26 Mart 2013, Salı 21:02:01

UÇAĞA LAZERE 2.5 YIL HAPİS

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde 19 yaşındaki bir kişi, bir uçak ile bir helikoptere lazer ışığı doğrulttuğu gerekçesiyle 2 buçuk yıl hapse mahkûm edildi.
  • Türkiye'de yaklaşma hattında lazer tutulan bölgeyi kuleye rapor ettiğinizde yetkililere iletileceği söyleniyor, kanımca hiçbir önlem alınmıyor, alınıyor olsa aynı bölgelerden yıllarca bu tacize maruz kalmayız. Videoyu izleyince görüyorsunuz ki adamların paçasından profesyonellik akıyor,yiğidi öldür hakkını ver, umarım ülkemizde de en azından gelecek yüz yılda bunun gibi hassas ve özenli örnekler görebiliriz...
  • hep bu tür davranışlara ceza verilmesi taraftarı olmuşumdur. ama 19 yaşındaki bir gencin cahillik, bilgisizlik, toyluk vs gibi sebeplerden, tahmin edemeyeceği ve muhtemelen yaratacağı sonuçlardan dolayı ömür boyu vicdan azabı çekeceği gerçek anlamda oluşmamış bir suçtan dolayı 2,5 yıl hapisle cezalandırılmasına da gönlüm razı değil. farklı bir yol olmalı, bir şekilde bu engellenmeli ama çocukların hayatı kaydırılmamalı. (uçak düşseydi bık bık diye çemkirmeyin hemen, azınlık raporu filminde değiliz, düşmedi muhtemelen de hiç düşmeyecek)
  • boyle bir beyinsizlik yok ya. yakalaypi iceri atacaksin. ucaga lazer tutup ucagin dusmesini izlemek falan istiyor herhalde gerizekali. bunu yapan kesinlikle beyinsizdir !
  • Burasıda Türkiye, orada adamı bacağından asarlar buradada içeri alır ,çay ikram eder geri yollarlar
  • Bir an Türkiye'de bu ceza verildi sanmıştım. Bu ciddi bir tehlikedir ve cezai önlem alınmalıdır.
  • hep Amerika'nın oyunları bunlar :)
  • Turkiyede cinayete o kadar ceza vermiyolar be.
  • Adalet böyle bir şey işte. Türkiye'de adamı serbest bırakıyorlar.
  • Amerikanın AIP sinde lazer formu var belki DHMİ de bi ara ekler

 Adam Gardenhire, 2012 yılı Mart ayında kalem boyutundaki lazer ışığını önce bir özel jete ardından da ışığın kaynağını bulmak üzere bölgeye gönderilen polis helikopterine doğrultmuştu.

Gardenhire, ABD'de bir uçağa lazer ışığı doğrulttuğu için mahkûm edilen ikinci kişi oldu. Bu durum, 2012 yılı Şubat ayından bu yana ABD'de federal bir suç olarak görülüyor. Yargılanan Gardenhire, Ekim ayında suçunu kabul etmişti.

Ticari olarak satın alınan lazer ışık sağlayıcıları çok dar bir lazer ışığı gönderebiliyor. Ancak mesafe arttığı için bu ışığın çapı büyüyor ve uzak mesafede insanlarda körlüğe yol açabiliyor. Sivil Havacılık Dairesi (CAA) yüksek yoğunlukta ışıklar iniş ve kalkış gibi kritik evrelerde pilotların görüşünü engelleyebiliyor. Lazer tutulan Cessna Citation uçağının pilotu, Bob Hope Havaalanına inmek üzereyken lazer ışığı nedeniyle "saatler süren görme bozukluğu" yaşadı. Koruma gözlüğü takan polis helikopterinin pilotu ise ışıktan etkilenmedi. Geçen üç yılda dünya çapında 4,500 kez uçaklara lazer ışığının tutulduğu bildiriliyor. (BBC Türkçe)


 

UÇAĞA LAZERE 2.5 YIL HAPİS

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Özendim... ~ 11 yıl önce
Türkiye'de yaklaşma hattında lazer tutulan bölgeyi kuleye rapor ettiğinizde yetkililere iletileceği söyleniyor, kanımca hiçbir önlem alınmıyor, alınıyor olsa aynı bölgelerden yıllarca bu tacize maruz kalmayız. Videoyu izleyince görüyorsunuz ki adamların paçasından profesyonellik akıyor,yiğidi öldür hakkını ver, umarım ülkemizde de en azından gelecek yüz yılda bunun gibi hassas ve özenli örnekler görebiliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
hep bu tür davranışlara ceza verilmesi taraftarı olmuşumdur. ama 19 yaşındaki bir gencin cahillik, bilgisizlik, toyluk vs gibi sebeplerden, tahmin edemeyeceği ve muhtemelen yaratacağı sonuçlardan dolayı ömür boyu vicdan azabı çekeceği gerçek anlamda oluşmamış bir suçtan dolayı 2,5 yıl hapisle cezalandırılmasına da gönlüm razı değil. farklı bir yol olmalı, bir şekilde bu engellenmeli ama çocukların hayatı kaydırılmamalı. (uçak düşseydi bık bık diye çemkirmeyin hemen, azınlık raporu filminde değiliz, düşmedi muhtemelen de hiç düşmeyecek)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyinsizlik ~ 11 yıl önce
boyle bir beyinsizlik yok ya. yakalaypi iceri atacaksin. ucaga lazer tutup ucagin dusmesini izlemek falan istiyor herhalde gerizekali. bunu yapan kesinlikle beyinsizdir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orası USA ~ 11 yıl önce
Burasıda Türkiye, orada adamı bacağından asarlar buradada içeri alır ,çay ikram eder geri yollarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir An ~ 11 yıl önce
Bir an Türkiye'de bu ceza verildi sanmıştım. Bu ciddi bir tehlikedir ve cezai önlem alınmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİYOTİN ~ 11 yıl önce
hep Amerika'nın oyunları bunlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 11 yıl önce
Turkiyede cinayete o kadar ceza vermiyolar be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 11 yıl önce
Adalet böyle bir şey işte. Türkiye'de adamı serbest bırakıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIP ~ 11 yıl önce
Amerikanın AIP sinde lazer formu var belki DHMİ de bi ara ekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000