26 Şubat 2017, Pazar 14:04:58

Uçağa alınmayan damat düğünü kaçırdı

Yurt dışında yaşayan eşi ile evlenmek için gün sayarken, bir anda uçak firmasının azizliğine uğrayarak vizesi olmadığı gerekçesiyle uçağa alınmayan damat düğününü kaçırdı. Türkiye’de nikah kıymak zorunda kalan mağdur çiftin, özel uçak şirketine dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.
  • Herhangi bir nedenle deporte olan yolcu o uçakla (veya en uygun uçakla) geri gönderilir. Bu durumda, götürdüğün yolcuyu geri getirmek zorunda kalırsın ki, hem amaç (ulaştırma) hasıl olmaz; hem yolcu hem de şirket mağdur olmuş olur. İngiltere ve hemen her ülkede, havayolu şirketine bu yüzden para cezası da kesilir. Rusya da yolcu başına yaklaşık 1500 USD, İngiltere de 2500 Pound gibi. Şimdi gel de, bunun gibi Yunanistan vizesi ile Almanya ya gitmeye çalışan ve kanun ve usulleri bilmeyen, cahil aklıyla kendini haklı ve mağdur ilan eden adamlara bunu anlat. Haberde bunlar da yer alsaydı, iyi ve öğretici olabilirdi.
  • Konunun uzmanıyım malesef...Yunan schengen vizesi aldıysan ve multi giriş hakkın varsa elini kolunu sallaya sallaya schngende istediğin yere uçman gerekir..Efendim ilk önce vizeyi veren ülkeye girmen gerekir tipi asılsız yorumlar yanlış..Bu havayolu şirketini bağlamaz..İlk uçtuğu ülkenin sınır polisi almayabilir,inad edebilir ama burda havayolu şirketine bir ceza işlemez..İlk uçakla geri yollarlar hepsi bu..Bizde şirketler malesef insanların tipine bakıp bu tarz olaylara sebep olabiliyorlar..PGS bunu çok yaptı,hala yapıyormu bilmiyorum..Yapıyosada kendi bilir zira bazı gönüllü avukatlar PGS un profil sebebi ile uçurmadığı onlarca yolcuya ulaşmış ve bu konu hakkında bir şikayet aşamasında.İnsanları profillerinden dolayı uçurmayıp,pasaport iptal yazılarınada farklı sebepler yazıyorlar...( ben bile yaptım malesef zamanında yöneticilerim istediği için )...Ayağında beyaz spor ayakkabı varsa,o yolcu uçmaz mesela..neymiş riskli profilmiş...Sana ne....Evrağı orjinalse uçur gitsin .....
  • yunan schengeni ile almanyaya gidiyorsun deyip kapıdan çevirselerdi hain almanya olacaktı. şirket kendini garantiye almış gayet mantıklı duruyor.
  • 1. Almanyaya gidip yunan schengen vizesiyle evlenemez. Almanyadan alinmis evlenme amacli vize gerekiyor. Haberin garip tarafi bu. 2. Haber buna ragmen dogruysa vize gecerli olabilir, ama overstay olmus olabilir, türk pasaport polisi bunu kontrol etmiyebilir, gate'deki havayolu calisani kontrol eder. 3. AHL+Özel+Almanya yazdigina göre ya Lufthansa ya Atlas yada Onur, acacagi davanin sonucunu cok merak ediyorum..Sry for my bad turkish...
  • bir yastiga kocasinlar insallah
  • Bence kendisine verilmeye çalışılan ilahi mesajı görememiş ve ....
  • Kim alamanyada yasamak istemezki ah ah
  • Türkiyede evlenmek zorunda kaldim. Bu cumleye dikkat!! Yazik valla..
  • sen Kadir gecesi mi doğdun :)
  • Belki overstay olmuştur? Son 6 ay içinde vize üzerinde belirtilen duration of stay'den fazla schengen zone'da kalinamaz. 1 senelik multiple vize alan insanimiz 1 sene istedigi gibi schengen zone'da kalabileceğini sanıyor. Müstakbel eşiyle haftalarca Almanya'da kalıp duration of stay'i doldurduysa vizesi expire olmamış olsa bile seyahat edemez. Klasik bir airport haberi işte..

Yaklaşık bir yıl önce eşiyle Almanya’da tanışan Salih Aktaş, bir müddet sonra eşine evlenme teklif etti. Hamide Gözgü Aktaş (42) ile Salih Aktaş hemen nikah kıymak ve düğünlerini Almanya’da yapmak istedi. Evlilik için gün sayan ve hazırlıklarını yapan gelin Hamide Aktaş, Almanya’da nikah tarihini de aldı.

