04 Eylül 2016, Pazar 09:08:25

Turkuman Havaalanı'nı ÖSO geçirdi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bir grup TSK tankı ve zırhlısı, Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütü IŞİD'le mücadelesine destek vermek amacıyla sınırdan Suriye’nin Çobanbey ilçesine girdi.
  • ELHAMDULILAH Mucahid Tsk ve Öso Suriyeyi yeniden insaa edecekler Biiznillah
  • suriye bunları gebertir oralarıda alır ne olduğu belirisz kabileler buar yarın bizede kafa tutarlar bombalayın hepsini

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bir grup TSK tankı ve zırhlısı, Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütü IŞİD'le mücadelesine destek vermek amacıyla sınırdan Suriye’nin Çobanbey ilçesine girdi. TSK, ÖSO'nun Kubba Turkuman Havaalanı'nı ele geçirdiğini açıkladı. Genelkurmay, El Rai'nin güneyinde bulunan Vukuf bölgesinde tespit edilen IŞİD mensubu teröristlere ait iki hedefin, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile ateş altına alınarak imha edildiğini bildirdi.

Suriye’nin kuzeyindeki terör tehditlerine karşı gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait zırhlı araçlar ve tanklar , Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek vermek amacıyla sınırdan Suriye tarafındaki Çobanbey ilçesine geçti.

TSK'nın terör tehditlerini bertaraf ederek sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı sırasında, ÖSO güçleri, Cerablus'un yanı sıra, batıdaki Çobanbey ilçe merkezinden de ilerleyerek Türkiye sınırı boyunca bazı köylerin kontrolünü ele geçirmişti.

Muhalifler, Fırat'ın batı yakasında yer alan Cerablus'ta, ilçenin güneyinde Sucu Çayı'na kadar olan bölgeyi terör örgütleri IŞİD ve PYD/PKK'dan arındırmıştı.

ÖSO'nun Çobanbey'deki hamlesi, Fırat Kalkanı Harekatı'nın yeni bir evresi olarak görülüyor. Harekatın yeni evresiyle Azez-Cerablus hattının terör unsurlarından temizlenmesi bekleniyor. 

Turkuman Havaalanı'nı ÖSO geçirdi

Yorumlar

Tk58 ~ 8 yıl önce
ELHAMDULILAH Mucahid Tsk ve Öso Suriyeyi yeniden insaa edecekler Biiznillah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he babam he ~ 8 yıl önce
kanki sen yine kıbleni şaşırıdn orası bizim tpraklar değil:) alkolü fazla kaçırıdn galiba:)
suriye ~ 8 yıl önce
suriye bunları gebertir oralarıda alır ne olduğu belirisz kabileler buar yarın bizede kafa tutarlar bombalayın hepsini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000