08 Mart 2011, Salı 10:34:07

TURKUAZ’I ALACAK, HELAL UÇAK YAPACAK

Turkuaz Havayolları’nı satın alarak havacılık sektörüne girmeye hazırlanan iş adamı Fadıl Akgündüz, kafasında tasarladığı havayolu şirketinin ayrıntılarını Airporthaber’e anlattı. İşte Akgündüz’ün helal uçak projesi…
  • Fadil 5 yil once iyi ucuyormus, ama simdi sert inis yapma ihtimali var.
  • turkuaz da uçakmı kalmış ne alıyor bu şahıs ???yaklaşık bir ay önce jet fadıl ın hoteli haciz yoluyla satışa çıkarıldı hangi parayla alacakmış bu şirketi??bırakın bu işleri sadece zaman kazanmaya çalışıyor bunlarrr bir gün adalet yerini bulacak inş.
  • Ben uzun yıllar havacılık sektöründe görev yapmış ve Çok Jet Fadıllar görmüş biri olarak bununda bir oyun olduğunu düşünerek yine bir çok çalışanın canı yanacak diyorum.Başka bir yorumcu arkadaşada burdan cevap vereyim evet THY hariç bir çok özel şirket var ve bir kaçı hariç diğerleri gerçektende çok iyi iş bilir kişiler tarafından yönetiliyorlarki uzun yıllardır sektörde yer alıyorlar.Bırakalımda zaman bize yine bir tarih yaşatsın.Saygılarımla Saygılarımla
  • arkadaşlar ne bu allah aşkına biz kurtuluş savaşını beraber kazandık.bize ne oldu böyle.çanakkale'de beraber şehit olduk.ilk önce yazar ya hatalı başlık attı.yahut kasıtlı başlık attı.sonra insanların niye hassas yerlerini kaşıyorsunuz.yok takunyalımış.yok tadını çıkarın zamanınız az kalmışmış.bunlar nasıl laflar.fadıl akgündüz denilen şahış insanlara kazanç vaad etti.bazı insanlar kar ve kazanç gördü evet dedi.o ticaret herzaman var.yalnız şu kadarını söylüyeyim.adamın imza araba modelini şimdi hyundai i 20 diye satıyor.işte fikir bu bir de bu haram uçakmış yok helal uçakmış yok abdest alma yeri olucakmış.bunlar geçti arkadaş artık insanları bu sözlerle bölme zamanı geride kaldı.artık türkiye'yi aydınlık günler bekliyor.saygıylar
  • jet fadıl niçin havacılık sektörüne giremesin ki. mevcut şirketler ( thy hariç) daha düzgün insanlar tarafından mı işletiliyor.
  • şimdi başlar yine kendi kendine yorum yazmaya. yapmayın arkadaşlar, gaz vermeyin. şimdi gene başlıcak, benim şuyum var buyum var diye... yazık.
  • turkuaz zede olarak içeride kalan maaşlarımızı ödeyecekmisin fadıl??????
  • Sözüm sana Karabulak, utandır bizleri aç şu şirketide yüzümüz kızarsın, helal olsun diyelim, seni tebrik edelim, kapına gelip iş isteyelim ve sende bizi kapıdan kov.. Ama yüzlerce kişinin konuştuğu Europe Jet Airlines projeni bi hayata geçiremezsen işte o zaman sen ne bahaneyle olmadı diyeceksin ? Madem büyük bir iş adamısın hadi göster iş adamlığını da şaşırt bizi, bu kadar sana inanmayan insana kapak olsun açılışın.. Şahsen ben inanmıyorum, hadi benide şaşırt :)
  • Tam TGS nin bakacağı cinsten bir uçak. Aman dikkat abdestsiz uçağa girmek yasaktır.
  • Hidayet Aydoğan kaçtı malum şimdi işleri amcası takip ediyor o da Devlette bulunan 3 milyon dolarlık teminatı kimseye yedirmeyecekmiş onu da alacakmışşşş,yook ya sen bu kadar insanın hakkını ye ondan sonra teminatın peşine düş,valla ben söyleyeyim havanızı alırsınız o para bize yar olmazsa bile size hiç olmayacak ,gözünüz doysun
1990’lı yılların sonunda yurtdışında yaşayan gurbetçileri yüksek kar payı vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle 1.5 yıl hapis yatan Siirtli işadamı Fadıl Akgündüz, havacılık sektörüne adım atmaya hazırlanıyor. İlk kez Airporthaber’in duyurduğu, ‘Akgündüz Turkuaz Havayolları’na talip’ haberinin geniş yankı uyandırması ile gözler bir kez daha Siirtli medyatik işadamına çevrildi.