Salih Aktaş da Türkiye’den eşinin yanına gitmek için nikah işlemlerini tamamladı. Tüm işlemlerini hallederek Almanya’nın yolunu tutmak için İstanbul Atatürk Havalimanına giden Aktaş, eşine kavuşmasına saatler kala hayal kırıklığına uğradı.

Düğününe yetişemeyerek kaçırdı
Elinde Yunanistan Konsolosluğundan aldığı schengen vizesi (schengen ülkelerinde seyahat edebilme hakkı tanıyan vize) olan Aktaş, pasaport polis noktasından geçti ancak uçak firmasına takıldı. Tam uçağa binecekken, kapı bekleme noktasında özel bir uçak firma yetkilisinin kendisine ‘Siz uçuş yapamazsınız, vizeniz bitmiş’ sözleriyle neye uğradığını şaşırdı. Hemen konsolosluk yetkililerine başvuran Aktaş’a, yetkililer uçuş izni ile birlikte vizesinin olduğunu söyledi. Uçağa alınmayan ve Almanya’ya gidemeyerek düğününü kaçıran Aktaş, hem maddi hem de manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Düğününe yetişemeyen ve mağdur olduğunu belirten Aktaş, engellerin sonunda eşini çağırarak nikahını da Türkiye’de kıydı.

“Pasaport polisinden geçtim, firma yetkilisi almadı”
Eşi ile İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç’ta nikah kıyan Aktaş, “Ben bu nikahımı Almanya’da yapacaktım. Eşimle Türkiye’de yapmak nasip oldu. Schengen vizem varken haksızlığa uğradım. İkinci ayın 17’sine kadar vize sürem vardı. İzmir’den İstanbul’a uçtum, İstanbul’dan polis pasaport noktasını geçtim. Ancak uçağa alınmadım, vizemin geçtiği gerekçesiyle mağdur oldum. Eşim buraya geldi, hala mağdurluk yaşamaktayım” dedi.

“Konsolosluk ‘problem yok’ dedi”
Uçağa alınmayınca hemen konsolosluğa gittiğini belirten Aktaş, “Hakkım varken haksızlığa uğradım, vizem varken ‘vizen yok’ denildi ve uçağa alınmadım. Hemen konsolosluğa geldim. Konsolosluk ‘Herhangi bir problemin yoktur, uçabilirsin’ dedi. Eşimin buraya gelip de nikahımızın burada olması daha bir başka oldu. Eşime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Almanya’da nikah için randevu alıp hazırlık yapmıştı”
Eşinin Almanya’da her şeyi hazırladığını ve bir görevli yüzünden nikahını kaçırdığını dile getiren Salih Aktaş, “Eşim de Almanya’da bütün randevuları almıştı, hazırlığı yapmıştı. Ben buradan bütün belgelerim hazırlamıştım. Maddi değil de manevi olarak sıkıntı oldu. Eşimin bir anda buraya gelmesi, bu sıkıntılar stres yaşadı. Hala bunun stresinde ve sıkıntısındayız. O firmaya dava açacağım. Elimde hakkım varken, haksızlığa uğradığım için bunun peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de evlenmek zorunda kaldık”
Aktaş’ın eşi Hamide Gözgü Aktaş da “Almanya’da hazırlık yapmıştım. Eşim gelemedi o yüzden ben Türkiye’ye gelmek zorunda kaldım. Burada nikahımızı kıyıyoruz, mutluyum” dedi. Schengen vizesi veren Yunanistan Konsolosluğu yetkilileri de Salih Aktaş’ın olay günü daha 21 gün daha vizesi olduğunu ve yurt dışına çıkma hakkının olduğunu söyledi.

