01 Eylül 2011, Perşembe 12:21:24

"UÇAĞA BİNEN İKİ AYAKLI HAYVANLAR"

Sabah Gazetesi köşe yazarı Hıncal Uluç, uçakta anonslara dikkat etmeden cep telefonu ile konuşan yolcuları sert bir dille eleştirdi. İşte Uluç'un o sözleri...
  • Telefon zararlıdır veya değildir. Buradaki konu, kişilerin kurallara uyması veya uymamasıdır.. Kuralları kendimize göre yorumlayıp uyguladığımız sürece hiç bir yere varamayız.
  • istediğin kadar lisans sahibi ol. değilmi ki konulmuş kurallara kendi inisiyatifle karşı çıkıyorsun.. o lisanslarını çerçevelet ve duvara as.
  • bir havacı olarak yazınızın altını imzalarım Sn.Uluç
  • tatilimde yollarda kac can gitti farkindamisiniz sozumona havacilar
  • KENDİ UÇUŞ TECRUBELERİMDEN VERMİŞ OLDUGUM BİLGİLERE ÇEŞİTLİ ŞEKİLDE YANIT VEREN(SAYGISIZCA VE DE BİLGİSİZCE) ARKADAŞA; UÇAK MÜHENDİSLİĞİNDEN MEZUN AYNI ZAMANDA 32 YILLIK UÇUŞ TECRÜBEM VAR. MUHTAMELEN YAŞIN KADAR .YAZILANLARI BEĞENMEYEBİLİRSİN ANCAK TAVRIN ŞIK DEĞİL.
  • ucaga bındıler ben ucaktayım gerızekalı ucakla gelecegını zaten soylemedınmı son dakıkamı haber verıyorsun dıger dıyolaklarda ay canım ucaga bındım bırazdan havaya bak benı goreceksın zaten onemlı bır gorusmesı olan ınsan ucaga enson bınıyor gorusmesını yapıyor bu telefonla gorusenlere tek sefer uyarı ondan sonra ucakdan ındırme kuraldısı yolcu formu dolduracaksın ama thy de calısanın arkasında duracak neden ındırdın adam toplantısını kacırmıs bende senı ısden atıyorum demıyecek
  • Ağzımı en sonunda bocuzam EY CAHİL TURK UCAK YOLCUSU FIYATLAR DUSUNCE HERKES UCUNCA ISTE BOYLE 50 KERE KURALLARI HER KAYNAGI GOSTEREREK ACIKLASANDA 2 AYAKLI OLMAYA DEVAM EDECEK YOLCUYU UCAGA ALMAYA BASLAYINCA BOYLE DENSIZ DENSIZ YORUM YAZAN ARKADASLAR CIKACAK! Kural bellı o gormemıslıgını az bı ucakta yapma kes sesını 45-50 dk 1-2 saat sus sana verılen yemegı ye asagıyı seyret noldu 2 dk facene ıletı yazamadın dıye bı yerınden bısey eksılmıcek ha yazacam dıyosan butun bedenınden bısey eksılıcek parca parca olacaksın ozaman anlıcaksın ama ıs ısten gecmıs olacak yolcuya anonsu hep tersten yapalım dıyorum kemer sakın baglama dersen bızım halk baglar ucakta cıkıs yok dersen nasıl olmaz der gıdıp cıkısların yerını ogrenır halk bu napalım...
  • Yazıları okuyunca hayret ettim. Herkes itiraz etmiş. Demek ki sizlerde uçakta cep telefonu ile görüşüyorsunuz. Bir zarar verdiği ispatlı değil ama vermediği de değil. Neden bu kadar itiraz ediyorsunuz ? Bir saatte telefonda konuşmayın allah rızası için.
  • Hıncal Uluç kadar... buraya yazamadığım bazı kelimeler var. Kendisi çok bilmiştir. Sadece kendi yaptığı bildiği doğrudur. Cep telefonu kullanarak bir arızanın olması, uçağın düşmesi, yolcunun konuşurken ölmesi gibi birşey söz konusu değildir. Cep telefonunun üstüne böyle iftiralar bizim ülkemizde çok meşhur. Dolaylı olarak çok küçük bir etkeni bile olsa direk olarak böyle bir eleştiri veya katı kurallar çok saçma ve gereksizdir.
