11 Temmuz 2016, Pazartesi 16:33:16

TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi kurdu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. “TAI GmbH" adı ile Hamburg-Almanya’da yeni bir havacılık şirketi kurdu.
  • Enteresan alman sirketleri ve yabanci sermaye memlekette yatirim yapsin diye ugrasirken yerli sermaye yurt disinda yatirim yapmis, garip
  • Hayırlı olsun Almanya TAI Çiftlik şubesi, artık THY size özel Ankara Hamburg seferleri koyar, siz zaten her seferi doldurursunuz.
  • Hayırlı olsun, güzel haber
  • Çankırının en önemli kişilerinden Sn .Muharrem DÖRTKAŞLI beyefendi gururumuzsun Allah kolaylıklar versin TAI GMBH hayırlı olsun
  • Haberdeki logo baya eski logo mu bana mi oyle geliyor??
  • airbus ı satın aldılar ben bilyiroum şimdi bütün airbusların başına TUR... konacak:)
  • acin bitane

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Avrupa'daki en önemli havacılık ve uzay sanayii merkezlerinden biri olan Hamburg’ta bir şirket kurmanın, TUSAŞ’ın büyüme stratejisinin bir parçası olduğunu ve bu yönde gerçekleştirilecek olan faaliyetlerde ilk adımı teşkil edeceğini belirtti.

Yüzde yüz TUSAŞ sermayesi ile kurulan ve Almanya’da, Avrupa’nın merkezinde yer alan TAI GmbH’nin ana amacı, TUSAŞ’ın havacılık alanındaki kapasitesini artırarak geliştirmek olacak.

TAI GmbH, tasarım, geliştirme, govde imalatı, destek hizmetleri alanında faaliyet gösterecek. Şirket aynı zamanda potansiyel uzay ve havacılık şirket alımları konusunda da yetkili olacak. Bu konuda bir Alman firması ile müzakereler devam etmekte olup konu ile ilgili açıklamaların kısa sürede yapılması bekleniyor.

TUSAŞ bu hareketi Avrupa’daki uzay ve havacılık sektörü ile ve asıl olarak AIRBUS Grubu ile kaynaşma yolunda stratejik bir adım olarak değerlendiriyor. AIRBUS’ın ana alt yüklenicisi olarak daha büyük sorumluluklar alarak daha hacimli ve daha sofistike havacılık parçaları ve ürünleri geliştirip üretmek adına daha fazla değer sağlamak arzusunda olan TUSAŞ, Türkiye’de bulunan merkezi sayesinde uygun fiyatlı çözümler üretmeyi planlıyor.

TUSAŞ Almanya'da havacılık şirketi kurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

yok ~ 8 yıl önce
Enteresan alman sirketleri ve yabanci sermaye memlekette yatirim yapsin diye ugrasirken yerli sermaye yurt disinda yatirim yapmis, garip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAI Farm-GMBH ~ 8 yıl önce
Hayırlı olsun Almanya TAI Çiftlik şubesi, artık THY size özel Ankara Hamburg seferleri koyar, siz zaten her seferi doldurursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun ~ 8 yıl önce
Hayırlı olsun, güzel haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cankırılı ~ 8 yıl önce
Çankırının en önemli kişilerinden Sn .Muharrem DÖRTKAŞLI beyefendi gururumuzsun Allah kolaylıklar versin TAI GMBH hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 8 yıl önce
Haberdeki logo baya eski logo mu bana mi oyle geliyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus ~ 8 yıl önce
airbus ı satın aldılar ben bilyiroum şimdi bütün airbusların başına TUR... konacak:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hollandada ~ 8 yıl önce
acin bitane

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000