12 Eylül 2011, Pazartesi 17:40:31

'TUVALETİ NEDEN KULLANDIN' SORGUSU

ABD’deki 11 Eylül saldırılarının 10. yılında terör saldırısı korkusu yolcu uçaklarında da etkisini hissettirdi...
  • Oraya buraya saldırırlarsa, sonunda kendi g...tlerinden korkar hale gelirler böyle.
  • Paranoyak bir millet olmak böyle birişey olsa gerek.
  • Size yolcu olarak Gérard Depardieu'yu verelim. Kendisi koridoru kullanıyor okuduğumuz kadarıyla.
  • Uçaga binmeden evvel yediklerinize dikkat edin ki inişte soruşturmaya takılabilirsiniz mi deniyorn?
  • e o zaman dışarıdaki savaş uçaklarına kim haber verdi ?
11 Eylül’de meydana gelen iki ayrı olayda, tuvaletlerin yolcular tarafından fazlaca kullanılmasının yarattığı şüphe üzerine harekete geçen Amerikan savaş uçakları, biri New York’a, diğeri Detroit’e giden iki yolcu uçağına havaalanına inene kadar eşlik etti.
 
Los Angeles-New York seferini yapan bir Amerikan Havayolları uçağında, üç yolcunun defalarca tuvaleti kullanmasının yarattığı şüphe üzerine harekete geçen ABD güvenlik birimleri, yerel saatle 16.10’da Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığına ait iki F-16 savaş uçağını, havaalanına inene kadar yolcu uçağına eşlik etmekle görevlendirdi. Yetkililer, uçağın New York Kennedy Havaalanına inmesinin ardından şüpheli üç yolcuyu sorguya çekti.
 
İsmi gizli kalmak koşuluyla Associated Press haber ajansına açıklamada bulunan bir güvenlik yetkilisi, üç yolcunun tuvaleti sürekli ziyaret etmesinin, bazı yolcuların bu kişilerin birbirleriyle el işaretleriyle iletişim kurduklarını düşünmesine neden olduğunu söyledi. Yetkili, ikisi İsrailli ve biri Rus olan yolcuların aranarak sorguya çekilmelerinin ardından gitmelerine izin verildiğini kaydetti.
 
Bu olaydan 1 saat kadar önce de San Diego-Detroit seferini yapan Frontier Havayolları uçağında iki yolcunun tuvaleti, "görülmedik ölçüde uzun bir süre meşgul etmesinin" uçak yetkililerince güvenlik makamlarına bildirilmesi üzerine, uçağa Detroit Metropolitan Havaalanına inene kadar iki F-16 savaş uçağının eşlik ettiği bildirildi.
 
Frontier Havayolu sözcüsü Peter Kowalchuk, havaalanına inişte hareketlerinden şüphelenilen üç yolcunun gözaltına alınarak sorguya çekildikten sonra serbest bırakıldıklarını söyledi.
 
Amerikan Havayolları yetkilisi Tim Smith de olayın ardından yaptığı açıklamada, uçağın pilotunun güvenlik tehdidi uyarısında bulunmadığını ve güvenlik güçlerinden yardım talep etmediğini belirtti. "Güvenlik kaygısının" havayolu şirketine iletilmesinin ardından uçaktaki mürettebatın durumu değerlendirmek amacıyla "normal prosedürleri" uygulamaya koyduklarını anlatan Smith uçağın planlandığı gibi havaalanına indiğini kaydetti. Smith "Bizim gözümüzde bu olay kocaman bir hiçtir" diye konuştu.
 
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI sözcüsü J. Peter Donald yaptığı yazılı açıklamada, sorgulanan yolcuların terörle bağlantısının bulunmadığını bildirdi.

Milliyet
'TUVALETİ NEDEN KULLANDIN' SORGUSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Oraya buraya saldırırlarsa, sonunda kendi g...tlerinden korkar hale gelirler böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Paranoyak bir millet olmak böyle birişey olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Size yolcu olarak Gérard Depardieu'yu verelim. Kendisi koridoru kullanıyor okuduğumuz kadarıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçaga binmeden evvel yediklerinize dikkat edin ki inişte soruşturmaya takılabilirsiniz mi deniyorn?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
e o zaman dışarıdaki savaş uçaklarına kim haber verdi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000