04 Mayıs 2016, Çarşamba 08:35:16

Tut'da uçuş sezonu açıldı

Yamaç paraşütü uçuş merkezi olma yolunda ilerleyen Adıyaman’ın Tut ilçesinde uçuş sezonu açıldı.
  • Genel olarak Adiyaman halki vatanseverdir.Tut ve Besni halki aydin fikirlere sahip insanlardir.Ozellikle boyle bir olusumu destekledikleri icin tebrikler Tut...
  • biz niye görmedik
  • Sakaryada'da var. Üstelik isteyenlere eğitim görüp sertifika alabiliyorlar. İstanbul'a yakın olduğu için ulaşımı çok daha kolay. Bu arada belediye Ak Partili ;)
  • adıyaman'ı bu hale getiren chp'yi tebrik ediyorum. akp zihniyeti ile bir yere varılamayacağı bellidi. geç de olsa herkes tarafından anlaşıldı!

Yamaç paraşütü uçuş merkezi olma yolunda ilerleyen Adıyaman’ın Tut ilçesinde uçuş sezonu açıldı.

2013 yılında İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Projeleri kapsamında kabul edilen “Uçuş Tutkunları Tut’ta Buluşalım” projesiyle başlayan yamaç paraşütü uçuşları her yıl artarak devam ediyor. Tut ilçesinin yamaç paraşütü sporunun bölgedeki merkezi olması amaçlanıyor.

2013 ve 2014 yıllarında “Uçuş Tutkunları Tut’ta Buluşalım” projesi kapsamında yamaç paraşütü uçuşları gerçekleştirilirken, 2015 yılında festival gerçekleştirildi.

Bu yıl ise Tut Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Tut Hava Sporları Kulübü ve Adana Havacılık Kulübü (AHAS) Başkanı Güner Akkaya ve ekibi ile yamaç paraşütü sezon açılışımızı gerçekleştirdik.

Adana'dan gelen 30 pilot ile birlikte 74 sorti uçuş gerçekleştirildi. Tapu ve Kadastro Şanlıurfa 21. Bölge Müdürü Halil Karacadağ, Belediye Başkanı Cemal Avcı tandem uçuşu gerçekleştirdi. Çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda davetli ve uçuş tutkunları Tut ilçesinde canlılığa neden oldu. Esnaflar yöresel ürünlerini sattılar lokantalar, marketlerden alışveriş yaptı.
AHAS Kulüp Başkanı Güner Akkaya, Tut Kaymakamı Mehmet Aksu, Belediye Başkanı Cemal Avcı, Tut Hava Sporları Kulübü Başkanı Süleyman Solak ve ekibine teşekkür etti.

Tut'da uçuş sezonu açıldı

Yorumlar

Tk2222 ~ 8 yıl önce
Genel olarak Adiyaman halki vatanseverdir.Tut ve Besni halki aydin fikirlere sahip insanlardir.Ozellikle boyle bir olusumu destekledikleri icin tebrikler Tut...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
02 ~ 8 yıl önce
biz niye görmedik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakarya ~ 8 yıl önce
Sakaryada'da var. Üstelik isteyenlere eğitim görüp sertifika alabiliyorlar. İstanbul'a yakın olduğu için ulaşımı çok daha kolay. Bu arada belediye Ak Partili ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakışır ~ 8 yıl önce
adıyaman'ı bu hale getiren chp'yi tebrik ediyorum. akp zihniyeti ile bir yere varılamayacağı bellidi. geç de olsa herkes tarafından anlaşıldı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000