Peki işadamı Fadıl Akgündüz, Turkuaz Havayolları’nı satın aldı mı? Satış süreci şu an hangi aşamada? Nasıl bir havayolu şirketi planlıyor? Hangi noktalara uçacak, ne tip uçak modelleri kullanacak? Uçaklardaki hostesler türbanlı mı olacak? Uçakta içki servisi yapılacak mı?

İşte Akgündüz’ün, ilk kez Airporthaber Haber Koordinatörü Murat Herdem’e verdiği o röportajdan önemli bölümler:

MH: Turkuaz Havayolları’nın satışına ilişkin son durum nedir?

F.A: Turkuaz Havayolları’nın sahipleri ile mütabakat sağladık ama havayolunun lisans süresinin uzaması gerekiyor. 15 Mart’ta ruhsat süresi doluyor. Eğer üç ay daha uzatılırsa bu süreçte satış işlemlerini tamamlayabiliriz.

MH: Satışla ilgili bir rakam telaffuz edebilir misiniz?

F.A: Satış işlemi kesinleşmeden hem benim hem de karşı taraf için bir rakam belirtmem doğru olmaz.

MH: Satış işlemi gerçekleşmezse alternatif projeleriniz var mı?

F.A: Turkuaz Havayolları olmazsa başka şirketlere de talip olabiliriz. Ancak 20-30 uçaklık filosu olan bir şirketi satın almaktansa Turkuaz Havayolları’nı alıp filosunu kendi iş modelime göre şekillendirmek daha mantıklı geliyor. O yüzden Turkuaz’ın şartları bizim için çok daha uygun.

MH: Nasıl bir iş modeli uygulayacaksınız?

F.A: Turkuaz Havayolları, Ankara merkezliydi ancak biz Diyarbakır ve Trabzon merkezli uçuşlar yapacağız. Turboprop uçaklar da kullanarak iki hub’da yolcuları toplayıp diğer noktalara ulaştıracağız. Örneğin, Trabzon’dan İran’a gitmek isteyen bir yolcu önce İstanbul’a geliyor buradan İran’a uçuyor. Veya Diyarbakır’dan Erbil’e gitmek isteyen bir yolcu önce İstanbul’a buradan Erbil’e uçuyor. Biz buna son vereceğiz. Diyarbakır’dan Irak’a, Trabzon’dan İran’a uçacağız. 5 uçakla başlayıp üç beş yıl sonra 30 uçaklık filoya ulaşmayı düşünüyorum.

MH: Şirketin adı Turkuaz mı olacak?
F.A: Hayır, Caprice Gold olarak şirket adını değiştireceğiz. Çünkü bizim oturmuş bir markamız ve belirli bir müşteri kitlemiz var. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde muhafazakar kesime hitap eden 5-6 otel projemiz var. Bodrum, Diyarbakır, Trabzon ve İstanbul’da oteller yapıyoruz. Havacılık da turizmin bir kolu. Otelcilik ile havayolu ulaşımını eşgüdümlü olarak yürüteceğiz. Otellerimizdeki konaklama paketlerinin içine uçağı da dahil ederek yolcularımızı bedava da uçurabiliriz. Otellerimiz 7 yıldızlı olduğu için oda fiyatları 300-500 euro civarında. Bunun içine ücretsiz uçağı da kolaylıkla ekleyebiliriz. Ekonomi fiyatıyla business class uçacağız. 7 yıldızlı otellerimize business class yolcu taşıyacağız. Ancak fiyatlarımız mevcut business class fiyatları gibi olmayacak, ekonomi sınıf bilet fiyatlarına business class hizmet vereceğiz.

MH: Muhafazakar otellerinizde bayan misafirlere farklı uygulamalarınız sözkonusu. Benzer uygulamalar havayolu taşımacılığında da olacak mı?

F.A: Otellerimizde aile konsepti de uyguluyoruz. Bayanlara özel yüzme havuzlarımız var. Hem ortak kullanıma açık havuzlar hem de sadece kadınlar için olan havuzlarımız var.
Uçaklarımızda da bayan yolcular ile erkek yolcuları yan yana oturtmayacağız. Tıpkı otobüslerde olduğu gibi tek başına seyahat eden bir kadının yanına erkek yolcu oturamayacak.

