08 Ekim 2011, Cumartesi 07:44:22

UÇAĞI KAÇIRDIYSANIZ BİRAZ UYUYUN

Kapsül oteller dünyada yaygınlaşmaya başladı. Yeni tasarlanan kabinlerde fuhuş yapılmasından korkan Ruslar, ana modeli biraz değiştirdi.
  • Onunda bir yolunu bulurlar...
Seyahat eden kişiler için tasarlanan ve ilk olarak Japonya'da uygulamaya konulan kapsül otel veya uyku kabini bütün dünyada yaygınlaşıyor.

Uçağı kaçıran veya pahalı otellerde kalmak istemeyen yolcular için tasarlanan, aynı zamanda uçağı beklerken birkaç saat uyku çekmek isteyenler için ideal olan uyku kapsülleri Rusya'da da hizmete başladı.

Bir Rus firması Japonların demirden yapılma kapsüllerinden farklı olarak tamamen ağaçtan yaptığı kapsülleri havalanlarına yerleştirmeye başladı.

2.5 metre eninde 1.6 metre boyunda olan kapsüller 2.5 metre yüksekliğinde.Bir kişi kalabildiği gibi iki kişi de kalabiliyor.Kapsülde bir yatak, çalışma masası, internet, elektrik ve müzik sistemi bulunuyor.İçerinin ısısını ayarlayan otomatik klima sürekli devrede bulunuyor.

Moskova'daki Sheremetyevo Uluslararası Havaalanı'na yerleştirilen Sleepbox uzaklardan bir otomat makinesini andırıyor.

Japonların kabinleri tamamen dışarıya kapalı bir kutu şeklindeyken Ruslar, bunu değiştirip mini pencereler koymuşlar. Bu kabinlerin havalanında bulunan hayat kadınlarının fuhuş amaçlı kullanmasını istemeyen Ruslar, içleri görünen kendi tasarımlarını geliştirmişler.

Ruslar bu kabinlerde saatlik kalmak için ayrı günlük için ayrı rakam alıyor.En düşük fiyatlar 10-15 dolar arasında değişiyor.

(Haber Vitrini)
UÇAĞI KAÇIRDIYSANIZ BİRAZ UYUYUN

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Onunda bir yolunu bulurlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000