13 Ağustos 2018, Pazartesi 14:17:07

TÜRSAB da İstanbul Yeni Havalimanı'nı bekliyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Dünya ile rekabete Türkiye'de en hazır sektör turizmdir" dedi.
  • Bu adama ticari taksi plaka sahipleri çok pis küfür ediyor. Fiş kesen taksimetre yi bile yıllardır konulmasını engelleyip dünyanın en büyük vergisini kaçıran bir lobi bu adama küfür ediyorsa bu adam gerçekten ülkesi için elinden gelenin en iyisini yapıyordur. Seninleyiz başkanım.
  • Londra'nin nufusu 11 milyon ve 5 adet uluslararasi trafike acik havalimani var, Istanbul'umuz 15 milyon ve iki adet alanimiz olacak ve Ataturk kapanacak. Tursab baskanida konusacak.
  • Booking’den selam getirdim
  • 1 gunluk Istanbul konaklatmali konsept yanlis. Bu sekilde Istanbul`u gezen bir kisinin bir daha Istanbul`a gelip bir kac gun kalma olasiligini dusuruyor. Yani Istanbul`da bir kac gun konaklayacak potansiyel bir turist, bu 1 gun gezide Istnbul`u gezdigini dusunup bir daha gelmek istemeyecektir. Kas yapalim derken goz cikariyoruz.
  • Sayın bağlıkaya siz nerede yaşıyorsunuz ? Memleketin durumundan haberin yok mu ? Ne turizmi ne havalimanı ? Ülke batmış. Mahalle yanarken...... saçını tararmış hesabı.
  • Memleket batmış bu da masal anlatıyor...480 milyar dolar dış borcu turizmle, havaalanı ile mi ödeyeceğiz?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Dünya ile rekabete Türkiye'de en hazır sektör turizmdir" dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın turizme katkısına ilişkin sorusu üzerine Bağlıkaya, İstanbul'un 2025 yılında 200 milyon kapasiteye sahip bir havalimanına kavuşacağını belirterek, fiziki yapı olarak Atatürk Havalimanı'nın yetersiz olduğunu kaydetti.

Bağlıkaya, kolay ulaşım turizm için önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Şu anda İstanbul için potansiyel olabilecek Çin gibi pazarlarda uçuş bekleyen hava yolları var. Avrupa'dan da var. Bize kadar gelip rica edenler de var. Yeni havalimanı açılır açılmaz zaten bekleyen potansiyelin devreye girmesini sağlayacak. Gelişmiş potansiyelimizi göstermesi açısından da önemli bir yapı. İstanbul'da ciddi bir turist artışına vesile olacaktır. Transfer yolcularına, bir gün konaklayacaklar için yardımcı olacağız. Yeni Havalimanı'nda seyahat acentaları bölümü var. Dolayısıyla acentalarımız orada konumlanıyor. Transfer yolcularının İstanbul'u tanımaları için günlük turlar organize edilecek. Onların gelmeleri için çaba sarfedeceğiz."

2017 yılında Almanya'da satılan seyahat sayısı 80 milyon, bunun önemli bölümü yaz seyahati olarak satıldığını, böyle bakıldığında Türkiye'nin bunun yüzde 10-15'ler civarında, İngiltere'de bu oranın yüzde 6'larda olduğuna işaret eden Bağlıkaya, Avrupa'da hakedilen payın henüz alınmadığını ve dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

"Dünya ile rekabete Türkiye'de en hazır sektör turizm"

Bağlıkaya, turizm sektörünün dinamik olduğunu belirterek, "Dünya ile rekabete Türkiye'de en hazır sektör turizmdir. Türkiye'de dünya ile rekabet edemeyecek bir turizm ürünü gösterebilir misiniz? Tarihi, kültürü, mutfağı, turistik tesisleri ve insanıyla hiçbir ülke bizimle rekabet edebilecek düzeyde değil. İçimizdeki potansiyel sürekli öne çıkıyor. 2016'da sıfır oluyoruz, 2018'de rekor kırıyoruz. Burası hazır. İçi içine sığmayan bir sektör, sektör örgütü ve sektör bütünlüğü var. 100 milyon turist, 100 milyar dolar gelir hedefini önümüze koymalıyız. Seneyi tartışırız ama bu hedefi önümüze koymalıyız. Türkiye bunu yapabilecek potansiyele sahip." diye konuştu.

Türkiye'ye ortalama 500 dolar da 5 bin dolar da harcayan turistin geleceği bir platform olduğunu ifade eden Bağlıkaya, her segmente hizmet verebileceklerini dile getirdi.

Bağlıkaya, Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin önemini vurgulayarak, bunun mümkün olduğundan daha yaygın bir şekilde tanıtılması gerektiğini, Şanlıurfa'da gastronomi açısından önemli potansiyelin bulunduğunu söyledi.

TÜRSAB da İstanbul Yeni Havalimanı'nı bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Tursab başkanı ~ 6 yıl önce
Bu adama ticari taksi plaka sahipleri çok pis küfür ediyor. Fiş kesen taksimetre yi bile yıllardır konulmasını engelleyip dünyanın en büyük vergisini kaçıran bir lobi bu adama küfür ediyorsa bu adam gerçekten ülkesi için elinden gelenin en iyisini yapıyordur. Seninleyiz başkanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 6 yıl önce
Londra'nin nufusu 11 milyon ve 5 adet uluslararasi trafike acik havalimani var, Istanbul'umuz 15 milyon ve iki adet alanimiz olacak ve Ataturk kapanacak. Tursab baskanida konusacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARABOGA ~ 6 yıl önce
Booking’den selam getirdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANLISSSSSSSS ~ 6 yıl önce
1 gunluk Istanbul konaklatmali konsept yanlis. Bu sekilde Istanbul`u gezen bir kisinin bir daha Istanbul`a gelip bir kac gun kalma olasiligini dusuruyor. Yani Istanbul`da bir kac gun konaklayacak potansiyel bir turist, bu 1 gun gezide Istnbul`u gezdigini dusunup bir daha gelmek istemeyecektir. Kas yapalim derken goz cikariyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerede Yaşıyor ~ 6 yıl önce
Sayın bağlıkaya siz nerede yaşıyorsunuz ? Memleketin durumundan haberin yok mu ? Ne turizmi ne havalimanı ? Ülke batmış. Mahalle yanarken...... saçını tararmış hesabı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komedi ~ 6 yıl önce
Memleket batmış bu da masal anlatıyor...480 milyar dolar dış borcu turizmle, havaalanı ile mi ödeyeceğiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masal ~ 6 yıl önce
Bugüne kadar neyle ödüyordun?
Turizm ~ 6 yıl önce
Malesef TuriZm bu ülkenin karnını doyuruyor. Tarim bitmiş, sanayii durmus, paralar betona gömülmüş. Dahası Turizm olmasa havacılığımız olur muydu ? Ya da ne kadar olurdu. Bu yaz turizm sezonu kötü olsaydı kışın kaç şirketimiz kalırdı. Şimdi çıkıp da bu adam da kim demesin kimse.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000