanda daha fazla park yeri açılması için olduğunu açıkladı.

İnternette uçağın gerçekten Mao'nun kullanıp kullanmadığı ve yeni sahibinin kim olacağı tartışılıyor. Çinli şirketin yetkilisi, hükümetin, uçağı 1969'da Pakistan'dan ithal ederek, Başkan Mao'nun kullanımına verdiğini ifade etti. Uçak 1989'da emekliye ayrılınca Pekin'deki Xijiao Havaalanı'nda muhafaza edildi. Şu andaki sahibi tarafından 1999'da satın alınarak Ridong Meydanı'nda sergilemeye başladı. Şirket yetkilisi Wang, uçağı insanları cezp etmesi için sergilediklerini ve şimdiye kadar Mao'nun bu uçağı kullandığını kimseye açıklamadıklarını belirtti.

Wang, uçağı satın almadan önce bir yetkilinin kendilerine 100 kişilik uçağın Mao'nun uçağı olduğunu söylediğini anlattı. Şirketin açıklamasında, uçağın yabancılara satılmayacağı da kaydedildi. Bu arada Pekin'deki Havacılık Müzesi'nde Mao'ya ait özel uçak halen sergileniyor.

Uçağın değeri belli oldu!

Yorumlar

Çağdaş ~ 15 yıl önce
SAyın Uçak rümuzlu, Mao'nun uçağı IL 14 değil, İngiliz yapımı Trident Jettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak ~ 15 yıl önce
Ucak ilyusinh il 14 model olup 17 kişiliktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000