12 Temmuz 2017, Çarşamba 17:23:06

TUSAŞ ilk Türk F-35'inin orta gövdesini teslim etti

Türkiye'nin teslim alacağı ilk F-35 savaş uçağının orta gövdesi TUSAŞ tarafından teslim edildi.
  • Hani biz F16 üretiyorduk? O yalandı bu doğru mu ?
  • Ver Mehteri
  • iphone unda kasasını çin üretiyor sonra kendi emeğine servet ödüyor adam bize ürettirip bize satıyor. ağlanacak halimizie seviniyorz. f 16 blok c den 200 tane satın aksal çok daha ekonomik ve verimli olur. ve hakim olduğumuz bir hava kuvvetlerine sahip oluruz.
  • İyi çok güzel tayyare teknolojisi de mükemmel,birde bizim katkımız da var ne kadar güzel ne kadar güzel vs vs.. gel gör ki F-16'ya karşı it dalaşında bugüne kadar hiç üstünlük sağlayamadı, yada it dalaşında üstün geldiği bir uçak yok henüz..ve çok masraflı.Kaskı 500 bin dolar ve kifayeti tartışılır.radara yakalanmıyor da değil.Hint marut kadar iyi midir bilinmez henüz kendini ıspatlayamamış.
  • Uçağın en önemli yapısal elemanlarından birini üretmek çok önemli. Bu yapıyı üreten uçağın bütün yapısını üretebilir diye düşünüyorum. O günleri de göreceğiz inşallah...
  • Ver. Mehteri evladimmm
  • Darısı motor üretimine.......
  • Turk milletine hayirli olsun. Yalniz. Hemserim. Olan sayin. Ismail beye. Kirginim. Bir kisinin ekmegiyle oynanmaz, Allahtan korkmak lazim,
  • Tebrikler.. emeğinize sağlık...
  • Konsorsiyumlarla değil, sadece ülke ve milletimiz için üretim ve teslimat yapacağımız günlere. Tebrikler Tusaş...

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Avustralya, ABD, Danimarka, Hollanda, İngiltere, İtalya, Kanada ve Norveç'in ortak ülke olarak katılım sağladıkları ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yönetilen bir konsorsiyum projesi olan JSF (Joint Strike Fighter- Müşterek Taarruz Uçağı) Projesi kapsamında, TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tarafından üretimi tamamlanan ilk Türk JSF/F-35 uçağının 'Orta Gövde'si bugün TUSAŞ tesislerinde düzenlenen tören ile müşterileri olan Northrop Grumman (ABD) ve Lockheed Martin (ABD) firmalarına teslim edildi.

Bugünkü tören ile teslim edilen Orta Gövde, bugüne kadar tamamlanarak teslim edilen 21'inci olmasıyla birlikte Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girecek ilk Türk F-35 uçağının da Orta Gövdesi olma özelliğini taşıyor.

TUSAŞ, F-35 Programında "Orta Gövde, Kompozit Parçalar, Metalik Alt Gövdeler, Hava Alığı ve Hava-Yer Harici Yük Taşıyıcı Paylon" üretimlerini dünyada tek veya birkaç kaynaktan birisi olarak gerçekleştirildiği belirtildi. 2008 yılında ilk "Kompozit Parçalar'ın teslimatını yapan TUSAŞ, ilk "Metalik Alt Gövdeler ve Hava-Yer Harici Yük Taşıyıcı Paylon'ları 2009 yılında, ilk "Hava Alığı'nı 2010 yılında ve ilk "Orta Gövde'yi ise 2013 yılında teslim etti.

JSF/F-35 programı çerçevesinde TUSAŞ'ın, ABD ve İtalya'daki uçak montaj hatlarını uzun yıllar desteklemeye devam edeceği belirtildi.



TUSAŞ ilk Türk F-35'inin orta gövdesini teslim etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Yaaa ~ 7 yıl önce
Hani biz F16 üretiyorduk? O yalandı bu doğru mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 7 yıl önce
Ver Mehteri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amelelik ~ 7 yıl önce
iphone unda kasasını çin üretiyor sonra kendi emeğine servet ödüyor adam bize ürettirip bize satıyor. ağlanacak halimizie seviniyorz. f 16 blok c den 200 tane satın aksal çok daha ekonomik ve verimli olur. ve hakim olduğumuz bir hava kuvvetlerine sahip oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-16 mı F- 35 mi ? ~ 7 yıl önce
İyi çok güzel tayyare teknolojisi de mükemmel,birde bizim katkımız da var ne kadar güzel ne kadar güzel vs vs.. gel gör ki F-16'ya karşı it dalaşında bugüne kadar hiç üstünlük sağlayamadı, yada it dalaşında üstün geldiği bir uçak yok henüz..ve çok masraflı.Kaskı 500 bin dolar ve kifayeti tartışılır.radara yakalanmıyor da değil.Hint marut kadar iyi midir bilinmez henüz kendini ıspatlayamamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 7 yıl önce
Uçağın en önemli yapısal elemanlarından birini üretmek çok önemli. Bu yapıyı üreten uçağın bütün yapısını üretebilir diye düşünüyorum. O günleri de göreceğiz inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehterci ~ 7 yıl önce
Ver. Mehteri evladimmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ODTÜ ~ 7 yıl önce
Mehterli bir durum yok. Hepsi ODTÜ'lü okumuş çocuklar.
Trilyon ton ~ 7 yıl önce
Milyon değil trilyon. Büyükçe bir villayı tıka basa doldurursanız bir milyon ton eder. Doğrusu bir trilyon ton olacak. YTL gibi altı sıfır atmışsınız.
Tebrikler ~ 7 yıl önce
Darısı motor üretimine.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super ~ 7 yıl önce
Turk milletine hayirli olsun. Yalniz. Hemserim. Olan sayin. Ismail beye. Kirginim. Bir kisinin ekmegiyle oynanmaz, Allahtan korkmak lazim,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyceli ~ 7 yıl önce
Tebrikler.. emeğinize sağlık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darısı ~ 7 yıl önce
Konsorsiyumlarla değil, sadece ülke ve milletimiz için üretim ve teslimat yapacağımız günlere. Tebrikler Tusaş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000