07 Kasım 2015, Cumartesi 06:11:36

'TURSAB yeniden inşa edilecek'

TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı ve TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya İstanbul’da seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya geldi.
  • Tursab nihayet ulusoydan kurtuldu. Artık ne idüğü belli olan bir kurum haline gelir
  • Yillarca turizm sektorunun basinda bulunan ve ne yaptiginin farkinda olmayan bir is adaminin artik degismesinin vakti geldi. hedeflerin olmus 2023te dunyada ilk 5 ama hangi altyapiyla hangi bilincli personelle? ulkende her yil acenteler kurulup batiyor ve binlerce insan issiz kaliyor 25 yildir degisen birsey yok. firuz baglikaya vizyonu olan turizm sektorunun ihtiyaci olan taze kani saglayabilecek kisi olarak gorunuyor umarim yolundan sapmaz ve sektoru hakettigi noktaya tasiriz.
  • Firuz Bağlıkaya ve ekibinin projelerini dinledim ayakları yere basan yenilikçi ve gerçekçi projeler ortaya koyuyor. Diğer aday ve 18 yıllık başkan ise ne yazık ki hayal ürünü vaadlerde bulunuyor ve hiçbirisi acentelerin menfaatlerini düşünmüyor bana göre. şimdiden tüm adaylara başarılar dilerim ama benim ve arkadaşlarımın oyu şüphesiz Firuz beye.
  • Firuz beyi destekliyoruz.profesyonel yönetim istiyoruz
  • Başaran Ulusoy yıllardır, ne amaçla kurulduğu ve ne işe yaradığı asla bilinmeyen, Türsab'a hiçbir katkıda bulunmadı. O'nun işi etrafındakilere gösteriş yapmak ve misafirlerinin yanında da çalışıyor görünmek. Yıllar önce hatırlarım Türsab'ta çalışırken THY'den bir kaç kişi bunun odasına ziyarete gelmişlerdi. THY'de o zaman DYP'nin yalakaları var. Sevgi Gümüştekin gibi....Tezcan Yaramancı gibi.... Aman Allah'ım sekretere öyle çabuk şekilde etrafı aratıyordu ki, zavallı kız bana gelip " Ne biçim adam bu? Zamanlama bilmiyor mu? Bu kadar çabuk bağlarsam kendisi bile konuşamayacak " deyince, kendisine Başaran'ın misafirleri olduğunu, onlar gidince normale döneceğini söyledim. Bakıyorum yine sallamış...dünyanın en büyük portalını kuracakmış..Adama sorarlar yahu 25 seneden beri iş başındasın, bu güne kadar ne halt ettin diye...Umarım Türsab akıllı bir seçim yapar,sektör rahatlar, Başaran Ulusoy'dan kurtulur.Neticede Başaran kocaman bir hayal aleminde yaşar ve 50 Milyon TL'nin hesabını veremez.

TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı ve TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya İstanbul’da seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya geldi. Platform üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıya 300’ün üzerinde acente temsilcisi katıldı. Yeni TÜRSAB modelinden söz eden Bağlıkaya’ya acente temsilcilerinden destek geldi

TÜRSAB Genel Kurulu Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya önderi olduğu TÜRSAB Yeniden Platformu üyeleri ile birlikte 5 Kasım 2015 Perşembe akşamı İstanbul Akgün Otel’de acente temsilcileriyle bir araya geldi. Bağlıkaya acente temsilcilerine dikkat etmeleri gereken önemli noktalardan ve yenilikçi projelerinden söz etti.

Hac ve Umre için vardiyalı eleman sistemi

TÜRSAB Yeniden Platformu projeleri arasında Hac ve Umre organizasyonları düzenleyen acenteler için önemli yenilikler yer alıyor. TÜRSAB Yeniden Platformu projeleri arasında, Hac ve Umre’de TÜRSAB tarafından satışı yapılan hediyelik eşya vb. malzemelerin dağıtım ve satışının yapılmaması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tur organizasyonları işlerini acentelere bırakması ve yaşanan haksız rekabetin önlenmesi, Hac organizasyonu için kotaların önlenmesi ve isteyenin istediği tur şirketini tercih ederek tur gerçekleştirebilmesi, Umre için TÜRSAB tarafından alınan hizmet bedelinin kaldırılması gibi konular yer alıyor. TÜRSAB Yeniden Platformu’nun Hac ve Umre organizasyonları için getireceği yenilikler arasında Mekke, Cidde ve Medine’de 3 vardiya sistemi ile çalışarak TÜRSAB elemanlarının Türkiye’den giden kafileleri karşılaması yer alıyor. Bu elemanların lokal veya TÜRSAB’ın temin ettiği elemanlar olacağı belirtiliyor. Firuz Bağlıkaya konu hakkında “Bizim vazifemiz TÜRSAB’ın parasını gene TÜRSAB’a yatırmaktır, acentelerimizin alın terini eşin dostun şirketine kâr sağlamakta kullanmak değil’’ dedi.

