30 Mayıs 2008, Cuma 10:20:17

Türksat 3A bu gece FIRLATILIYOR

Türkiye’nin 5. uydusu Türksat 3A, 30 Mayıs 2008 Cuma (bugün) gece yarısı 00:50’de fırlatılıyor.

Uydu iletişimine getireceği yenilikler ve kullanıcılarına sağlayacağı kolaylıklar ile Türkiye’nin dünyaya bakan gözü olacak Türksat 3A uydusu, Fransız Guyanası’ndaki Kourou Uzay Merkezi’nden Türkiye saati ile gece yarısı 00:50’de uzaya gönderilecek.

Uydu iletişim teknolojileri alanında getireceği yenilikler ve sağlayacağı kolaylıklarla Türksat 3A uydusu, halen Türksat 1C uydusu üzerinden verilen mevcut hizmetlere ek olarak doğabilecek iletişim ihtiyaçlarını da karşılayacak. Daha küçük çanaklarla hizmet alma imkânı sağlayacak yeni uydu, televizyon yayıncılığının yanı sıra internet, ses ve data aktarımlarında da daha hızlı ve daha güvenli iletişime imkân tanıyacak.

20 yıl boyunca hizmet vermesi beklenen Türksat 3A uydusu, Türkiye ile birlikte, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Çin’e kadar uzanan çok geniş bir kapsama alanına sahip olacak.

TRT 1’den gece yarısı 00:50’de canlı yayınlanacak fırlatma törenine Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM ile birlikte Türkiye’den çok sayıda davetli katılacak.

Türksat 3A bu gece FIRLATILIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000