23 Ekim 2011, Pazar 08:28:10

"UÇAĞIMIZ NİYE YOK?"

Milliyet gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık, uçak üretiminde yaşadığımız sıkıntıyı köşesine taşıdı...
  • Ülkemiz ilk kurulduğundan beri yabancı devletler ülkemizin hemen hemen her kurumuna sızmıştır. Yeni bir şey yaptığınızda, eğer yapılan şey onların bize sattıklarını engelleyecekse harekete geçer her türlü yolla engellemeye çalışırlar. Natoya girdikten sonra da hibe denilen silahı kullanmışlardır. Dolayısıyla gelişim için hevesli olanlar hiç de haketmedikleri davranışları görüp vazgeçerler. Son zamanlarda bazı operasyonlar yapıldı. Milli menşeli proje yazılım ve bilgilerinin yabancılara satıldığı ortaya çıktı. Bu durumda değil uçak toplu iğne bile o yabancıların çıkarına ters düşerse yaptırmazlar. MEA
  • Dünyada tek başına uçak yapabilecek ülkeler olmasına rağmen tek başına üreten yok. Tüm baromatik sistemlr İngiltereden alınır, FMS sistemleri ABD menşeylidir, vb. Türkiye'de parça üretim katkılı montaj yapılarak F-16, CASA, Skorsky, Bell, İHA vb. birçok uçak üretilmiş, dışarıya da ihraç edilmiştir. Yerli uçak projelendirilmesi, üretimi ve sürdürülürlüğü için engel yoktur, pazarlanması için bazı engellemeler vardır. Bu son cümlemi aklınızda tutunuz.
  • İnsansız hava aracı o kadarda önemli değil dünyada bunu yapabilen birçok ülke şirket var. Türkiye'de de yapılıyor. Önemli olan içine koyacağınız cihazlar, sistemler, yazılım vs.. İşte sorunun başladığı yer de burası.
  • daha bakımda standardı yakalamadık ki, ne part 21 i ...
  • paşa da kalmadı sen uyuyosun galiba tek paşa bu maddiyatçı ve uyutulmuş milletin oyları ile paşalık yapan kişi.dürüst paşalar Silivri de.burda paşa paşa diye konuşurken bir gözünü aç bari.ben de kızıyodum asker şöle asker böyle diye en iyi yerlerde diye merak etme asker sürünüyo şimdi paşasıyla beraber.sen diyeceğini hükümete söyle
  • Pasalar imtiyazlidir. Hertur yetkiye sahiptir bu ulkede. Pasalar, IHA yapti, helikopter yapti. Pasalarin sirketleri ASEL-ROKET-HAVEL (SAN) lar vergiden muaf. TAI de oyle. BUnlar birazda devlet destekli kurulmus. Cop uretip yesile boyarlar ve TSK hemen alir. Yani musterisi hazir. Pasalarin is garantiside vardir kimse onlari TAI'den atamaz IHA olmadi diye. Eeee simdi bu durumda adamlar onbinlira maas aliyor, makam hazir, araba hazir. Ucagi kim yapacak? Halktan hirsli biri yapacak. Haaa parasini cebinden vermis tek tek parca ithal etmis tek basina ugrasmis yapmis ve pasaninkinden daha iyi ucuyor. Yani koca orduya karsi bir coban! Iste o ucagi ucurtmazlar adama! Simdi anladiniz mi neden ucak yapmiyoruz?
  • size e-mail ile bilgi aktaracağım, saygılar
  • sizden daha fazla bilgi almak isterim bu konuyla ilgili. Ona benzer bizimde projelerimiz var. EASA Part 21 sirketi altinda ucak yapmayi planliyoruz. [email protected] üzerinden benimle kontaga gecerseniz cok mutlu olurum.
  • ben tüm projesi tamamlanmış ve EASA sertifikasyonu için tüm işlemleri (hesaplar, statik, uçuş testi vs) yaplımış olan 6 kişilik uçağı Türkiye'de üretmek için çok kaynak aradım. işadamları, devlet kuruluşları ile haftalar süren toplantılar yaptım. bana denilen, git Antalya'da 5 yıldızlı otel projesi bize sun, sana bol bol para verelim. 2 milyon dolara bakan kendi uçak sanayimizin hayata geçmesi için bol keseden laf edildi fakat işin gerçeğine gelince icraat ortada kaldı. diyeceğim, biz otel, diskotek veya bar açalım...yatırımcı hemen çıkar.şunu da belirtmeden edemiyorum, ne olursa olsun çabalamaya devam, elbette bir gün olacak!
  • zamaninda neticeye ermis otomobil, ucak fabrikalarini kapatiriz. altimiz petrol kaynarken cikarmaya korkar hatta petrol arama iznini turk firma veya devlet yokmus gibi yabancilara veririz. ulkemizde cikarilan bor madenini yabanciya isletir yuksek fiyata ondan geri aliriz. ist-adb arasi koca A321 kaldiririz. sonra da isbilir gibi otomobil vs. uretmeye kalkariz. bunlar icin herseyden once tam anlamiyla HURKUS olmak lazim. dile getiremesek de once somurge ulkesi olmaktan arinmaliyiz. iste bu yuzden ucagimiz yok...
Vecihi Hürkuş ilk Türk tayyaresini yaptığında sene 1924’tür... İzinsiz deneme uçuşu yaptığı gerekçesiyle cezalandırılır, bunun üzerine Hava Kuvvetleri’nden istifa eder... Hürkuş, ilk sivil tayyareyi Kadıköy’de bir keresteci dükkânında imal eder...