MH: Uçaklarınızda içki servisi olacak mı?

F.A: Ben içki kullanmıyorum. Uçaklarda içki içilir diye bir zorunluluk da yok. O yüzden biz de uçaklarımızda içki satmayacağız. Ama yolcularımıza zemzem suyu ikram edebiliriz.

MH: Hostesleriniz türbanlı olabilir mi?

F.A: Hosteslerin türbanlı olması zorunluluğu olmayacak. Başı açık hostes de türbanlı hostes de çalıştırabiliriz. Erkek kabin memuru da olacak.
TURKUAZ’I ALACAK, HELAL UÇAK YAPACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (81)

PAlavra ~ 8 yıl önce
Fadil 5 yil once iyi ucuyormus, ama simdi sert inis yapma ihtimali var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
turkuaz da uçakmı kalmış ne alıyor bu şahıs ???yaklaşık bir ay önce jet fadıl ın hoteli haciz yoluyla satışa çıkarıldı hangi parayla alacakmış bu şirketi??bırakın bu işleri sadece zaman kazanmaya çalışıyor bunlarrr bir gün adalet yerini bulacak inş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben uzun yıllar havacılık sektöründe görev yapmış ve Çok Jet Fadıllar görmüş biri olarak bununda bir oyun olduğunu düşünerek yine bir çok çalışanın canı yanacak diyorum.Başka bir yorumcu arkadaşada burdan cevap vereyim evet THY hariç bir çok özel şirket var ve bir kaçı hariç diğerleri gerçektende çok iyi iş bilir kişiler tarafından yönetiliyorlarki uzun yıllardır sektörde yer alıyorlar.Bırakalımda zaman bize yine bir tarih yaşatsın.Saygılarımla Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar ne bu allah aşkına biz kurtuluş savaşını beraber kazandık.bize ne oldu böyle.çanakkale'de beraber şehit olduk.ilk önce yazar ya hatalı başlık attı.yahut kasıtlı başlık attı.sonra insanların niye hassas yerlerini kaşıyorsunuz.yok takunyalımış.yok tadını çıkarın zamanınız az kalmışmış.bunlar nasıl laflar.fadıl akgündüz denilen şahış insanlara kazanç vaad etti.bazı insanlar kar ve kazanç gördü evet dedi.o ticaret herzaman var.yalnız şu kadarını söylüyeyim.adamın imza araba modelini şimdi hyundai i 20 diye satıyor.işte fikir bu bir de bu haram uçakmış yok helal uçakmış yok abdest alma yeri olucakmış.bunlar geçti arkadaş artık insanları bu sözlerle bölme zamanı geride kaldı.artık türkiye'yi aydınlık günler bekliyor.saygıylar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
jet fadıl niçin havacılık sektörüne giremesin ki. mevcut şirketler ( thy hariç) daha düzgün insanlar tarafından mı işletiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şimdi başlar yine kendi kendine yorum yazmaya. yapmayın arkadaşlar, gaz vermeyin. şimdi gene başlıcak, benim şuyum var buyum var diye... yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
turkuaz zede olarak içeride kalan maaşlarımızı ödeyecekmisin fadıl??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sözüm sana Karabulak, utandır bizleri aç şu şirketide yüzümüz kızarsın, helal olsun diyelim, seni tebrik edelim, kapına gelip iş isteyelim ve sende bizi kapıdan kov.. Ama yüzlerce kişinin konuştuğu Europe Jet Airlines projeni bi hayata geçiremezsen işte o zaman sen ne bahaneyle olmadı diyeceksin ? Madem büyük bir iş adamısın hadi göster iş adamlığını da şaşırt bizi, bu kadar sana inanmayan insana kapak olsun açılışın.. Şahsen ben inanmıyorum, hadi benide şaşırt :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tam TGS nin bakacağı cinsten bir uçak. Aman dikkat abdestsiz uçağa girmek yasaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hidayet Aydoğan kaçtı malum şimdi işleri amcası takip ediyor o da Devlette bulunan 3 milyon dolarlık teminatı kimseye yedirmeyecekmiş onu da alacakmışşşş,yook ya sen bu kadar insanın hakkını ye ondan sonra teminatın peşine düş,valla ben söyleyeyim havanızı alırsınız o para bize yar olmazsa bile size hiç olmayacak ,gözünüz doysun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000