17 Mart 2009, Salı 17:24:09

Türkmenistan Havayolları hedef büyütüyor

Türkmenistan'ın tek havayolu taşımacılık kurumu olan Türkmen Havayolları hedef büyütüyor.
  • O bölgenin insanlarını yakından tanıyan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, yeni Ulaştırma Bakanı iyi bir hamle yapmıştır. Yakında işin arka planı ortaya çıkacak ve Devlet Başkanı tarafından görevinden alınacaktır. Bu ülkelerde Bakanlık yapma ortalaması maalesef 1 yıldır...Sırayla hep beraber ülkenin ilerlemesi,vatandaşların müreffeh yaşam koşullarına ulaşması için çaba sarfederler:)
  • vay be biz THY,Sabiha Gökçen,Çelebi diye tartışırken Türkmenler harbi harbi gelişiyor... İşte Türk dediğin böyle gelişir!

Bir taraftan filosuna yeni uçak ve helikopter katarken, diğer taraftan da deneyimli personel yetiştiriyor.

Türkmen Havayolları, uluslar arası taşımacılıkta,ABD'nin Boeing havacılık şirketine özel sipariş verilerek üretilen Boeing-757, Boeing 737 300 ve Boeing 737 800 model uçakları kullanıyor. Yurtiçi seferlerde Boeing 717 model, yolcu kapasitesi düşük uçaklar kullanılırken, yük taşımacılığında ise Rus yapımı İL-76 kargo uçakları tercih ediliyor.

Geçen yıl, yurtdışı resmi ziyaretler artınca özel bir uçak satın alındı. Türkmen Havayolları, Kanada'nın Bombardier Aerospace şirketinin ürettiği, iş uçağı olarak da bilinen Challenger CL 605 model yeni bir jet uçak alarak filosuna kattı

Bu yıl, Türkmen Havayolları Boeing - 737 700 ve Boeing 737-900 model yeni yolcu uçağı satın almayı planlıyor. Türkmen Havayolları, İstanbul başta olmak üzere Moskova, Londra, Frankfurt, Birmingem, Bangkok, Delhi, Abu-Dabi, Amritsar, Pekin, Almatı, Kiev ve Minsk gibi şehirlere uçuş yapıyor. Kurumun Asya ve Avrupa'nın 11 şehrinde temsilciliği faaliyet gösteriyor.

2008 yılında, 8 bin 300 uluslararası ve yerel sefer gerçekleştirerek, bir milyon 800 bin yolcu ve 8,8 bin ton yük taşındı. Geliri, bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,2 kat arttı.

Türkmen Havayolları, yakın tarihlerde Aşkabat-St.Petersburg, Aşkabat-Samara, Aşkabat-Bişkek seferleri başlatacak. Ayrıca, Antalya ve Urumçi (Çin) seferlerinin açılması amaçlanıyor. Bunun yanında, İstanbul ile Bangkok sefer sayısı da arttırıldı.

Diğer yandan, ülkede yeni havaalanları kurulması çalışmaları hız kazandı. Geçenlerde, bir Türk şirketi tarafından Mari vilayetinde kurulan yolcu terminali hizmete açıldı. Bir diğer Türk şirketi Polimeks, Türkmenbaşı şehrinde saatte 800 yolcuya hizmet verebilecek uluslararası havaalanı kuruyor.

Türkmenistan Havayolları hedef büyütüyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
O bölgenin insanlarını yakından tanıyan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, yeni Ulaştırma Bakanı iyi bir hamle yapmıştır. Yakında işin arka planı ortaya çıkacak ve Devlet Başkanı tarafından görevinden alınacaktır. Bu ülkelerde Bakanlık yapma ortalaması maalesef 1 yıldır...Sırayla hep beraber ülkenin ilerlemesi,vatandaşların müreffeh yaşam koşullarına ulaşması için çaba sarfederler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vay be biz THY,Sabiha Gökçen,Çelebi diye tartışırken Türkmenler harbi harbi gelişiyor... İşte Türk dediğin böyle gelişir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000