20 Ocak 2012, Cuma 13:20:29

UÇAĞIN BİR PARÇASI DENİZDEN ÇIKARILDI

İzmir'in Foça ilçesinde 16 Ocak Pazartesi günü eğitim uçuşu yaptığı sırada düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait T-37 tipi uçağın enkazının bir parçasının, denizden çıkarıldığı bildirildi...
  • kıyıda mayın gemisi aramaya başladıysa pilotlar uçakta değil...demekki hala bir ümit var...inşallah kurtulmuşlardır...yaşıyorlardır...pilotlardan haber olsaydı zaten şehit diyerek isimleri verilirdi...hala şehitlerde denmedi...Allah yardımcıları olsun ailelerine sabır diliyorum...ömür boyu ne oldu düşüncesiyle yaşamaktansa bir an önce bulunsunlar...
Kurtarma çalışmalarını yürüten Akın gemisi ve destek veren Işın gemisi, ROW adı verilen sualtı robotu aracılığıyla enkazın bulunduğu 125 metre derinlikte çalışmaları yürütüyor. Üzerinde kamera ve kıskaç sistemi bulunan ROW robotu aracılığıyla yapılan çalışmada uçağın bir parçası çıkarıldı.  
 
Kokpitin de yer aldığı uçağın gövdesinin çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bir uçak ile 2 helikopter ve SAR Arama Kurtarma Ekipleri de bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
 
Çiğli 2. Anajet Üs Uçuş Eğitim Komutanlığından 16 Ocak Pazartesi günü havalanan T-37 tipi bir eğitim uçağı kaybolmuş, görgü tanıklarının Foça ilçesinin kuzeyinde Aslanburnu mevkisi yakınlarında bir uçağın düştüğünü ihbar etmesi üzerine bölgede arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.
 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden önceki gün yapılan açıklamada, 16 Ocak Pazartesi günü saat 16.05'te eğitim uçuşu esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle düşen uçağın ana gövdesine, Yenifoça'nın 5 kilometre açığında, 125 metre derinlikte ulaşıldığı bildirilmişti.
 
Düşen uçakta, Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında imzalanan Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması çerçevesinde, Türkiye'de görev yapan Pilot Binbaşı Masood Hussain Chhachhar ile pilot adayı Teğmen Serkan Sağır'ın bulundukları kaydedilmişti. (Hürriyet)
UÇAĞIN BİR PARÇASI DENİZDEN ÇIKARILDI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
kıyıda mayın gemisi aramaya başladıysa pilotlar uçakta değil...demekki hala bir ümit var...inşallah kurtulmuşlardır...yaşıyorlardır...pilotlardan haber olsaydı zaten şehit diyerek isimleri verilirdi...hala şehitlerde denmedi...Allah yardımcıları olsun ailelerine sabır diliyorum...ömür boyu ne oldu düşüncesiyle yaşamaktansa bir an önce bulunsunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000