Sene 1930... Aynı yıllarda Kadıköy Kalamış’ta kurduğu atölyede seri üretime başlar. İmal ettiği uçaklar deneme uçuşları için bugün Fenerbahçe antrenman sahasının bulunduğu düzlüğe inip kalkmakta, Kalamış’a çekilerek götürülmekte ve getirilmektedir. İlk uçak fabrikasını Nuri Demirağ 1936 yılında kurar...

Yıl 2011... Aradan 70 yıl geçti. Hâlâ basit bir insansız hava aracı yapamadık. İsrail 6 heronu elimizden tamir bahanesiyle almış geri vermiyormuş. Neredeyse ağlayacağız!

Sınırlarımızda olup bitenden haberimiz yok. İstihbarat için Amerika’nın ağzına bakıyoruz... Anlaşılan istihbarat gelmiyor ya da yanıltıcı bilgi geliyor, o yüzden sık sık gece baskını yiyoruz.

Atatürk’ün ölümünden sonra 1939’dan itibaren ABD ile ikili anlaşmalar dönemi başladı. Ordumuz NATO standartlarına göre, ABD ve diğer Batılı ülkelerin stratejik çıkarlarına göre teşkilatlandırıldı... Batı’nın çıkarları için savaşa hazırız.

(Melih Aşık - Milliyet)
"UÇAĞIMIZ NİYE YOK?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
Ülkemiz ilk kurulduğundan beri yabancı devletler ülkemizin hemen hemen her kurumuna sızmıştır. Yeni bir şey yaptığınızda, eğer yapılan şey onların bize sattıklarını engelleyecekse harekete geçer her türlü yolla engellemeye çalışırlar. Natoya girdikten sonra da hibe denilen silahı kullanmışlardır. Dolayısıyla gelişim için hevesli olanlar hiç de haketmedikleri davranışları görüp vazgeçerler. Son zamanlarda bazı operasyonlar yapıldı. Milli menşeli proje yazılım ve bilgilerinin yabancılara satıldığı ortaya çıktı. Bu durumda değil uçak toplu iğne bile o yabancıların çıkarına ters düşerse yaptırmazlar. MEA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dünyada tek başına uçak yapabilecek ülkeler olmasına rağmen tek başına üreten yok. Tüm baromatik sistemlr İngiltereden alınır, FMS sistemleri ABD menşeylidir, vb. Türkiye'de parça üretim katkılı montaj yapılarak F-16, CASA, Skorsky, Bell, İHA vb. birçok uçak üretilmiş, dışarıya da ihraç edilmiştir. Yerli uçak projelendirilmesi, üretimi ve sürdürülürlüğü için engel yoktur, pazarlanması için bazı engellemeler vardır. Bu son cümlemi aklınızda tutunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İnsansız hava aracı o kadarda önemli değil dünyada bunu yapabilen birçok ülke şirket var. Türkiye'de de yapılıyor. Önemli olan içine koyacağınız cihazlar, sistemler, yazılım vs.. İşte sorunun başladığı yer de burası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
daha bakımda standardı yakalamadık ki, ne part 21 i ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
