25 Kasım 2017, Cumartesi 08:23:25

Türkiye'nin İHA filosu büyüyor

Terörle mücadelede İHA’ların katkısını dikkate alan İçişleri Bakanlığı, bu çerçevede kolluk kuvvetlerini yeni araçlarla donatacak. 59 hava aracı ve 450 drone daha emniyet, jandarma ve sahil güvenliğin envanterine girecek.
  • Cehapeli SEZGİNe kötü haber desene vah vah hiç piknikte yapamayacaklar artık KEMALcim aglarsınız sizin pe,ke,kelerin cenazelirinde vıyyy
  • ABD’den SİHA almak istiyormuşuz... Bu ne biçim iş şimdi?
  • açar hemen, pekeke li arkadaşlarımızı nasıl tavşan yerine koyarsınız diye. Terörist cenazesine katılan milletvekiller nasılsa baya kankalığı ilerletti.. cıkcık. Ne halde sözde chp

Terörle mücadelede İHA’ların katkısını dikkate alan İçişleri Bakanlığı, bu çerçevede kolluk kuvvetlerini yeni araçlarla donatacak. 59 hava aracı ve 450 drone daha emniyet, jandarma ve sahil güvenliğin envanterine girecek.

Bölücü örgütün kabusu haline dönüşen İHA (İnsansız Hava Aracı) ve SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ordusu güçlendiriliyor. Terörle mücadelede önemli rol alan İHA’lar sayesinde teröristler, saklandıkları inlerden başlarını çıkaramaz duruma geldi. Çıkaranlar ise SİHA'larca etkisiz hale getiriliyor. Terörle mücadelede İHA’ların katkısını dikkate alan İçişleri Bakanlığı, bu çerçevede kolluk kuvvetlerini yeni araçlarla donatacak.

39 SİHA, 15 İHA DAHA GELECEK

Operasyonlarda istihbarat ve taarruzda etkin olarak kullanılan 59 hava aracı ve 450 drone daha emniyet, jandarma ve sahil güvenliğin envanterine girecek. Hava araçlarından 39’u SİHA, 15’i de İHA olacak. Filoya 5 adet de İnsanlı Keşif Uçağı (İKU) dahil edilecek. Terör örgütlerine düzenlenen operasyonlarda kolluk kuvvetlerinin “sahadaki gözü” olan İHA’lar 7 gün 24 saat uçuş yaptı. Jandarma, emniyet ve sahil güvenliğinin halen envanterinde bulunan 23 adet İHA, bin 161 adet dronun 14 bin saat uçtuğu bildirildi.

14 BİN SAAT UÇUŞ YAPTILAR

14 bin saat uçuş yaptıkları belirtilen Jandarma, emniyet ve sahil güvenliğin envanterinde bulunan 23 İHA ile bin 161 drone, PKK'ya nefes aldırmıyor. İHA ve SİHA’ların PKK’ya yönelik operasyonları teröristlerin telsiz konuşmalarına da yansımış, PKK'lı hainlerin “Bizi tavşan gibi avlıyorlar” dedikleri ortaya çıkmıştı.

Türkiye'nin İHA filosu büyüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

08 ~ 6 yıl önce
Cehapeli SEZGİNe kötü haber desene vah vah hiç piknikte yapamayacaklar artık KEMALcim aglarsınız sizin pe,ke,kelerin cenazelirinde vıyyy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABD ~ 6 yıl önce
ABD’den SİHA almak istiyormuşuz... Bu ne biçim iş şimdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chp soru önergesi ~ 6 yıl önce
açar hemen, pekeke li arkadaşlarımızı nasıl tavşan yerine koyarsınız diye. Terörist cenazesine katılan milletvekiller nasılsa baya kankalığı ilerletti.. cıkcık. Ne halde sözde chp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolar-euro ~ 6 yıl önce
Hikaye anlatma ekonomiden bahset ?Dolar euro ne alemde alım gücü ne alemde...yoksa sendemi para kutularına dolar koyanlardansın?Merak etme yakında bu ülke temizlenecek ...zamanı geldiğinde hesabı sorulur !
hele bahset ~ 6 yıl önce
o zamanın gelişinden bakalım. Kim neyi temizliyormuş? Tek derdiniz 90ların başına, sömürülen ve bu sayede rahat bırakılan ülke olmak.. Türkiye düvele karşı çıkıp bağımsızlığını kazanmak için koşarken sen büyük güçlerin ekonomik, askeri, siyasi baskılar yapmayıp, “aman rahat rahat bize rakip olun” diyeceğini mi sandın!?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000