19 Ocak 2009, Pazartesi 08:10:04

Türkiye'ye 'hava sahası' suçlaması!

Rum milli havayolu Cyprus Airways (Kıbrıs Havayolları), Türk hava sahasını kullanamadığı için yıllık 10 milyon Euro zarara uğradığını iddia ediyor...
  • Efendi sen Ercan'ı yedek meydan yazan uçakları bile hava sahandan geçirme FIR girişinde beklet, elinden gelen her türlü kıllığı yap, acil durum frekansını (121.500) babanın malı gibi kullan kimse sana bir şey demesin ama sen ağla zarar ediyoruz diye... Beter olun Avrupa'nın şımarık __ çocukları...
  • Ey sen eski Osmanlı uyduruğu yunan, ben bu memleketi elde avuçta yokken kurmuşum, cepte yokken aç karnına mermilere göğüs gererek vatandaştan askere çorap iç çamaşırı vermesi için yasa çıkartarak kurmuşum eğer sen bana silah çekersen (sözlü olarak da ele alınabilir) o silahı senin ağzına sokarım. Osman Pamukoğlu'dan alıntıdır.
  • Antlasmalari yok sayanlar.Kibris'in Kuzeyinde yasayanlara yaptiklari insanlik disi hareketleri,halen anlamaktan aciz olan,bu Rum'lar ve onlari kendilerinin yaninda es arkadasliga layik görenlerin ,önce yapmis olduklari en büyük insanlik ayibini ortadan kaldirmalari gerekir.Ondan sonra BM de basindan beri VETO cular vasitasi ile,yok saydiklari KIBRIS TÜRRK'ÜNÜN GASP EDILMIS OLAN INSANLIK HAKLARI YENIDEN Kendilerine verilerek;Ancak o halde bizler görevimizi yapmazsak konusabilirsiniz.Yoksa utanma arlanmaniz olmayan bir toplummusunuz?Hicbir sey vermeden devamli isteyen dilencimisiniz?
  • çok iyi oluyor zarar etsinler hatta batsınlarda hiç kimsenin umuru olmaz siz ne yaptınızki Türkiye hava sahasını açsın yüzsüzlüğünde bu kadarı...
  • Hava sahası bizim. İster kullandırırız, ister kullandırmayız. Rumlar Eurovision'da bile nefret ve kıskançlıklarını gözönüne sererken, kimse rahatsız olmuyor. Kullandırmıyorsak vardır bir nedeni, onlar bizim için naapmışlar şimdiye kadar?...
  • hadi be ordan zarar ediyorlarmış ! iyi oluyor! sizin yaptıklarınız yuzunden KTHY de zarar goruyor.tum destinasyonlara Turkiye uzerinden gitmekte ve ucus bası ortalama ucus ekibi 5.5 a cıkmaktadır!!

Cyprus Airways çalışanlarının örgütlü bulunduğu SİNİKA sendikası yetkilileri;  "Türkiye yüzünden Cyprus Airways'e 10 milyonluk euroluk ek masraf yapılıyor" dedi.  
 
SİNİKA sendikası, Türkiye'nin; kendi hava sahasının Kıbrıs Havayolları tarafından kullanılmasına izin vermediğini ve Rum devlet hava yolları şirketine devasa bir ek masraf yaratarak ortaya engeller koyduğunu ileri sürdü.

SİNİKA, Türkiye'nin ortaya koyduğu engelleri lehine çeviremediğini belirterek, Rum hükümetine sert eleştiriler yaptı. Sendika, Rum milli havayolunun Türkiye hava sahasını kullanamamasının maliyetinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti.

SİNİKA ve Cyprus Airways yönetiminin, Rum hükümeti tarafından; Türkiye'nin Rum havayollarının hava sahasından geçmesine izin vermesi ya da Rum hava yolu şirketi için ortaya çıkan ek masrafı AB'nin kendisinin karşılaması konusunda AB ilgili makamlarına gerekli protestoların yapılmasını talep ettiğini de belirtildi.

SİNİKA, Cyprus Airwyas'in Türkiye yüzünden, rakiplerinden daha elverişsiz bir pozisyonda bulunduğunu öne sürdü.

Türkiye son yıllarda AB ile uyum çalışmaları çerçevesinde Larnaka'dan kalkan Cyprus Airwyas dışındaki havayolu şirketlerinin, Türk hava sahasını kullanmalarına izin veriyor.

Bu çerçevede İngiliz Hava Yolları (British Airways), Larnaka- Londra seferlerini Türk hava sahasını kullanarak gerçekleştiriyor ve böylece hem zamandan hem yakıttan kâr etmiş oluyor.


Kıbrıs Gazetesi
 

Türkiye'ye 'hava sahası' suçlaması!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ATCo ~ 15 yıl önce
Efendi sen Ercan'ı yedek meydan yazan uçakları bile hava sahandan geçirme FIR girişinde beklet, elinden gelen her türlü kıllığı yap, acil durum frekansını (121.500) babanın malı gibi kullan kimse sana bir şey demesin ama sen ağla zarar ediyoruz diye... Beter olun Avrupa'nın şımarık __ çocukları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Death Grind ~ 15 yıl önce
Ey sen eski Osmanlı uyduruğu yunan, ben bu memleketi elde avuçta yokken kurmuşum, cepte yokken aç karnına mermilere göğüs gererek vatandaştan askere çorap iç çamaşırı vermesi için yasa çıkartarak kurmuşum eğer sen bana silah çekersen (sözlü olarak da ele alınabilir) o silahı senin ağzına sokarım. Osman Pamukoğlu'dan alıntıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Antlasmalari yok sayanlar.Kibris'in Kuzeyinde yasayanlara yaptiklari insanlik disi hareketleri,halen anlamaktan aciz olan,bu Rum'lar ve onlari kendilerinin yaninda es arkadasliga layik görenlerin ,önce yapmis olduklari en büyük insanlik ayibini ortadan kaldirmalari gerekir.Ondan sonra BM de basindan beri VETO cular vasitasi ile,yok saydiklari KIBRIS TÜRRK'ÜNÜN GASP EDILMIS OLAN INSANLIK HAKLARI YENIDEN Kendilerine verilerek;Ancak o halde bizler görevimizi yapmazsak konusabilirsiniz.Yoksa utanma arlanmaniz olmayan bir toplummusunuz?Hicbir sey vermeden devamli isteyen dilencimisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK738 ~ 15 yıl önce
çok iyi oluyor zarar etsinler hatta batsınlarda hiç kimsenin umuru olmaz siz ne yaptınızki Türkiye hava sahasını açsın yüzsüzlüğünde bu kadarı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatansever ~ 15 yıl önce
Hava sahası bizim. İster kullandırırız, ister kullandırmayız. Rumlar Eurovision'da bile nefret ve kıskançlıklarını gözönüne sererken, kimse rahatsız olmuyor. Kullandırmıyorsak vardır bir nedeni, onlar bizim için naapmışlar şimdiye kadar?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 15 yıl önce
hadi be ordan zarar ediyorlarmış ! iyi oluyor! sizin yaptıklarınız yuzunden KTHY de zarar goruyor.tum destinasyonlara Turkiye uzerinden gitmekte ve ucus bası ortalama ucus ekibi 5.5 a cıkmaktadır!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000