22 Ağustos 2017, Salı 09:23:54

TUSAŞ kendi teknisyenlerini yetiştirecek

Bu yıl eğitim öğretime başlayacak TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu’nda havacılık için üstün vasıflı teknik personel yetiştirilecek.
  • Her ile havaalanı her havaalanına bir havacılık yüksekokulu olması lazım.Sadece yurtiçinde uçacak uçaklarımız olmalı.Faa,easa var bu uçaklarda TSHB Türkiye Sivil havacılık birliği standartlarına göre uçurumalı
  • Teknisyen sıkıntısı mı varmış? Ortalık zaten teknisyenden geçilmiyor. Gençler kanmasın. Hayal bunlar. Ayrıca TAI ahbap çavuş ilişkisiyle çalışan bir tesis. Bir düşünün bakalım Fadime'nin kocasının ne ilgisi vardı üretimle. Al Toyota'dan Mercedes'den Ford'dan bir yönetici ve getir TAI'de genel müdür yap onu da görelim. Thy'yi cemaatçi dolduran adamı getirip başa oturttular. Neyse, zaten orada çalışan asker müdürlerin layık olduğu da bundan fazlası değildi ama o ayrı konu.
  • Üniversite-Sanayi işbirliğinin kurulması yıllardır özlenen/beklenen bir durum. Yüksek Lisans yaparken değişik modeller/yöntemler üzerinde çalışmıştım. TAI'nin bu atılımını tebrik ediyorum. Yeni atanan yönetici farkını gösteriyor.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI), Gazi Üniversitesi ile yaptığı işbirliği programı kapsamında, havacılık alanında çalışacak üstün vasıflı teknik personel yetiştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda sektörün önemli bir ihtiyacını karşılamak üzere, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu (MYO) Uçak Teknolojileri Bölümünü kurdu. Bu yıl TUSAŞ Kazan MYO'ya başlayacak olan 205 öğrenci, şirketin sağlayacağı burs imkânından faydalanacak ve başarılı olanlar, mezuniyetleri sonrasında TAI'de teknisyen olarak çalışma fırsatı yakalayacak.

4 GÜN OKUL 1 GÜN TAI

Sahada pratik kazanmaları için gerçekleştirilen işbirliğindeki öğrenci alımları, ÖSYM sınavlarına göre yapılıyor. Bölüme katılan her öğrenci TAI atölye ve üretim tesislerinde staj yapabiliyor. Öğrenciler 4 gün okulda bulunarak staj yapma fırsatı yakalayacak ve 1 gün de şirkette çalışacaklar. Buna ek olarak hafta sonu 1 gün ekstra İngilizce eğitim verilecek. Uçak, helikopter ve uydu sistemleri yapımında çalışacak üstün ve nitelikli teknik personel yetiştirmeyi hedefleyen Şirketimiz, programdaki her öğrenciyi sigorta sistemine dahil ederken, aynı zamanda belli bir miktarda maddi destek sağlayacak.

TUSAŞ kendi teknisyenlerini yetiştirecek

Yorumlar

Harika olmuş ~ 7 yıl önce
Her ile havaalanı her havaalanına bir havacılık yüksekokulu olması lazım.Sadece yurtiçinde uçacak uçaklarımız olmalı.Faa,easa var bu uçaklarda TSHB Türkiye Sivil havacılık birliği standartlarına göre uçurumalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen sıkıntısı ~ 7 yıl önce
Teknisyen sıkıntısı mı varmış? Ortalık zaten teknisyenden geçilmiyor. Gençler kanmasın. Hayal bunlar. Ayrıca TAI ahbap çavuş ilişkisiyle çalışan bir tesis. Bir düşünün bakalım Fadime'nin kocasının ne ilgisi vardı üretimle. Al Toyota'dan Mercedes'den Ford'dan bir yönetici ve getir TAI'de genel müdür yap onu da görelim. Thy'yi cemaatçi dolduran adamı getirip başa oturttular. Neyse, zaten orada çalışan asker müdürlerin layık olduğu da bundan fazlası değildi ama o ayrı konu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 7 yıl önce
Üniversite-Sanayi işbirliğinin kurulması yıllardır özlenen/beklenen bir durum. Yüksek Lisans yaparken değişik modeller/yöntemler üzerinde çalışmıştım. TAI'nin bu atılımını tebrik ediyorum. Yeni atanan yönetici farkını gösteriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanılıyorsun ~ 7 yıl önce
Bu yaptıkları o değil ki. Teknisyen diyor dikkat et. Mühendis değil. Amaçları birtakım bakım sertifikalarını veren onaylı kuruluş olup para çarpmak. Senin dediğin ise bilmi sanayinin hizmetine sunmak o apayrı bir iş. Keşke olsa da uçak üretsek, motor üretsek. Nerdeee

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000