Uçağa alınmayan damat düğünü kaçırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Aslı şu ~ 7 yıl önce
Herhangi bir nedenle deporte olan yolcu o uçakla (veya en uygun uçakla) geri gönderilir. Bu durumda, götürdüğün yolcuyu geri getirmek zorunda kalırsın ki, hem amaç (ulaştırma) hasıl olmaz; hem yolcu hem de şirket mağdur olmuş olur. İngiltere ve hemen her ülkede, havayolu şirketine bu yüzden para cezası da kesilir. Rusya da yolcu başına yaklaşık 1500 USD, İngiltere de 2500 Pound gibi. Şimdi gel de, bunun gibi Yunanistan vizesi ile Almanya ya gitmeye çalışan ve kanun ve usulleri bilmeyen, cahil aklıyla kendini haklı ve mağdur ilan eden adamlara bunu anlat. Haberde bunlar da yer alsaydı, iyi ve öğretici olabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahıl ~ 7 yıl önce
schengen vizesı varsa ab uyesı ıstedıgı ulkeye ucabılır ılla vıze aldıgı ulkeye gecıp oradan baska ulkeye gecmesıne gerek yok bu havayolunu degıl gıttıgı ulkenın gumruk polısını baglar burada adamı resmen salak yerıne koymuslar
Gizli Tanık:) ~ 7 yıl önce
Konunun uzmanıyım malesef...Yunan schengen vizesi aldıysan ve multi giriş hakkın varsa elini kolunu sallaya sallaya schngende istediğin yere uçman gerekir..Efendim ilk önce vizeyi veren ülkeye girmen gerekir tipi asılsız yorumlar yanlış..Bu havayolu şirketini bağlamaz..İlk uçtuğu ülkenin sınır polisi almayabilir,inad edebilir ama burda havayolu şirketine bir ceza işlemez..İlk uçakla geri yollarlar hepsi bu..Bizde şirketler malesef insanların tipine bakıp bu tarz olaylara sebep olabiliyorlar..PGS bunu çok yaptı,hala yapıyormu bilmiyorum..Yapıyosada kendi bilir zira bazı gönüllü avukatlar PGS un profil sebebi ile uçurmadığı onlarca yolcuya ulaşmış ve bu konu hakkında bir şikayet aşamasında.İnsanları profillerinden dolayı uçurmayıp,pasaport iptal yazılarınada farklı sebepler yazıyorlar...( ben bile yaptım malesef zamanında yöneticilerim istediği için )...Ayağında beyaz spor ayakkabı varsa,o yolcu uçmaz mesela..neymiş riskli profilmiş...Sana ne....Evrağı orjinalse uçur gitsin .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karşıyakalı ~ 7 yıl önce
yunan schengeni ile almanyaya gidiyorsun deyip kapıdan çevirselerdi hain almanya olacaktı. şirket kendini garantiye almış gayet mantıklı duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FMO_Spotter ~ 7 yıl önce
1. Almanyaya gidip yunan schengen vizesiyle evlenemez. Almanyadan alinmis evlenme amacli vize gerekiyor. Haberin garip tarafi bu. 2. Haber buna ragmen dogruysa vize gecerli olabilir, ama overstay olmus olabilir, türk pasaport polisi bunu kontrol etmiyebilir, gate'deki havayolu calisani kontrol eder. 3. AHL+Özel+Almanya yazdigina göre ya Lufthansa ya Atlas yada Onur, acacagi davanin sonucunu cok merak ediyorum..Sry for my bad turkish...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b ~ 7 yıl önce
bir yastiga kocasinlar insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 7 yıl önce
Bence kendisine verilmeye çalışılan ilahi mesajı görememiş ve ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun... ~ 7 yıl önce
Bence de görememiş :)
Ah ~ 7 yıl önce
Kim alamanyada yasamak istemezki ah ah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
Türkiyede evlenmek zorunda kaldim. Bu cumleye dikkat!! Yazik valla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkatimi çekti. ~ 7 yıl önce
Başlıkta yer alan bu ifade metin içerisinde yer almıyor. "Eşim gelemedi o yüzden ben Türkiye’ye gelmek zorunda kaldım." ifadesi mevcut. Neye göre bu ayrıntı "Türkiye’de evlenmek zorunda kaldık” olarak aktarılmış anlamadım. Kaldı ki nikahlarını burada kıydıkları ve mutlu olduğu da yer alıyor.
yawlum ~ 7 yıl önce
sen Kadir gecesi mi doğdun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Overstay ~ 7 yıl önce
Belki overstay olmuştur? Son 6 ay içinde vize üzerinde belirtilen duration of stay'den fazla schengen zone'da kalinamaz. 1 senelik multiple vize alan insanimiz 1 sene istedigi gibi schengen zone'da kalabileceğini sanıyor. Müstakbel eşiyle haftalarca Almanya'da kalıp duration of stay'i doldurduysa vizesi expire olmamış olsa bile seyahat edemez. Klasik bir airport haberi işte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mokoko ~ 7 yıl önce
Redundant bir şekilde foreign language terms kullanarak subject'i clarify etmekten daha çok show yapmışsın.
Ovursitey ~ 7 yıl önce
Ovırsitey olmuşsa duray of siteyşından nasıl geçmiş, hadi şengen zona girdi diyelim 9 aylık almış farzedelim vize nasıl ekispire of du şengen olmuş Bence tam haşırtı bilekbörd durumu Hay allah ayırpırt haber aşk olsun sana

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000