“Vergi ödemeyen tüm online şirketler vergilendirilecek’’

Firuz Bağlıkaya online ile mücadele için vergilendirme sisteminin zaruri olduğundan söz etti. Bağlıkaya “Birileri diyor ki ben dünyanın en büyük online acentecilik portalını kuracağım. Dünyanın en büyük portalı ‘Booking.com’ 20 bin kişi çalışıyor, bütçesi de 20 milyar dolar. Onu mu geçeceksin? Kimi kandırıyorsunuz? Booking.com’la mücadelenin hukuksal yolları var, çıkıp böyle vaatler verirseniz ‘dünyanın en büyük portalını kuracağım’ diye, bu işten biraz anlayanlar çıkar ‘orda dur bakalım daha şimdiden bu kadar hayal, yalan. Senin maksadın ne?’ diye sorar. Sadece Booking.com değil, dünya kadar şirket var hepsini mi kapattıracaksın? Bununla mücadele vergilendirme sisteminden geçer, ortak alanlarda yer almaktan geçer, iştiraklerden geçer.’’ dedi.

“Şirket kurmaktan kaçınmayanlardan siz kaçının’’

Firuz Bağlıkaya yaptığı konuşmada Başaran Ulusoy ve Emin Çakmak’a atıfta bulunarak “Bize patronlar kulübü diyenlerin hayatlarında yaptığı ilk iş kendi işleri. Ben bil fiil sigortalı olarak 12 sene bir acentede çalıştım sonra kendi işimin kurucu ortağı oldum. Şükürler olsun bu gün bu noktaya geldim. Bizi patronlar kulübü diye eleştirenler acentecilik dışında kaç tane farklı işin patronu bir ona baksınlar, dönüp bir kendilerine sorsunlar. Biz diyoruz ki TÜRSAB’ın gerekli olmayan şirketerini kapatacağız onlardan biri diyor ki, ben birkaç şirket daha kurabilirim, diğeri diyor ki hayır şirketler kapanmayacak acentelere hisse verilecek. Dünyanın en rahat ticareti başkasının parasıyla iş yapmak. Batırsan n’olacak, batırmasan cebine kâr. Başkalarının parasında şükür gözümüz yok, gözümüz sadece işimizde, turizmde. Size sizin paranızla patronluk yapmak isteyen, gözünü iş adamlığına, gözünü siyasete dikmiş insanlara itibar edip ekmeğinizle oynatmayın. Şirket kurmaktan kaçınmayanlardan siz kaçının. Çünkü burası holding değil meslek örgütüdür’’ dedi.





'TURSAB yeniden inşa edilecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Kurtuldu ~ 8 yıl önce
Tursab nihayet ulusoydan kurtuldu. Artık ne idüğü belli olan bir kurum haline gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turist ~ 8 yıl önce
Yillarca turizm sektorunun basinda bulunan ve ne yaptiginin farkinda olmayan bir is adaminin artik degismesinin vakti geldi. hedeflerin olmus 2023te dunyada ilk 5 ama hangi altyapiyla hangi bilincli personelle? ulkende her yil acenteler kurulup batiyor ve binlerce insan issiz kaliyor 25 yildir degisen birsey yok. firuz baglikaya vizyonu olan turizm sektorunun ihtiyaci olan taze kani saglayabilecek kisi olarak gorunuyor umarim yolundan sapmaz ve sektoru hakettigi noktaya tasiriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat karan ~ 8 yıl önce
Firuz Bağlıkaya ve ekibinin projelerini dinledim ayakları yere basan yenilikçi ve gerçekçi projeler ortaya koyuyor. Diğer aday ve 18 yıllık başkan ise ne yazık ki hayal ürünü vaadlerde bulunuyor ve hiçbirisi acentelerin menfaatlerini düşünmüyor bana göre. şimdiden tüm adaylara başarılar dilerim ama benim ve arkadaşlarımın oyu şüphesiz Firuz beye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmc ~ 8 yıl önce
Firuz beyi destekliyoruz.profesyonel yönetim istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 8 yıl önce
Başaran Ulusoy yıllardır, ne amaçla kurulduğu ve ne işe yaradığı asla bilinmeyen, Türsab'a hiçbir katkıda bulunmadı. O'nun işi etrafındakilere gösteriş yapmak ve misafirlerinin yanında da çalışıyor görünmek. Yıllar önce hatırlarım Türsab'ta çalışırken THY'den bir kaç kişi bunun odasına ziyarete gelmişlerdi. THY'de o zaman DYP'nin yalakaları var. Sevgi Gümüştekin gibi....Tezcan Yaramancı gibi.... Aman Allah'ım sekretere öyle çabuk şekilde etrafı aratıyordu ki, zavallı kız bana gelip " Ne biçim adam bu? Zamanlama bilmiyor mu? Bu kadar çabuk bağlarsam kendisi bile konuşamayacak " deyince, kendisine Başaran'ın misafirleri olduğunu, onlar gidince normale döneceğini söyledim. Bakıyorum yine sallamış...dünyanın en büyük portalını kuracakmış..Adama sorarlar yahu 25 seneden beri iş başındasın, bu güne kadar ne halt ettin diye...Umarım Türsab akıllı bir seçim yapar,sektör rahatlar, Başaran Ulusoy'dan kurtulur.Neticede Başaran kocaman bir hayal aleminde yaşar ve 50 Milyon TL'nin hesabını veremez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H.Ş. Topuz ~ 8 yıl önce
2015 yılında adam çıkmış ciddi ciddi "Online ile mücadele" den bahsediyor. Beyefendi, uyanın, sizin eski çalışma usullerinin miyadı doldu. Ya bilişim çağına ayak uydurursunuz, ya da iflas eder kaybolur gidersiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000