  • Cok cahilsiniz. Bir iletkende Elektrik nasıl üretilir bir inceleyin. Elektrik üretmek için manyetik alan lazımdır o iletken etrafında. Ceptelefonu range dışına çıkınca sorgulamayı maksimuma alır ve ürettiği manyetik alan da maksimum olur. Eğer önemli bir avionic i besleyen bir demet kablonun yanında oturuyorsanız o kabloların etrafında manyetik alan olusturursunuz ve olması gerekenden az veya çok elektrik akımınının oluşmasına ve dolayısıyla sistemde bir anomaliye sebep olursunuz Sen sen ol kurallara uy , cahilliğinle kuralları sorgulama.
Uçağa hayvan bindirmenin kuralları var.. Önceden haber verecek izin alacaksınız..
Onun da formalitesi tonla.. Aşı kağıtları..
Hayvanın büyüklüğü.. İçine konacağı kutunun ebadı, şekli, falan filan..
Yani her hayvan "Cart" diye uçağa alınmaz..
İki ayaklılar hariç..
Bu yaz günü birlikler dahil, o kadar çok uçağa bindim ki..
Değişmeyen bir şey var..
Yapılan tonla anonsa, sesli görüntülü uyarılara rağmen, bir sürü hayvan, uçağın tekerleği yere değer değmez cep telefonunu açıyor..
Sanırsınız ki, bir "Ölüm kalım" meselesi..
Hayır efendim.. Manyak, twitterini okumaya başlıyor.. 3 dakika sonra okusa o dedikoduları ölür sanki..
Burada "Manyak" lafını aşağılama değil, "Hastalık" yerine kullanıyorum.. Adam, kadın, her neyse, eroinman gibi.. Ayrılamıyor sanal dünyasından..
Anonslar "Terminale girene kadar" diye yapılıyor.. Yani, kullandığınız frekanslar sadece sizin değil, o sırada alanda kalkış, ya da iniş, yani en kritik durumdaki başka uçakları da etkileyebilir..
Ama dinleyen, aldıran kim?.
Uçaktan zaten korkan yığınla insan var.
Bunlardan biri, kalkışta geç kapayan, inişte hemen açan birine panik içinde saldıracak, kan çıkacak, onu mu bekliyoruz?.
Şimdi sözüm, Pilotlar Derneği'ne..
Ya bu telefon işi palavradır.. O zaman bu anonslardan vazgeçirin şirketleri.. Uçak içinde hatta kavgalara sebep olan bu durum sona ersin..
Ya da, tehlike ciddidir.. O zaman şirketleri uyarın. Çok daha sert önlemler alınsın.
Uçağa girerken silah toplar gibi, telefonları, ipadleri toplasınlar.. İnişte geri versinler.. Ya da, bu ceplerin yasa dışı kullanımına ağır cezalar verilsin.. Mesela, kullanılmaması gereken yerlerde yakalanan telefonlara yetkililer el koysunlar. Müsadere etsinler yani.. Singapur'da öyleydi, ben ordayken.. 5 bin dolar ceza, artı telefona el koyma..
Görelim bakalım bir daha cesaret edebiliyorlar mı?..
Bodrum'un o daracık yollarında, kapalı viraja sollayarak girerken, bir elinde telefon, direksiyon tek elinde kadın gördüm.. Kendi uçsa uçuruma tamam.. Ama çarptığı günahsızı da götürecek.
Pervasız..
Çünkü aldıran yok.. Bu ülkede direksiyonda telefon kullanmak serbest..
Yahu eli meşgul etmesini geçin. Telefonda müthiş bir haber alırsanız?.. Ya da tartışırken tepeniz atarsa ne olacak?..
Alkol mü tehlikeli, telefon mu o zaman?.
Gene Bodrum'da gene o dar yollardan birinde bir motosikletin peşinde kuyruk olduk..
Ercan nihayet sollama fırsatı bulduk. Motosikletli niye yolun ortasında gidiyormuş bilir misiniz?..
Mesaj yazıyor da ondan.. İki eli de meşgul..
Kenardan giderse, bankete düşüp devrilebilir..
Tam ortadan hız kesmiş gidiyor ki, kendisini güvenceye alsın..
Şimdi buna "İnsan" demek mümkün mü?.
Bir telefon yasası çıkarmamız lazım..
İnsanlarımız, fiziksel ruhsal sınavlara girip "Ehliyet" almalı..
Cep telefonu kullanma ehliyeti..

