30 Ağustos 2010, Pazartesi 08:07:56

Türkmenistan Havayolları, Antalya ve Ankara'ya uçmak istiyor

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Palvan Taganov, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a direkt sefer talebinde bulundu. Bakan Çağlayan, kısa sürede bu talebe cevap verileceğini belirtti.
  • bence fazla abrtmışsın kardeşim onları ABD ve AB gibi ülkeler yönetmiyor
  • Ben Stajımı Türkiyenin en önemli tur operatörü ve seyahat acentası şirketlerinin ankara merkezinde ve çeşitli şubelerinde yaptım Bilet Rezervasyon ve Satış birimine ankara çıkışlı bir çok Aşgabat bileti keserdik ve tabiki istanbul aktarmalı olurdu yerinde bir karar olabilir Ankara-Aşgabat. O zamanlar düşünürdüm THY bu transitleri görümüyormu aşgabat için sefer açabilir diye düşünürken talebin gelmesi yerinde bir karar ama vize konusundaki sıkı tutum bir an önce kardeş ülke türkiye için biraz yumuşatılması gerektiğini bende düşünüyorum
  • Gidip orada bir ay kalsın. Böyle bir şeyi aklından bile geçirmez. 20 yüzyıla bile gelememişler daha.
  • bir ulke ki, tek kelime ile geciniz...
  • SAKIN HA BU GİBİ ÜLKELERE UÇMA HAKKI BİLE VERİLMESE NE OLA Kİ BENİM İNSANLARIMA BUNLAR YAPILMAMALI
  • Adamlara 1993 de Hibe Telekomünikasyon sistemleri götürdük.3 TIR malzem ve 4 Personel 3 ay boyunca montaj ve test için gönderildiğinde bile Gri ve yeşil pasaportlu personele ne yazıkki Vize uyguladılar. O yetmemiş gibi o dönemde Türkiyenin henüz kullanmaya başlamadığı teknolojiyi Getirseydiniz demeleri ayrı bir yüzsüzlük. :( Yorum sizin artık dostlar
  • bu şirketin ne özelliği varki türklere böyle davranışlar ben yemedim sen ye misali hani bunun charteri sakın ha vermeyin ankara ve anatalyaya müsade
  • bize uçuş izni ve permi vermeyen ve engellettiren sözde kardeşlerimiz bizden izin istiyorlarmış, açsınlar o zaman gereksiz detayları ve karşılklı uçulsun istendiği gibi. bakalım kim daha fazla uçucak o zaman. yetkililerimiz bedava müsade vermesinler lüten.
  • Biz Türklerin alınmadıgı Türkmenistan , kendini ne zannediyor acaba?...bana eşim Türkmenistan vatandaşı olmasına rağmen Davetiye vermediler !!!....red cevabı verdiler...uzun bir süredir bütün Türklere aynı muamaleyi yapıyorlar...biz Türkler de bunu paşa paşa kabul ediyoruz....Bu ülkemizin acizliği mi acaba ????....yetkililer uyuyor mu ?..yazıklar olsun !!!

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, iki günlük resmi ziyaret için Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a geldi.

Özel uçakla Aşkabat'taki Saparmurat Türkmenbaşı Uluslararası havalanına yerel saat ile 00.10'da gelen Bakan Çağlayan'ı, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Palvan Taganov karşıladı.

Bakan Çağlayan ve Taganov, havalanında kısa bir süre görüştü.

Bakan Çağlayan, Türkmen-Türk İş Konseyinin kurulmasının son derece önemli olduğubu belirterek, bu çerçevede işbirliğinin daha da gelişeceğini ve sorunların kısa sürede çözüme kavuşacağını söyledi.

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Palvan Taganov ise Türkmenistan Havayolları'nın Ankara ve Antalya'ya kısa zamanda sefer başlatmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile telefonla görüşen Zafer Çağlayan, Türkmen tarafının bu isteğini iletti ve karşılıklı görüşerek bunun kısa sürede hayata geçirilmesini istedi. Çağlayan ayrıca bunu yarın yapılacak Türkmen-Türk İş Konseyi toplantısında da ele alacaklarını açıkladı.

Kalabalık bir iş adamı heyetiyle Aşkabat'ı ziyaret eden Bakan Çağlayan, yarın ilk olarak bu yıl ikincisi düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışına katılacak. Daha sonra Türkmen-Türk İş Konseyi toplantısına katılacak olan Zafer Çağlayan, ardından Devlet Başkan Yardımcısı Hocamuhammet Muhammedov ile bir araya gelecek.

Temasları çerçevesinde Türkmenistan'daki Türk iş adamlarıyla da görüşecek olan Zafer Çağlayan, daha sonra Aşkabat'tan ayrılacak.
 
(Hürriyet)

Türkmenistan Havayolları, Antalya ve Ankara'ya uçmak istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
bence fazla abrtmışsın kardeşim onları ABD ve AB gibi ülkeler yönetmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben Stajımı Türkiyenin en önemli tur operatörü ve seyahat acentası şirketlerinin ankara merkezinde ve çeşitli şubelerinde yaptım Bilet Rezervasyon ve Satış birimine ankara çıkışlı bir çok Aşgabat bileti keserdik ve tabiki istanbul aktarmalı olurdu yerinde bir karar olabilir Ankara-Aşgabat. O zamanlar düşünürdüm THY bu transitleri görümüyormu aşgabat için sefer açabilir diye düşünürken talebin gelmesi yerinde bir karar ama vize konusundaki sıkı tutum bir an önce kardeş ülke türkiye için biraz yumuşatılması gerektiğini bende düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gidip orada bir ay kalsın. Böyle bir şeyi aklından bile geçirmez. 20 yüzyıla bile gelememişler daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir ulke ki, tek kelime ile geciniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAKIN HA BU GİBİ ÜLKELERE UÇMA HAKKI BİLE VERİLMESE NE OLA Kİ BENİM İNSANLARIMA BUNLAR YAPILMAMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adamlara 1993 de Hibe Telekomünikasyon sistemleri götürdük.3 TIR malzem ve 4 Personel 3 ay boyunca montaj ve test için gönderildiğinde bile Gri ve yeşil pasaportlu personele ne yazıkki Vize uyguladılar. O yetmemiş gibi o dönemde Türkiyenin henüz kullanmaya başlamadığı teknolojiyi Getirseydiniz demeleri ayrı bir yüzsüzlük. :( Yorum sizin artık dostlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu şirketin ne özelliği varki türklere böyle davranışlar ben yemedim sen ye misali hani bunun charteri sakın ha vermeyin ankara ve anatalyaya müsade

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bize uçuş izni ve permi vermeyen ve engellettiren sözde kardeşlerimiz bizden izin istiyorlarmış, açsınlar o zaman gereksiz detayları ve karşılklı uçulsun istendiği gibi. bakalım kim daha fazla uçucak o zaman. yetkililerimiz bedava müsade vermesinler lüten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz Türklerin alınmadıgı Türkmenistan , kendini ne zannediyor acaba?...bana eşim Türkmenistan vatandaşı olmasına rağmen Davetiye vermediler !!!....red cevabı verdiler...uzun bir süredir bütün Türklere aynı muamaleyi yapıyorlar...biz Türkler de bunu paşa paşa kabul ediyoruz....Bu ülkemizin acizliği mi acaba ????....yetkililer uyuyor mu ?..yazıklar olsun !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000