19 Haziran 2018, Salı 16:07:23

Türkiye'nin F-35 alımına şerh düşülüyor

ABD Senatosu, Savunma Bakanlığına (Pentagon) 2019 mali yılı için 716 milyar dolarlık bütçe ayrılmasını öngören yasa tasarısını 10'a karşı 85 oyla kabul etti. Tasarıda F-35 savaş uçağı, Patriot hava savunma sistemleri, Chinook tipi ağır nakliye helikopteri, AH-1 tipi Kobra, H-60 Black Hawk tipi helikopterleri ile F-16 uçaklarının Türkiye'ye satılmasının bloke edilmesi 'gerektiğini öngören' bir bölüm de yer aldı.
  • Herşeyi de darbe ve fetö ye bağlamaktan vazgeçin arkadaş. Biz olmamız gerektiği gibi olalım; üretelim! onlar vermiş ,vermemiş bunları bırakalım arkadaşş....
  • Eyyy Amerika sen kim oluyorsun...
  • Doğru bir karar değil
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • değil şerh ne düşüyorlarsa düşsünler, bizim yerli uçağımız zaten üretilmek üzere bunlar Amerika nın seçimi etkilemek ve seçimlerle milli iradeye darbe yapmak için yaptığı spekülatif hareketler
  • Adam olsan "alternatifin ne" diye soracam ama adam değilsin
  • Alternatif ve kisitlayiciligi olmayan rus savas ucaklarina yonelim olsun. Iki yuzluluguyle son zamanlarda nam yapmis olan amerikadan az biraz uzaklasmak gerek
  • derhal bir gemi filomuzu newyork cevresine gondermemiz lazim. Biraz ucuklasin arkadaslar
  • haydi hep birlikte ''Eyyyy Amerigaaaaaaaaa''

ABD Senatosunda yapılan oylamada, "Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası" olarak bilinen Pentagon bütçesine ilişkin yasa tasarısı onaylandı.

2019 mali yılında Pentagon'a 716 milyar dolarlık bütçe öngören tasarıya, Temsilciler Meclisinin ardından Senatoda da ezici çoğunlukla onay verildi.

TÜRKİYE BÖLÜMÜ

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasının ABD ile Türkiye arasındaki ortak silah sistemlerini geliştirmeyi olumsuz etkileyebileceği öne sürüldü ve bu adımın NATO'daki ortak çalışabilirliği etkileyebileceği savunuldu. Tasarıda söz konusu gerekçelerden dolayı F-35 savaş uçağı, Patriot hava savunma sistemleri, Chinook tipi ağır nakliye helikopteri, AH-1 tipi Kobra, H-60 Black Hawk tipi helikopterleri ile F-16 uçaklarının Türkiye'ye satılmasının bloke edilmesi gerektiğini öngören bir bölüm de yer aldı.

Tasarının onay için ABD Başkanı Donald Trump'ın masasına gelmeden önce Konferans Komitesi olarak bilinen ortak bir komisyonda tek yasa tasarısı haline getirilmesi gerekiyor.

Mayıs ayı sonunda Temsilciler Meclisinde kabul edilen bütçe tasarısında da benzer şekilde Türkiye ile ilgili olarak S-400 füze savunma sistemleri ve F-35 savaş uçağı ile ilgili bölümlere yer verilmişti.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TEPKİ
Binali Yıldırım, ABD Senatosu'nun Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının da satışına şerh koyan savunma yasasını onaylamasına ilişkin “ABD’deki bu teşebbüsler esef verici, stratejik ortaklığın ruhuna aykırı. Bu talihsiz bir gelişme, alternatifsiz değiliz… Bu ambargolar zafiyete neden olmaz” ifadelerini kullandı.

ABD senatosu F-35'leri Türkiye'ye teslimatını geçici olarak durdurmak isteyen kanunu onaylamıştı. Ancak bu nihai karar değil.

Senatodan geçen yasaya göre F-35 savaş uçakları ancak Türkiye'nin NATO ittifakına tehdit oluşturmadığının ABD Başkanı Donald Trump tarafından tescil edilmesi halinde teslim edilebilecek.

Türkiye'nin F-35 alımına şerh düşülüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Dark ~ 6 yıl önce
Herşeyi de darbe ve fetö ye bağlamaktan vazgeçin arkadaş. Biz olmamız gerektiği gibi olalım; üretelim! onlar vermiş ,vermemiş bunları bırakalım arkadaşş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UsaMisafir ~ 6 yıl önce
Eyyy Amerika sen kim oluyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 6 yıl önce
Doğru bir karar değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok da tın ~ 6 yıl önce
değil şerh ne düşüyorlarsa düşsünler, bizim yerli uçağımız zaten üretilmek üzere bunlar Amerika nın seçimi etkilemek ve seçimlerle milli iradeye darbe yapmak için yaptığı spekülatif hareketler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
Yapma ya... amerika da hep seçim için malzeme yapmak üzere bizimle uğraşır, tüm amerikan kamuoyu bizimle ilgilidir... alooo uyanın, daha sıradan vatandaş iken amerikaya gidip icazet alan kimdi?
Biraz zeka? ~ 6 yıl önce
İster misin? Git kıraathaneden al. Nemalandığınız için yalan olduğunu bildiğiniz konulara bile şak şak. Nemanız kesilince göreceğim sizi.
!!! ~ 6 yıl önce
Adam olsan "alternatifin ne" diye soracam ama adam değilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tktk ~ 6 yıl önce
Alternatif ve kisitlayiciligi olmayan rus savas ucaklarina yonelim olsun. Iki yuzluluguyle son zamanlarda nam yapmis olan amerikadan az biraz uzaklasmak gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
derhal ~ 6 yıl önce
derhal bir gemi filomuzu newyork cevresine gondermemiz lazim. Biraz ucuklasin arkadaslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haydi ~ 6 yıl önce
haydi hep birlikte ''Eyyyy Amerigaaaaaaaaa''

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000