18 Kasım 2012, Pazar 09:22:49

UÇAĞI DÜŞÜRÜP PİLOTLARI ESİR Mİ ALDILAR?

İsrail’in kanlı Gazze saldırılarında bir F-16 savaş uçağının Hamas tarafından düşürüldüğü ve pilotlarının da esir alındığı ileri sürüldü.

Hamas’ın askeri kanadı, İzzeddin Kassam Tugayları’nın internet hesabında bir İsrail F-16 savaş uçağının yerden havaya füze ile düşürüldüğü iddia edildi. Hamas adına dün bazı haber ajanslarına gönderilen açıklamad ada yaparak düşürülen İsrail F-16 uçağının iki pilotunun esir alındığını bildirdi.


İsrail ‘uçak kayboldu’ demişti

Ancak Hamas merkezinden herhangi bir yetkilinin henüz doğrulamadığı habere göre İsrailli iki pilotun dün Cuma günü Hamas’a bağlı birimler tarafından esir alındığını açıkladı. Rus yarı resmi haber sitelerinden olana Rusya’nın Sesi internet sitesinde de yer alan habere göre  Hamas’ınönde gelen liderlerinden Muşir el-Mısri, Filistin direniş tarihinde ilk kez Filistinli mücahitlerin işgal rejiminin bir modern F-16 tipi savaş uçağını hedef alarak düşürdüklerini bildirdi. Geçtiğimiz Perşembe günü İsrail’e ait bir adet İHA casusluk uçağı karadan havaya fırlatılan füzeyle isabet alınarak düşürülmüş ve bu olayın görüntüleri internet ortamında yayınlanmıştı.  Kısa bir süre önce İsrail, ordu yönetimine atıfta bulunarak İsrail uçaklarından birinin Gazze üzerinde kaybolduğunu ve iki pilotla irtibatın kesildiğini duyurmuştu.

UÇAĞI DÜŞÜRÜP PİLOTLARI ESİR Mİ ALDILAR?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000