06 Mayıs 2016, Cuma 08:40:31

Türkiye'nin tek model üreticisi Isparta'da

1990 yılında kurulan Termoplast Plastik Enjeksiyon Ve Kalıp Sanayi A.Ş., 2006 yılında başladığı model uçak üretimi işinde emin adımlarla ilerliyor.
  • Nazmi bey ile iletişime geçip geçen yıl özel bir ürün yaptırtmıştım. Kendisi 2 ay boyunca devamlı olarak telefon ve e-mail trafiğinde elinden gelen ilgiden fazlasını göstermiş ve sonunda mükemmel bir iş çıkartmış bir üretimcidir. Başarılarının devamını diliyorum umarım.
  • Rüzgar tribünü mü?? İyi şarz ediyor mu bari?
  • Tebrikler. Yolunuz açık, kazancınız bol olsun. Beğenmeyen de daha iyisini yapsın, engel olan yok!
  • Bunlar maket uçak editör arkadaş Madem bi haber yaptınız bari başlığınıda düzgün atın yahu...
  • şimdi reklamları izlediniz
  • Bu ucaklar cok hafif plastik cok ucuz modeller iki üc ay sonra ya boyasi cikiyor yada sarariyor bence paranizi cöpe atmayin
  • Çinlilere para saçıp duruyorduk. Yerli üretilmesi güzel haber.
  • Model ucak uçar! Maket uçak statiktir. Burdakiker, üreticinin de söyledigi gibi "maket uçak". Haberin basligini degistirin.
  • Bu uçakları nerden temin edebiliriz. Bizim de bir katkımız olsun.Online shop da olur.
  • Kesinlikle iyiler , ürün gamını geliştirmeli ve daha kaliteli malzeme ve detaylı ürünler yapmaları lazım. Karı dusunmeden özel seri numaralı üretim yaparlara çok daha iyi

1990 yılında kurulan Termoplast Plastik Enjeksiyon Ve Kalıp Sanayi A.Ş., 2006 yılında başladığı model uçak üretimi işinde emin adımlarla ilerliyor. Türkiye’ye daha önce Çin’den gelen model uçakları Isparta’da Gül Küçük Sanayi Sitesi'nde üretmeye başlayan firma bugün için yıllık 100 binden fazla model uçak üretiyor. 15’den fazla ülkeye ihracat yapan firma Nordex ve Siemens firmaları için ürettiği rüzgar tribünü modellerini de dünyanın dört bir yanına gönderiyor.

Termoplast Plastik Enjeksiyon Ve Kalıp Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Erdal Gündüz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazmi Gülal ile firmanın geleceğe ilişkin hedeflerini konuştuk.

Makine Mühendisi Erdal Gündüz, 2006 yılından bu yana model uçak üretimi yaptıklarını belirterek, “Termoplast Plastik Enjeksiyon Ve Kalıp Sanayi A.Ş. 1990 yılında kuruldu. Maket uçak işine biz 2006 yılında başladık. Bu maket uçaklar daha ziyade yurt dışından Çin’den geliyordu. Bu konuda bir hevesimiz vardı. Maket uçak konusunda koleksiyonerdik. Bu işe Türkiye’de o zamanki ismi AtlasJet olan firma ile başladık. Zaman içinde çalıştığımız firma sayısı arttı. Türk Hava Yolları bizim konuda baya ufkumuzu açtı. Türkiye’ye ciddi anlamda döviz girdisi sağladığımız gibi yurt dışına giden dövizin de önüne geçtik. Maket uçak işi el emeğine dayalı incelik isteyen bir iş. Bu yönü ile istihdama açık bir iş. Firma olarak bu işte büyümeyi hedefliyoruz. Avrupa’da bu işin talebi daha çok. Firma olarak bu noktada Türkiye piyasasına ancak yetebiliyoruz. Ama uçaklarımızın modeli ve kalitesi arttıkça Avrupa pazarına da açıldık” dedi.



Türkiye'nin tek model üreticisi Isparta'da

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

tayyareci ~ 8 yıl önce
Nazmi bey ile iletişime geçip geçen yıl özel bir ürün yaptırtmıştım. Kendisi 2 ay boyunca devamlı olarak telefon ve e-mail trafiğinde elinden gelen ilgiden fazlasını göstermiş ve sonunda mükemmel bir iş çıkartmış bir üretimcidir. Başarılarının devamını diliyorum umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tribün ~ 8 yıl önce
Rüzgar tribünü mü?? İyi şarz ediyor mu bari?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 8 yıl önce
ahahahahaaaaaaa çok komiksin sen yaaa. yahu bi cıvıtmasanız olmaz.
tebrik ~ 8 yıl önce
Tebrikler. Yolunuz açık, kazancınız bol olsun. Beğenmeyen de daha iyisini yapsın, engel olan yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maket olmuş model ~ 8 yıl önce
Bunlar maket uçak editör arkadaş Madem bi haber yaptınız bari başlığınıda düzgün atın yahu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
+ ~ 8 yıl önce
Kesinlikle doğru
cofri ~ 8 yıl önce
şimdi reklamları izlediniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 8 yıl önce
Bu ucaklar cok hafif plastik cok ucuz modeller iki üc ay sonra ya boyasi cikiyor yada sarariyor bence paranizi cöpe atmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 8 yıl önce
Bende var sararmadı solmadı 3 senedir ofiste duruyor
MuratDemir ~ 8 yıl önce
Çinlilere para saçıp duruyorduk. Yerli üretilmesi güzel haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Model?! ~ 8 yıl önce
Model ucak uçar! Maket uçak statiktir. Burdakiker, üreticinin de söyledigi gibi "maket uçak". Haberin basligini degistirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
model ~ 8 yıl önce
cahillik diz boyu :)
Talep eden kişi ~ 8 yıl önce
Bu uçakları nerden temin edebiliriz. Bizim de bir katkımız olsun.Online shop da olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahal ~ 8 yıl önce
firmanın ismini google'a yazmaya da mı üşeniyorsun*
Tt ~ 8 yıl önce
Kesinlikle iyiler , ürün gamını geliştirmeli ve daha kaliteli malzeme ve detaylı ürünler yapmaları lazım. Karı dusunmeden özel seri numaralı üretim yaparlara çok daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan yilmaz ~ 7 yıl önce
Bn maket uçak istiyorum yapabilirsiniz acba bn uçak hastasıyım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000