12 Temmuz 2012, Perşembe 15:21:18

TÜRKİYE'NİN İLK A400M'İ HAZIRLANIYOR

İspanya’da yer alan Airbus Military A400M son montaj hattı Türk Hava Kuvvetleri envanterine girecek ilk A400M için çalışmalara başladı.
  • Motorları zaten jet. Tuboprop yani pervaneli jet motoru. Pervaneleri özel bir dizayn, bildiğimiz konvansiyonel pervanelerden değil. O yüzden bu motorlara Propfan da deniyor. Bu tip kargo uçakları görevleri gereği kısa mesafe uçabilirler, alçaktan uçarlar vs. Bu tip görevlerde en iyi ve verimli motorlar pervaneli motorlardır. Karşılaştırdığınız C5 C17 ler büyük ve uzun menzilli uçaklardır. Motorlarının jet (fanjet) olması zaten gereklidir.
  • Neden bu kadar at gözlüğüyle bakıyorsunuz anlamadım ? C-17'nin performansına daha düşük yakıt tüketimi ile ulaşıp tasarruf etmek varken niye o gürültülü, pahalı ve masraflı jet motorlarını taksınlar ? Gayet performanslı, ekonomik ve modern bir uçak. C-17 tarih olacak neredeyse. Modernize ede ede bitiremediler. Hala şikayetçiler o uçaklardan. A400M'in sorunsuz bir ömrü olacağını umut ediyorum ve diliyorum. Ayrıca CASA ve Airbus Military'i karıştırmayalım. İkisi aynı şey değildir.
  • kimse kusura bakmasın ispanyadan uçak falan almam, nedir casa uçaklarının hali kaç tanesi düştü kaç tane askerimiz ve de özel kuvvetler mensubu şehit oldu bu uçak yüzünden anlaşılır gibi değil döküntü casalar döküntü ispanya.. umarım bu uçak söylendiği tarihte tükiyeye teslim edilir çünkü defalarca erteleme yaptılar değişik sebeplerden dolayı, ayrıca neden bu uçağın motorları jet motoru değildir de pervanelidir onu da sormak lazım tamam teknoloji gelişti ama önümüzde örnekler var amrikan üretimi c-17 askeri nakliye uçağı, sonra daha büyüğü olan c-5 galaxy gibi pervane artık kalmadı diye düşünürken avrupalılar yine getirdi..
  • Ucurmak icin Silivriden adam cagirirlar herhalde.
  • çok güzel bir uçak, ordumuza çok şey katacak.

MSN9 olarak adlandırılan uçağın kanatları ve merkez kanat kutusunun entegrasyonu Mayıs ortasında, burun ve gövde montajı da Haziran sonunda başlamıştı.

Kuyruk dikmesi ve yatay kuyruk stabilizesinin montaj hattına varması ile birlikte dün son montaj merkezinde, seri üretimin üçüncüsü olan uçak için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye ilk A400M’ini 2013 yılında teslim alacak.



TÜRKİYE'NİN İLK A400M'İ HAZIRLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Havaciva ~ 12 yıl önce
Motorları zaten jet. Tuboprop yani pervaneli jet motoru. Pervaneleri özel bir dizayn, bildiğimiz konvansiyonel pervanelerden değil. O yüzden bu motorlara Propfan da deniyor. Bu tip kargo uçakları görevleri gereği kısa mesafe uçabilirler, alçaktan uçarlar vs. Bu tip görevlerde en iyi ve verimli motorlar pervaneli motorlardır. Karşılaştırdığınız C5 C17 ler büyük ve uzun menzilli uçaklardır. Motorlarının jet (fanjet) olması zaten gereklidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro'ya ~ 12 yıl önce
Neden bu kadar at gözlüğüyle bakıyorsunuz anlamadım ? C-17'nin performansına daha düşük yakıt tüketimi ile ulaşıp tasarruf etmek varken niye o gürültülü, pahalı ve masraflı jet motorlarını taksınlar ? Gayet performanslı, ekonomik ve modern bir uçak. C-17 tarih olacak neredeyse. Modernize ede ede bitiremediler. Hala şikayetçiler o uçaklardan. A400M'in sorunsuz bir ömrü olacağını umut ediyorum ve diliyorum. Ayrıca CASA ve Airbus Military'i karıştırmayalım. İkisi aynı şey değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro.. ~ 12 yıl önce
kimse kusura bakmasın ispanyadan uçak falan almam, nedir casa uçaklarının hali kaç tanesi düştü kaç tane askerimiz ve de özel kuvvetler mensubu şehit oldu bu uçak yüzünden anlaşılır gibi değil döküntü casalar döküntü ispanya.. umarım bu uçak söylendiği tarihte tükiyeye teslim edilir çünkü defalarca erteleme yaptılar değişik sebeplerden dolayı, ayrıca neden bu uçağın motorları jet motoru değildir de pervanelidir onu da sormak lazım tamam teknoloji gelişti ama önümüzde örnekler var amrikan üretimi c-17 askeri nakliye uçağı, sonra daha büyüğü olan c-5 galaxy gibi pervane artık kalmadı diye düşünürken avrupalılar yine getirdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak Güzel ama ~ 12 yıl önce
Ucurmak icin Silivriden adam cagirirlar herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A400M ATLAS ~ 12 yıl önce
çok güzel bir uçak, ordumuza çok şey katacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000