08 Ekim 2011, Cumartesi 10:23:51

TÜRKMENİSTAN HAVAYOLLARI BOEING'DEN VAZGEÇMİYOR

Türkmenistan, iki adet Boeing-777-200 LR uçak siparişi verdi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov bununla ilgili kararnameyi geçtiğimiz gün imzaladı.
  • Gercekten, nereye ucacaklar bu ucakla? Belki de cumhurbaskani kendi filosina katmak icin almistir, amcama yetmiyor elindeki 777. bu yonetimle Turkemnistan ne disariya acilacak, ne bir yerlere ucacak. Bosuna masraf. Tranzit bile tercih edenler az, sadece rusyadan gelenler.
  • senin ülkendeki 777 lerde sadece acaba ki Türkler mi uçuyor.uçağı sadece türkler mi dolduyoruyor o kadar dar görüşle bakıyorsun ki bir bildikleri ve potansiyelleri olacak ki alıyorlar olaya sadece local olarak düşünürsen tamamen hata yaparsın biraz küresel anlamda düşün tavsiyem ve son olarak şunu belirtmekte isterim ki hava yolu işletmeciliğide hava yoluna göre değişkenlik gösterebilir aynı yerde bile olsa birinin zarar edebiliyor olması diğerinin de zarar edeceği anlamına gelmez değil mi :)
  • Neyine senin 777LR? Türkmenistan'a komşu sayılabilecek kadar yakın koca Pakistan'ın PIA'sı bile can çekişiyor. Eğer Türkmenistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'a özenmediyse neyine bu uçak? Amerika'ya sefer mi yapacak? O kadar kapalı bir toplumla, o kadar küçük bir nüfusla uçağı doldurabilecek misin bakalım?
  • long range'de en efektif ve en etkin model. 777-300ER bir vazgeçilmez
Uçakların fiyatı konusunda bir rakam açıklanmazken, 1992 yılından bu yana ABD'nin Boeing şirketi ile işbirliği yapan Türkmenistan'ın Havayolları'nın, filosuna iki tane daha uçak satın alacağı belirtildi.
 
Türkmen Havayolları, Boeing şirketine iki adet B777 uçak siparişi verdiği, bağımsızlıktan sonra Boeing uçaklarını tercih eden Türkmenistan'ın, bu şirketle 2030 yılına kadar işbirliği anlaşması bulunduğu ifade edildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, dünkü Bakanlar Kurulu'nda söz konusu uçakların alımı ile ilgili kararname imzalarken, Türkmenistan'ın tek havayolu taşımacılık kurumu olan Türkmenistan Havayolları'nın bu siparişleri, uluslararası uçak seferlerinin sayısını arttırmak amacıyla verdiği kaydedildi.

Türkmen Havayolları, uluslararası taşımacılıkta, ABD'nin Boeing havacılık şirketine özel sipariş verilerek üretilen Boeing-757, Boeing 737-300 ve Boeing 737-800 model uçakları kullanıyor. Yurtiçi seferlerde Boeing 717 uçaklar kullanılırken, yük taşımacılığında ise Rus yapımı İL-76 kargo uçaklarını tercih ediliyor.
TÜRKMENİSTAN HAVAYOLLARI BOEING'DEN VAZGEÇMİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Gercekten, nereye ucacaklar bu ucakla? Belki de cumhurbaskani kendi filosina katmak icin almistir, amcama yetmiyor elindeki 777. bu yonetimle Turkemnistan ne disariya acilacak, ne bir yerlere ucacak. Bosuna masraf. Tranzit bile tercih edenler az, sadece rusyadan gelenler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
senin ülkendeki 777 lerde sadece acaba ki Türkler mi uçuyor.uçağı sadece türkler mi dolduyoruyor o kadar dar görüşle bakıyorsun ki bir bildikleri ve potansiyelleri olacak ki alıyorlar olaya sadece local olarak düşünürsen tamamen hata yaparsın biraz küresel anlamda düşün tavsiyem ve son olarak şunu belirtmekte isterim ki hava yolu işletmeciliğide hava yoluna göre değişkenlik gösterebilir aynı yerde bile olsa birinin zarar edebiliyor olması diğerinin de zarar edeceği anlamına gelmez değil mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Neyine senin 777LR? Türkmenistan'a komşu sayılabilecek kadar yakın koca Pakistan'ın PIA'sı bile can çekişiyor. Eğer Türkmenistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'a özenmediyse neyine bu uçak? Amerika'ya sefer mi yapacak? O kadar kapalı bir toplumla, o kadar küçük bir nüfusla uçağı doldurabilecek misin bakalım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
long range'de en efektif ve en etkin model. 777-300ER bir vazgeçilmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000