21 Temmuz 2016, Perşembe 09:38:17

TURSAB'dan iade başvurusu

TURSAB, kamu kurum ve kuruluşlarında yıllık izinleri iptal edilen personelin, otel, paket tur ve uçak bileti için ödediği ücretlerin iadesi için girişimde bulundu.

TURSAB, kamu kurum ve kuruluşlarında yıllık izinleri iptal edilen personelin, otel, paket tur ve uçak bileti için ödediği ücretlerin iadesi için girişimde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yıllık izinleri iptal edilen ve tatil planlamasını yapmış kamu çalışanları, seyahat acentelerine başvurarak, otel, yurt içi ve yurt dışı paket turlar ile uçak bileti ödemelerinin iadesini talep etti.

Bunun üzerine konu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) gündemine geldi.

"Acenteler ve tüketicilerimizin içi rahat olsun"

TURSAB, tüketicilerin taleplerinin karşılanması amacıyla havayolu ve konaklama için tedarikçilere ödenen paraların acentelere iade edilmesi amacıyla havayolu şirketlerine ve Türkiye Otelciler Birliğine yazı yazarken, Kültür ve Turizm Bakanlığına paket turların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne (SHGM) de uçak bileti ücretlerinin iadesi için başvurdu.

TURSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin, kamuda izinlerin iptal edilmesine bağlı olarak otel, paket tur ve uçak biletine ödedikleri ücretleri haklı olarak talep ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Çünkü bu, olağanüstü bir durumdan kaynaklanıyor. Ancak acenteler, burada aracı kurum sıfatında. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile SHGM tarafından çıkarılacak genelgeyle konaklama ve ulaşım bedeli olarak ödenen ücretler, acentelere iade edilecek. Acentelerimiz de tüketicilere paralarını iade edebilecek. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Bu konuda da üzerimize düşen her türlü girişimi yapacağız. Acentelerimizin ve tüketicilerimizin içi rahat olsun."

TURSAB'dan iade başvurusu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000