(Sabah)
"UÇAĞA BİNEN İKİ AYAKLI HAYVANLAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Misafir ~ 13 yıl önce
Telefon zararlıdır veya değildir. Buradaki konu, kişilerin kurallara uyması veya uymamasıdır.. Kuralları kendimize göre yorumlayıp uyguladığımız sürece hiç bir yere varamayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
istediğin kadar lisans sahibi ol. değilmi ki konulmuş kurallara kendi inisiyatifle karşı çıkıyorsun.. o lisanslarını çerçevelet ve duvara as.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir havacı olarak yazınızın altını imzalarım Sn.Uluç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tatilimde yollarda kac can gitti farkindamisiniz sozumona havacilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KENDİ UÇUŞ TECRUBELERİMDEN VERMİŞ OLDUGUM BİLGİLERE ÇEŞİTLİ ŞEKİLDE YANIT VEREN(SAYGISIZCA VE DE BİLGİSİZCE) ARKADAŞA; UÇAK MÜHENDİSLİĞİNDEN MEZUN AYNI ZAMANDA 32 YILLIK UÇUŞ TECRÜBEM VAR. MUHTAMELEN YAŞIN KADAR .YAZILANLARI BEĞENMEYEBİLİRSİN ANCAK TAVRIN ŞIK DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ucaga bındıler ben ucaktayım gerızekalı ucakla gelecegını zaten soylemedınmı son dakıkamı haber verıyorsun dıger dıyolaklarda ay canım ucaga bındım bırazdan havaya bak benı goreceksın zaten onemlı bır gorusmesı olan ınsan ucaga enson bınıyor gorusmesını yapıyor bu telefonla gorusenlere tek sefer uyarı ondan sonra ucakdan ındırme kuraldısı yolcu formu dolduracaksın ama thy de calısanın arkasında duracak neden ındırdın adam toplantısını kacırmıs bende senı ısden atıyorum demıyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ağzımı en sonunda bocuzam EY CAHİL TURK UCAK YOLCUSU FIYATLAR DUSUNCE HERKES UCUNCA ISTE BOYLE 50 KERE KURALLARI HER KAYNAGI GOSTEREREK ACIKLASANDA 2 AYAKLI OLMAYA DEVAM EDECEK YOLCUYU UCAGA ALMAYA BASLAYINCA BOYLE DENSIZ DENSIZ YORUM YAZAN ARKADASLAR CIKACAK! Kural bellı o gormemıslıgını az bı ucakta yapma kes sesını 45-50 dk 1-2 saat sus sana verılen yemegı ye asagıyı seyret noldu 2 dk facene ıletı yazamadın dıye bı yerınden bısey eksılmıcek ha yazacam dıyosan butun bedenınden bısey eksılıcek parca parca olacaksın ozaman anlıcaksın ama ıs ısten gecmıs olacak yolcuya anonsu hep tersten yapalım dıyorum kemer sakın baglama dersen bızım halk baglar ucakta cıkıs yok dersen nasıl olmaz der gıdıp cıkısların yerını ogrenır halk bu napalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazıları okuyunca hayret ettim. Herkes itiraz etmiş. Demek ki sizlerde uçakta cep telefonu ile görüşüyorsunuz. Bir zarar verdiği ispatlı değil ama vermediği de değil. Neden bu kadar itiraz ediyorsunuz ? Bir saatte telefonda konuşmayın allah rızası için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hıncal Uluç kadar... buraya yazamadığım bazı kelimeler var. Kendisi çok bilmiştir. Sadece kendi yaptığı bildiği doğrudur. Cep telefonu kullanarak bir arızanın olması, uçağın düşmesi, yolcunun konuşurken ölmesi gibi birşey söz konusu değildir. Cep telefonunun üstüne böyle iftiralar bizim ülkemizde çok meşhur. Dolaylı olarak çok küçük bir etkeni bile olsa direk olarak böyle bir eleştiri veya katı kurallar çok saçma ve gereksizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cok cahilsiniz. Bir iletkende Elektrik nasıl üretilir bir inceleyin. Elektrik üretmek için manyetik alan lazımdır o iletken etrafında. Ceptelefonu range dışına çıkınca sorgulamayı maksimuma alır ve ürettiği manyetik alan da maksimum olur. Eğer önemli bir avionic i besleyen bir demet kablonun yanında oturuyorsanız o kabloların etrafında manyetik alan olusturursunuz ve olması gerekenden az veya çok elektrik akımınının oluşmasına ve dolayısıyla sistemde bir anomaliye sebep olursunuz Sen sen ol kurallara uy , cahilliğinle kuralları sorgulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000