03 Aralık 2009, Perşembe 13:30:57

"TÜRKİYE'NİN UÇAK YAPMASI LEHİMİZE OLUR"

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, bugün İstanbul Ritz Carlton Otel’de bir basın toplantısı düzenledi.
  • türkiye önce kendi arabasini yapsinda ucak icin rüya görmesin.cek cumhuriyetine bak adamlar skodayi volksvagen gurubuna sattilar su anda dünyanin en gözde arabalarindan.
  • ''Çünkü rekabet en iyileri ortaya çıkarır ve bu da bizim avantajımıza olur '' adam açıkca söylemiş .Hani yapında bizim değerimiz anlaşılsın :) olan bizim sermayemize olur beyler .Çoğunuz devrim arabası 'nın filmini izlemişsinizdir orda bir laf vardır ''Garp kafasıyla iş yaptık şark kafasıyla benzin koymadık'' bu işinde sonu böyle olucaktır.
  • gercekten inanmak geliyor 50 sene evvel ucak fabrikası olan türkiye bunu tekrar hayata geçire bilirse iyi olur
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Ankarada TAI, Eskişehirde TEI var. bu firmalar uçak ve motor parçası üretiminde bayaa yol almış durumdalar. uçak tasarlayabilecek kabiliyet de mevcut..
  • sadece vida (vida yapma teknolojisini ama vermezler)...........Amele gibi calistirirlar ama beyinini gelistirtmezler......zaten kac yildir TC vatandaslari kolelik / amelelik yapiyor bilmiyorum........... merak etmeyin zaten onlar burda sadece belirgin degil daha,......... Asker.....
  • Airbus CEO ları şirket temsilcileri ne derse desin Boeing in eline kimse kolay kolay su dökemez. Airbus jumbo jet lerini yeni piyasaya sürerken 747 çoktan havada uçuyordu. Şu adnda Airbus ın Boeing den daha çok satış yapmasının nedeni daha ucuz olması. Ancak kalite olarak Boeing tartışılmaz bile. Bu arada Türkiye kendi uçak yapacaksa diğer uçak şirketleriyle rekabete girene kadar zaten baya bir sene geçmesi lazım. Türkiye de daha gövde bile üretilemiyor. Jet motoru üretene kadar yıl zaten 2080 e gelir belkide daha fazla sürer...
  • Ucak Fabrikasi nerede kurulacak acaba?? Diyarbakir veya Mardin olsun. Hayalari birakin. BIZ TÜRKLER AVRUPANIN KÖLESI OLDUK bize degil ucak vida yaptirmaz bu inekler.
  • uçak mı yapıyormuşuz?

Türkiye pazarı ve gelecek 20 yıl içindeki hedeflerini içeren toplantıda Türkiye’nin Airbus için önemine vurgu yapıldı.

Airbus küresel tahminine göre 2009 ile 2028 yılları arasında Türkiye’deki havayollarının 28.3 milyar dolar değerinde 277 yeni uçağa ihtiyaç duyulacağı belirtilirken, gelişen havayolu ağları artan turizm ve eskiyen uçakların eko-verimli yenileri ile değiştirilmesinin bu ihtiyacı doğuracağı ifade edildi.

Airbus’un Satıştan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Buckley, Airbus’ın en iyi müşterilerinden birinin Türkiye olduğunu ve önümüzdeki 20 yılda ticaret hacminin 2.4 milyarı bulmasını beklediklerini ifade etti. Buckley, A320, 321, 380 ve 350 uçaklarını da enine boyuna anlatırken Türkiye’nin A320 ve A321 uçakları konusunda en iyi müşterileri arasında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Chris BuckleyBuckley, Boeing ile olan rekabet konusunda da önde olduklarını ve Türkiye piyasası içindeki uçakların yüzde 80'inin Airbus'a ait olduğunu belirtti.
Andrew Gordon
Airport TV mikrofonlarına konuşan Airbus Pazar Analizleri Direktörü Andrew Gordon ise; “Türkiye için çizdiğimiz toz pembe profil aslında Türkiye’nin atmış olduğu adımlardan ve büyümeye yönelik hedeflerden kaynaklanıyor. Türkiye büyümek isteyen ve bunu çok iyi uygulayan bir ülke” dedi.

Gordon Türkiye’nin kendi uçağını yapma projesiyle ilgili olarak da; “Bu bizim için son derece iyi olur. Çünkü rekabet en iyileri ortaya çıkarır ve bu da bizim avantajımıza olur” dedi.

"TÜRKİYE'NİN UÇAK YAPMASI LEHİMİZE OLUR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
türkiye önce kendi arabasini yapsinda ucak icin rüya görmesin.cek cumhuriyetine bak adamlar skodayi volksvagen gurubuna sattilar su anda dünyanin en gözde arabalarindan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
''Çünkü rekabet en iyileri ortaya çıkarır ve bu da bizim avantajımıza olur '' adam açıkca söylemiş .Hani yapında bizim değerimiz anlaşılsın :) olan bizim sermayemize olur beyler .Çoğunuz devrim arabası 'nın filmini izlemişsinizdir orda bir laf vardır ''Garp kafasıyla iş yaptık şark kafasıyla benzin koymadık'' bu işinde sonu böyle olucaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gercekten inanmak geliyor 50 sene evvel ucak fabrikası olan türkiye bunu tekrar hayata geçire bilirse iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ankarada TAI, Eskişehirde TEI var. bu firmalar uçak ve motor parçası üretiminde bayaa yol almış durumdalar. uçak tasarlayabilecek kabiliyet de mevcut..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sadece vida (vida yapma teknolojisini ama vermezler)...........Amele gibi calistirirlar ama beyinini gelistirtmezler......zaten kac yildir TC vatandaslari kolelik / amelelik yapiyor bilmiyorum........... merak etmeyin zaten onlar burda sadece belirgin degil daha,......... Asker.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airbus CEO ları şirket temsilcileri ne derse desin Boeing in eline kimse kolay kolay su dökemez. Airbus jumbo jet lerini yeni piyasaya sürerken 747 çoktan havada uçuyordu. Şu adnda Airbus ın Boeing den daha çok satış yapmasının nedeni daha ucuz olması. Ancak kalite olarak Boeing tartışılmaz bile. Bu arada Türkiye kendi uçak yapacaksa diğer uçak şirketleriyle rekabete girene kadar zaten baya bir sene geçmesi lazım. Türkiye de daha gövde bile üretilemiyor. Jet motoru üretene kadar yıl zaten 2080 e gelir belkide daha fazla sürer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucak Fabrikasi nerede kurulacak acaba?? Diyarbakir veya Mardin olsun. Hayalari birakin. BIZ TÜRKLER AVRUPANIN KÖLESI OLDUK bize degil ucak vida yaptirmaz bu inekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak mı yapıyormuşuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000