08 Haziran 2012, Cuma 08:59:17

UÇAĞIN BURNUNU KALDIRMAK İSTEDİ AMA...

Amerikan ABC kanalı 2009’da yaşanan kazada pilotların Airbus 330 kullanmak için yeterli eğitimi almadığını iddia etti. İddiaya göre aralarında Türk arp sanatçısı Ceren Necipoğlu’nun da bulunduğu yolcuları taşıyan uçağın iki yardımcı pilotu ve bir kaptan pilotu otomatik pilota fazla bağımlı ve Airbus 330 konusunda tecrübesizdi.
  • İki F/O bir kaptan etmez
  • UCAK AIRFRANCE'A AIT.. ASIL RAHATSIZLIK BU HABERDE AIRFRANCE'IN ISMININ DAHI BELITILMEMIS OLMASI (ASLINDA BELIRTILMEMESIDE LAZIM ) , DIGER YANDAN THY AMSTERDAM KIRIMI ILE ILGILI HABER YAYINLANDIGINDA CARSAF CARSAF RESIMLERININ YAYINLANMASI .YANI : BANA YAPIYORSAN ONADA YAP DEGIL,BANADA YAPMA.. BU ARADA ABC HABER KANALI ,HABERINIZ OLSUN::::))))))))
  • yok bunlar yorum yapmazlar işlerine gelince yaparlar ne oldu yabancı hayranları .. bi tarafınız mı acıdı.. daha çok acıycak bekleyin..
  • Air Bridge Cargo Airlines A = Air B = Bridge C = Cargo :))
  • Zorla yorum isteyen mixerler biz Turk oldgumuza gore Turkiyede yasadigimiza gore dogal olarak THY bir hata yaptimi ustune gidiyoruz. Merak etme elin avrupalisi zaten bu hatanin bedelini agir odetecek yasalara sahip. Bizim ulkede bunlar her 3-5 yilda bir yasanan olaylar oldugu icin THY nin calisma politikasinin yandasci ve torpilci oldgunu adimiz kadar iyi bildigimiz icin bu kadar yorum yaziliyor birseyler duzelsin diye ugrasiyoruz. Senin gibi baska sirketlere birsey olsada kul hakki yedigimiz icin degilde bak baskalarindada oluyor zihniyetiyle vicdan rahatlatma problemimiz yok anlamissindir umarim ;)
  • noldu?havayolu ismi yamaniza yasak mi geldi ?TK ile ilgilibir haber olsa bangir bangir bagiriyorsunuz.elin adamida yurtdisinda ayni seyi yapiyor..
  • Airbus flybywire sistem ile donatılmış uçaklarında uygulanmasını istediği prosedürler ve checklist ile ilgili bugüne kadar birçok değişiklik yapmış ancak BUSS sisteminin kullanılmadığı uçaklarda halen tam olarak kokpit ekibince anlaşılır ve sonuca çabuk ulaşılacak prosedürü yayınlamamıştır.
  • bu haberden sonra türk pilotlarına dem vuranların hep muhteşem gördüğünüz avrupa firmalarını asıl ne olduğunu anlarlar inşallah türk pilotlarına yapılan haksız suçlamaları için en azından bir özür dilerler

Pilotların yaşananlara hazırlıksız olduğu öne sürülürken, onları paniğe sürükleyen bir diğer etkenin alarm olduğu belirtildi. Tahminlere göre önce hız ölçmek için kullanılan pitot tüpü havadaki buz kristalleri nedeniyle bozuldu. Tüp bozulunca da uçak otomatik pilottan çıkıp kontrolü pilotlara devretti. Bu noktada yardımcı pilotlardan Cedric Bonin uçağın burnunu havaya kaldırma hatasına düştü.

Bu hareket uçağın daha hızlı düşmesine neden oldu. Uçak düşmeye başladıktan bir süre sonra ise otomatik olarak alarmı kapandı. Bunun nedeninin ise uçağın bilgisayarının bu gibi bir durumda ‘park ettiğini’ düşünerek alarmı kapatması olarak açıklandı. Pilotlar 54 saniye boyunca çalan alarmın susmasıyla durumun düzeldiğine inanarak kontrolü tamamen kaybetti.

