12 Eylül 2016, Pazartesi 09:17:12

Uçağa çarpan kuş radomda delik açtı

Sudanlı havayolu şirketi Tarco Air'in Hartum- El Faşir seferini yapan uçağına kuş çarptı. Çarpma sonrası uçağın radomunda delik açıldı.
  • Kuş asker kökenlimiş mi?
  • TUA lar uçamıyor sesimiz duyulsun artık. Öğrenci alınmasın bu kadar ne sıra var ne hak var ne adalet ! Böyle eğitim şekli olmaz SHGM duysun sesimizi. Öğrencilerin uçuş sıklıklarına zorunluluklar getirilsin. Birileri uçar diğerleri bakar. Gelmeyin öğrenci olarak gidin . vallahi gidin. bak yemin ediyorum gelmeyin. yazık olur.
  • ah cici kus ahhh.ne diye yaramazlik yapip pilot abilerine teknikci abilerine sorun cikariyorsun bayram bayram.oldu mu simdi.
  • elin oglu cin gibi cin. sirketini zarara ugratmamak icin seferi bitiriyor. Tk da olsa hemen geri don baba. kendi cebinden cikior ya..
  • kusun kucucuk canina nasil kiyarlar kiyamam sana canim benim :(
  • Genelde kus kalkista carpar ama kaptanlar motorlarda sorun yoksa geri donmemek icin indikten sonra deftere inis sirasinda oldu diye yazarlar

Sudanlı havayolu şirketi Tarco Air'in başkent Hartum'dan El Faşir kentine yaptığı seferde uçağa kuş çarptı.

İçerisinde 108 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan Tarco Air'in Boeing B737-300 tipi uçağı, El Faşir Havalimanı'na iniş için alçaldığı sırada uçağın radomuna kuş çarptı.

Havalimanına sorunsuz bir iniş gerçekleştiren uçakta yapılan incelemelerde kuşun çarptığı radomda delik açıldığı görüldü.

Uçak seferden çekilirken, El Faşir-Hartum seferi için başka bir uçak tahsis edildi.
 

Uçağa çarpan kuş radomda delik açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Km ~ 8 yıl önce
Kuş asker kökenlimiş mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kus ~ 8 yıl önce
Havalimanların da mutlaka kuş bilimci ornitilog çalıştırılması gerekir uçaklar daha hızlı ve sessiz olacaklar dolayisi ile bu tür vakaların sayısı dünyada hızla artacak
THK ~ 8 yıl önce
TUA lar uçamıyor sesimiz duyulsun artık. Öğrenci alınmasın bu kadar ne sıra var ne hak var ne adalet ! Böyle eğitim şekli olmaz SHGM duysun sesimizi. Öğrencilerin uçuş sıklıklarına zorunluluklar getirilsin. Birileri uçar diğerleri bakar. Gelmeyin öğrenci olarak gidin . vallahi gidin. bak yemin ediyorum gelmeyin. yazık olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 8 yıl önce
ah cici kus ahhh.ne diye yaramazlik yapip pilot abilerine teknikci abilerine sorun cikariyorsun bayram bayram.oldu mu simdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elin oglu ~ 8 yıl önce
elin oglu cin gibi cin. sirketini zarara ugratmamak icin seferi bitiriyor. Tk da olsa hemen geri don baba. kendi cebinden cikior ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kyrie ~ 8 yıl önce
Okduğunu da anlamıyorsun ya çok yazık, iniş sırasında çarpıyor kuş, seferi bitirmeden geri mi dönsün uçak beyn fakiri.
p ~ 8 yıl önce
kusun kucucuk canina nasil kiyarlar kiyamam sana canim benim :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ariva ~ 8 yıl önce
Genelde kus kalkista carpar ama kaptanlar motorlarda sorun yoksa geri donmemek icin indikten sonra deftere inis sirasinda oldu diye yazarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 8 yıl önce
Emin misiniz? Radome içerisinde yer alan seyin Weather radar oldugunu biliyorsunuz sanırım. Sanmıyorum ki bir pilot boyle bir durumda riske etsin, zira Weather Radar gerektiren kullanimi ve uygun mudahale, manevra hava durumuyla karsilasilmayacaginin garantisi yok.
Bizim kuşlar başka. ~ 8 yıl önce
Bunların kuşları özel eğitimli. Hep inişte çarpar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000