28 Nisan 2016, Perşembe 08:55:03

TUSAŞ'tan havacılık ve uzay konferansı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş, (TUSAŞ), 'Havacılık ve Uzayda Sanayileşme Konferansı' ile havacılık ve uzay sanayicileri ve kamu kurumlarını bir araya getirdi. Konferans ile sanayiciler ve kamu kurumları ülkemiz havacılık ve uzay sanayisinin daha güçlenip büyümesi için güncel bir değerlendirme yapma ve yardımcı sanayii ile büyüme fikrini paylaşma imkanı buldu.
  • Yeter muharrem bey yeter bir vakfin genel muduru degismez mi omrunun sonuna kadar genel mudur kalacak Genel mudurun , bekir ata pasanin, oya tansu nun ve butun emekliligi gelenleri lutfen gonderin artik taze kana ihtiyac var Ey ssm duy sesimizi

Havacılık ve Uzay Sanayii Sistemlerinin geliştirilmesinde Türkiye'nin teknoloji merkezi olan TUSAŞ, 'Havacılık ve Uzayda Sanayileşme Konferansı' düzenlendi. TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen konferansa Ekonomi Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Sanayi Kümelenmeleri ve Yardımcı Sanayii temsilcileri katıldı.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, TUSAŞ'ın yıllar içinde gösterdiği gelişim ve ortaya koyduğu ürünler ile birlikte yardımcı sanayiye aktarılan işin her geçen gün arttığını ve TUSAŞ ile büyüyen yardımcı sanayiden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayi Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Celal Sami Tüfekçi de, Müsteşarlık olarak milli projelerde ana yüklenicilere verilen görevlerde kalite şartlarını yerine getiren yardımcı sanayii ve KOBİ'ler ile birlikte çalışılmasının teşvik edildiğini belirterek, üretimde yer almalarının ve yerli üretimin derinleştirilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Konferansta ayrıca, Ekonomi Bakanlığı temsilcisi Türker Kocamış, TUSAŞ Ortak Hizmetler Grup Başkanı Bekir Ata Yılmaz, Ostim Başkanı Orhan Aydın, AIRBUS Yardımcı Sanayi Operasyonları Başkanı Dr. Lars-Andre Scheimann ve BOEING Orta Asya Avrupa ve Afrika Direktörü Paul C. Anderson tarafından birer konuşma yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından program, Roketsan Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç'in moderatörlüğünü yaptığı 'Tedarik Zinciri Geliştirme Paneli' ve İstanbul Üniversitesi Tedarik Yönetimi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Erdal'ın moderatörlüğünü yaptığı 'Tedarik Zinciri Gelişim Uygulamaları Paneli' ile devam etti. Panellerin ardından TUSAŞ Yardımcı Sanayii ödül töreni gerçekleştirildi.

TUSAŞ'ın 2015 yılında zamanında teslimat, kalite gereksinimlerine uygun teslimat, yeni yatırım ve kabiliyet kazanımı ile yetkinliğin artırılması parametlerini başarı ile gerçekleştiren yardımcı sanayii temsilcilerine TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin ve TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı tarafından ödülleri takdim edildi.

2015 yılında teslimat performansı en yüksek yardımcı sanayi firması olarak Mikron Mühendislik firmasına, kalite performansı en yüksek yardımcı sanayi firması olarak Küçükpazarlı Kardeşler firmasına, hem kalite hem de teslimat performansı en yüksek yardımcı sanayi firması olarak ise takım aparat tasarım ve imalatçısı MKF firmasına performans ödülleri verildi.

Törende ayrıca yeni yatırım yapıp, kabiliyetlerini geliştiren TUSAŞ'a ürün sağlayan şirketlerden, kablaj metal sargı yatırım ve kalifikasyonunu tamamlayan ME-GE Teknik firmasına, altmontaj yatırımlarını ve kalifikasyon eğitimlerini tamamlayan Hezarfen firmasına, sac metal şekillendirme alanında yatırım ve kalifikasyonunu tamamlayan Yepsan Savunma ve Havacılık firmasına, alüminyum hassas döküm yatırım ve kalifikasyonunu tamamlayan Gür Metal firmasına ödülleri takdim edildi.

TUSAŞ'tan havacılık ve uzay konferansı

Yorumlar

Ergun ~ 8 yıl önce
Yeter muharrem bey yeter bir vakfin genel muduru degismez mi omrunun sonuna kadar genel mudur kalacak Genel mudurun , bekir ata pasanin, oya tansu nun ve butun emekliligi gelenleri lutfen gonderin artik taze kana ihtiyac var Ey ssm duy sesimizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000