paşa da kalmadı sen uyuyosun galiba tek paşa bu maddiyatçı ve uyutulmuş milletin oyları ile paşalık yapan kişi.dürüst paşalar Silivri de.burda paşa paşa diye konuşurken bir gözünü aç bari.ben de kızıyodum asker şöle asker böyle diye en iyi yerlerde diye merak etme asker sürünüyo şimdi paşasıyla beraber.sen diyeceğini hükümete söyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pasalar imtiyazlidir. Hertur yetkiye sahiptir bu ulkede. Pasalar, IHA yapti, helikopter yapti. Pasalarin sirketleri ASEL-ROKET-HAVEL (SAN) lar vergiden muaf. TAI de oyle. BUnlar birazda devlet destekli kurulmus. Cop uretip yesile boyarlar ve TSK hemen alir. Yani musterisi hazir. Pasalarin is garantiside vardir kimse onlari TAI'den atamaz IHA olmadi diye. Eeee simdi bu durumda adamlar onbinlira maas aliyor, makam hazir, araba hazir. Ucagi kim yapacak? Halktan hirsli biri yapacak. Haaa parasini cebinden vermis tek tek parca ithal etmis tek basina ugrasmis yapmis ve pasaninkinden daha iyi ucuyor. Yani koca orduya karsi bir coban! Iste o ucagi ucurtmazlar adama! Simdi anladiniz mi neden ucak yapmiyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
size e-mail ile bilgi aktaracağım, saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sizden daha fazla bilgi almak isterim bu konuyla ilgili. Ona benzer bizimde projelerimiz var. EASA Part 21 sirketi altinda ucak yapmayi planliyoruz. [email protected] üzerinden benimle kontaga gecerseniz cok mutlu olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben tüm projesi tamamlanmış ve EASA sertifikasyonu için tüm işlemleri (hesaplar, statik, uçuş testi vs) yaplımış olan 6 kişilik uçağı Türkiye'de üretmek için çok kaynak aradım. işadamları, devlet kuruluşları ile haftalar süren toplantılar yaptım. bana denilen, git Antalya'da 5 yıldızlı otel projesi bize sun, sana bol bol para verelim. 2 milyon dolara bakan kendi uçak sanayimizin hayata geçmesi için bol keseden laf edildi fakat işin gerçeğine gelince icraat ortada kaldı. diyeceğim, biz otel, diskotek veya bar açalım...yatırımcı hemen çıkar.şunu da belirtmeden edemiyorum, ne olursa olsun çabalamaya devam, elbette bir gün olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zamaninda neticeye ermis otomobil, ucak fabrikalarini kapatiriz. altimiz petrol kaynarken cikarmaya korkar hatta petrol arama iznini turk firma veya devlet yokmus gibi yabancilara veririz. ulkemizde cikarilan bor madenini yabanciya isletir yuksek fiyata ondan geri aliriz. ist-adb arasi koca A321 kaldiririz. sonra da isbilir gibi otomobil vs. uretmeye kalkariz. bunlar icin herseyden once tam anlamiyla HURKUS olmak lazim. dile getiremesek de once somurge ulkesi olmaktan arinmaliyiz. iste bu yuzden ucagimiz yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000