Pilotların son sözleri
ABC geçen yıl bulunan kara kutudan bazı ses kayıtlarına da yer verdi. Buna göre pilotlar çarpmadan önceki son 3 saniyeye kadar kaza yapacaklarının farkında değil. Kazadan önce uyku molasında olan Dubois kokpite geri döndüğünde, “Neler oluyor” diye soruyor. Yardımcı pilotlardan biri de, “Ne olduğunu bilmiyorum” diyor. Yardımcı pilotlardan David Robert ise, “Aman Tanrım çarpacağız. Buna inanamıyorum” derken Bonin’in “Ama neler oluyor” sözleriyle kayıt bitiyor.

UÇAĞIN BURNUNU KALDIRMAK İSTEDİ AMA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Saçmalı ~ 12 yıl önce
İki F/O bir kaptan etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARGO UCAGINDA 220 KISI/KOPARTTINIZ VALLA,KAFADAN :) ~ 12 yıl önce
UCAK AIRFRANCE'A AIT.. ASIL RAHATSIZLIK BU HABERDE AIRFRANCE'IN ISMININ DAHI BELITILMEMIS OLMASI (ASLINDA BELIRTILMEMESIDE LAZIM ) , DIGER YANDAN THY AMSTERDAM KIRIMI ILE ILGILI HABER YAYINLANDIGINDA CARSAF CARSAF RESIMLERININ YAYINLANMASI .YANI : BANA YAPIYORSAN ONADA YAP DEGIL,BANADA YAPMA.. BU ARADA ABC HABER KANALI ,HABERINIZ OLSUN::::))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bunlar.. ~ 12 yıl önce
yok bunlar yorum yapmazlar işlerine gelince yaparlar ne oldu yabancı hayranları .. bi tarafınız mı acıdı.. daha çok acıycak bekleyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi havayolu????? yazana ~ 12 yıl önce
Air Bridge Cargo Airlines A = Air B = Bridge C = Cargo :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mixer zihniyetlilere ~ 12 yıl önce
Zorla yorum isteyen mixerler biz Turk oldgumuza gore Turkiyede yasadigimiza gore dogal olarak THY bir hata yaptimi ustune gidiyoruz. Merak etme elin avrupalisi zaten bu hatanin bedelini agir odetecek yasalara sahip. Bizim ulkede bunlar her 3-5 yilda bir yasanan olaylar oldugu icin THY nin calisma politikasinin yandasci ve torpilci oldgunu adimiz kadar iyi bildigimiz icin bu kadar yorum yaziliyor birseyler duzelsin diye ugrasiyoruz. Senin gibi baska sirketlere birsey olsada kul hakki yedigimiz icin degilde bak baskalarindada oluyor zihniyetiyle vicdan rahatlatma problemimiz yok anlamissindir umarim ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi havayolu????? ~ 12 yıl önce
noldu?havayolu ismi yamaniza yasak mi geldi ?TK ile ilgilibir haber olsa bangir bangir bagiriyorsunuz.elin adamida yurtdisinda ayni seyi yapiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 pilot ~ 12 yıl önce
Airbus flybywire sistem ile donatılmış uçaklarında uygulanmasını istediği prosedürler ve checklist ile ilgili bugüne kadar birçok değişiklik yapmış ancak BUSS sisteminin kullanılmadığı uçaklarda halen tam olarak kokpit ekibince anlaşılır ve sonuca çabuk ulaşılacak prosedürü yayınlamamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yusuf ~ 12 yıl önce
bu haberden sonra türk pilotlarına dem vuranların hep muhteşem gördüğünüz avrupa firmalarını asıl ne olduğunu anlarlar inşallah türk pilotlarına yapılan haksız suçlamaları için en azından bir özür dilerler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000