21 Temmuz 2014, Pazartesi 14:08:36

TÜRKİYE'YE 'SINIR NOTASI' SEFERLERİ İPTAL ETTİRMİŞ!

Rusya'nın Kırım'ı işgali ve Kırım'ın Rusya'ya katılmasının ardından Ukrayna, Türkiye'ye sınır geçişleri ile ilgili nota verdiği ortaya çıktı.
  • Tersten okuyalım:Biz kırım ve ortadoğu politikası nedeni ile rusyaya uyarı vereceğiz ve bu uyarı sizin aracılığınız ile olmasın...
  • Madem bu kadar NOTAM var neden bugüne kadar Sevastopol - Zonguldak arasında 6 adet RO-RO seferi yapıldı? ayrıca 18temmuzda ZG9754 Simferopol sabiha seferi anapa aktarmalı yapıldı aynı ucak bu sefer sabihadan anapa diye kalkıp hiç iniş yapmadan Simferopole geldi. kim kontrol ediyor bu seferleri işgal altında dediğiniz yerden hem gemi hem uçak seferi yapılıyor. ilginç dimi!!!
  • Ukranya kardes - rusya katillll--- ukranya seviyorum
  • Sonra'da SHGM ayakta uyuyor diyince kızıyorlar, ille ölümler mi gelmeli, israil uçuşları çatır çatır devam ediyor, uçakların kalkış ve inişlerinde yanlarından roketler atılıyor, bu kadar duyarsızlık olmaz, ille bir kaza olacak, ölüm olacak, SHGM o zaman genelge yayınlayacak, uçurmayın kardeşim riskli yerlere, sizler klima altında ofislerinizde keyfinize bakarken, bizler israil ve ukrayna hava sahalarında canlarımızı tehlikeye atıyoruz. Çok mu zor !!!!!
  • Bu konunun bakanlığa resmi bildiriliş şekli , bu evraklardan önce adamlar NOTAM da yayınladı zaten ilgili meydanlar ve hava sahası ile ilgili olarak ... Tüm havayolu firmalarına ulaşan o notamlar bırakın meydanlardaki durumu Kırım bölgesindeki hava sahasını da etkiliyordu, erişiminiz varsa Eurocontrol'den bahse konu NOTAM'ları açıp okuyablirsiniz .

©AirportHaber ÖZEL -  Rusya'nın Kırım'ı işgali ve Kırım'ın Rusya'ya katılmasının ardından Ukrayna, Türkiye'ye sınır geçişleri ile ilgili nota verdiği ortaya çıktı. Ukrayna, Kırım ve Yarımada çevresinde bulunan 27 deniz ve hava limanının geliş ve kontrol noktalarının kapatıldığını belirtti. Ukrayna olası kazalardan Rusya Federasyonu sorumlu olacaktır diyerek Nota verdi.Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı uyardı.

Ukrayna ile Rusya'yı savaşın eşiğine getiren Kırım sorunu yaşanırken Ukrayna'nın Türkiye'ye Nota verdiği ortaya çıktı. Ukrayna, 30 Nisan'da Bakanlar Kurulunda çıkan bir kararname ile Kırım ve çevresinde bulunan deniz ve hava limanlarının geliş ve kontrol noktalarını kapattığını belirtti. Verilen Notada Ukrayna, yaşanacak kazalardan Rusya Federasyonu sorumludur diyerek limanlara gelinmemesini istedi.Kırım kapatılan geçiş noktalarının Nota'ya ekledi. Durumun Türk Dışişleri Bakanlığı'na iletilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı Haziran ayı başında konuyla ilgili bir uyarı yazısı hazırladı. Yazı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na gönderilerek kamu kurumları ile sivil kuruluşların uyarılarak bölgeye yapılacak ticari ve sivil ziyaretlerin iptal edilmesini istedi.

Bu arada THY'nin ve Atlasjet'in o dönem derhal Simferopol seferlerini durdurmasında bu uyarının etkili olduğu, Pegasus Havayolları'nın da aynı gerekçeyle Simferopol seferlerini ileri bir tarihe ertelediği ortaya çıktı.

GEÇİCİ İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARIMIZ

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından 7 Mayıs'ta Türkiye Dışileri Bakanlığı'na gönderdiği yazıda ise bir ayrıntı dikkat çekti. Nota içerikli yazıda Ukray'nanın Rusya'ya katılma kararına rağmen ayrılıkçıların ukrayna topraklarını işgal etmeleri üzerine  ve Rusya Federasyonu'nun askeri saldırıları nedeniyle "Ukrayna'nın geçici olarak işgal altında olan topraklarında hukuki rejimin uygulanması, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması için sınır geçişlerinin kapatılması ile ilgili kararname çıkartıldığı belirtildi. Nota yazısında Ukray'nın Kırım bölgesindeki kaybettiği bölgeleri geçici olarak işgal edildi şeklinde tanımlaması dikkat çekti. 









TÜRKİYE'YE 'SINIR NOTASI' SEFERLERİ İPTAL ETTİRMİŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

... ~ 10 yıl önce
Tersten okuyalım:Biz kırım ve ortadoğu politikası nedeni ile rusyaya uyarı vereceğiz ve bu uyarı sizin aracılığınız ile olmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
Madem bu kadar NOTAM var neden bugüne kadar Sevastopol - Zonguldak arasında 6 adet RO-RO seferi yapıldı? ayrıca 18temmuzda ZG9754 Simferopol sabiha seferi anapa aktarmalı yapıldı aynı ucak bu sefer sabihadan anapa diye kalkıp hiç iniş yapmadan Simferopole geldi. kim kontrol ediyor bu seferleri işgal altında dediğiniz yerden hem gemi hem uçak seferi yapılıyor. ilginç dimi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ukranya kardes - rusya katillll--- ukranya seviyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 10 yıl önce
Sonra'da SHGM ayakta uyuyor diyince kızıyorlar, ille ölümler mi gelmeli, israil uçuşları çatır çatır devam ediyor, uçakların kalkış ve inişlerinde yanlarından roketler atılıyor, bu kadar duyarsızlık olmaz, ille bir kaza olacak, ölüm olacak, SHGM o zaman genelge yayınlayacak, uçurmayın kardeşim riskli yerlere, sizler klima altında ofislerinizde keyfinize bakarken, bizler israil ve ukrayna hava sahalarında canlarımızı tehlikeye atıyoruz. Çok mu zor !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 10 yıl önce
Bu konunun bakanlığa resmi bildiriliş şekli , bu evraklardan önce adamlar NOTAM da yayınladı zaten ilgili meydanlar ve hava sahası ile ilgili olarak ... Tüm havayolu firmalarına ulaşan o notamlar bırakın meydanlardaki durumu Kırım bölgesindeki hava sahasını da etkiliyordu, erişiminiz varsa Eurocontrol'den bahse konu NOTAM'ları açıp okuyablirsiniz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000