17 Nisan 2014, Perşembe 08:50:45

TÜRKİYE'NİN A400M'İ KAYSERİ'DE

Türkiye’nin de ortakları arasında bulunduğu gelişmiş askeri nakliye uçağı yapımı projesi kapsamında üretilen A400M Askeri Nakliye Uçağı ‘Atlas’ Türkiye’ye geldi.
  • ac130 ve benzeri şeyleri alamazsın...kendin üretmen gerekiyor...satışları yasak...alsan bile o ölüm saçan teknolojisini kullanman yasak...kendin üretsen bile yine kullanamazsın...çünkü vahşet ve ölüm saçıyor...sadece amerika afganistandaki bazı insanlar için kullandı...artık kullanmıyor...zaten cephanesi çok pahalı...eğitimleride çok uzun sürüyor kolay değil onu kullanmak...rusya işgal edilirken kullanacaklar bu ve benzeri teknolojileri.ama daha zamanı var...daha erken...call of duty player dedected...
  • A400M Grizzly değil miydi? Ne zaman yunan mitolojik isimlerini eklemişler... ... Bir de o kadar para verilmişken bir de, havada yakıt ikmali yapmak mümkün olsaydı keşke... Elkedi havada yakıt ikmal bağlantısı, bize şuanda ki sistemlere uygun değil... Değişiklik yapmak, uygun sistemler üretmek yada satın almak gerekecek şimdi... Yakıt deposunun yeterli olduğu söyleniyor fakat...
  • Bu ne is yapar simdi bi soyleyin , bir arkadasta demode olup ABD de hurdaya ayrilan Chinok ve Gunsiplerden bahsetmis, yazik milletin parasina
  • Hayırlı olsun. Allah zarar zeval vermesin
  • Nakliyeden daha önemlisi AC130 gunship yada türevi bir uçak almamız lazım. İki gün sonra terör hortlayınca çok işe yarar. Chinhook veya türevi helikopter de alınması lazım. En güzeli kendimizin üretmesi olurdu ancak üretemiyoruz.
  • Inşallah köpek maması , tenis topu , taze balık siparişi için kullanılmaz.
  • en büyük "karatavuk" nihayet türkiyedeki yuvasına gelmiş.hayırlı uğurlu olsun.galakticalılar da nihayet motorları dörtledi.
  • Fransızlar kendi uçaklarını teslim aldığında papaz getirip uçağı vaftiz edip kutsadılar. Bizim de koca yusufu dini törenle hizmete sokmamız lazım. Ne de olsa fransa da laik ülke biz de laik ülkeyiz :)
  • Hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız uçuşlar nasip etsin. Yalnız bu uçağın ismi ''Koca Yusuf'' olmayacak mıydı ? Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ?
  • Hayırlı olsun. Çok güzel bir uçak gerçekten. 2011 yılında Çiğli'de sergilenmişti.

Türkiye’nin de tasarım ve entegrasyondan itibaren aktif rol aldığı proje kapsamında üretilen ilk uçağı Fransa almış ve Fransız Hava Kuvvetleri envanterine dahil etmişti. Türkiye ise dev askeri nakliye uçağı A400M’i alan ikinci ülke oldu. Üretiminden itibaren test uçuşları yapılan ve Türkiye tarafından teslim alınan uçak, İspanya’nın Sevilla kentinden hareketle, Kayseri’deki 12. Hava İkmal Üs Komutanlığına bağlı 221. Filo’ya geldi. Uçağın Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmesinden sonra Kayseri’ye gelişinde küçük bir kutlama yapılırken, 221. Filo’ya bağlı yangın söndürme araçlarıyla su takıyla karşılandı.

Dünyanın en büyük ve en gelişmiş sistemlerine sahip askeri nakliye uçağı olan A-400M uçağı ‘Atlas’ ağır ve hacimli malzeme taşıma kapasitesine, yüksek sürat ve uzun menzile, ‘glass’ kokpite, havada yakıt ikmaline, gelişmiş kendi savunma yardımcılarına, görev planlama ve bakım bilgi sistemine, gelişmiş aviyoniklere ve data linke sahip, ileri teknoloji ile geliştirilmiş bir ulaştırma uçağı olarak tanımlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin mevcut ulaştırma uçakları ile gerçekleştirilemeyen helikopter ve Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) gibi araçları da taşıma imkanına sahip olan Atlas, Hava Kuvvetlerinin sürat, menzil ve ağırlık olarak taşıma kapasitesini 2 katına çıkaracak. Dev askeri nakliye uçağı, havadan yakıt ikmali ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin hemen hemen dünyanın her yerinde harekat yapabilme kabiliyetine sahip olmasını sağlayacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, A-400M uçaklarını, havadan personel atlatma ve malzeme atma gibi taktik görevler ile uzun menzilli birlik intikalleri, yolcu ve malzeme taşıma gibi lojistik görevlerde kullanacak.

TÜRKİYE'NİN A400M'İ KAYSERİ'DE

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

:)))) ~ 10 yıl önce
ac130 ve benzeri şeyleri alamazsın...kendin üretmen gerekiyor...satışları yasak...alsan bile o ölüm saçan teknolojisini kullanman yasak...kendin üretsen bile yine kullanamazsın...çünkü vahşet ve ölüm saçıyor...sadece amerika afganistandaki bazı insanlar için kullandı...artık kullanmıyor...zaten cephanesi çok pahalı...eğitimleride çok uzun sürüyor kolay değil onu kullanmak...rusya işgal edilirken kullanacaklar bu ve benzeri teknolojileri.ama daha zamanı var...daha erken...call of duty player dedected...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boz Ayı ~ 10 yıl önce
A400M Grizzly değil miydi? Ne zaman yunan mitolojik isimlerini eklemişler... ... Bir de o kadar para verilmişken bir de, havada yakıt ikmali yapmak mümkün olsaydı keşke... Elkedi havada yakıt ikmal bağlantısı, bize şuanda ki sistemlere uygun değil... Değişiklik yapmak, uygun sistemler üretmek yada satın almak gerekecek şimdi... Yakıt deposunun yeterli olduğu söyleniyor fakat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne is yapar ~ 10 yıl önce
Bu ne is yapar simdi bi soyleyin , bir arkadasta demode olup ABD de hurdaya ayrilan Chinok ve Gunsiplerden bahsetmis, yazik milletin parasina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun. Allah zarar zeval vermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AC130 gunship ~ 10 yıl önce
Nakliyeden daha önemlisi AC130 gunship yada türevi bir uçak almamız lazım. İki gün sonra terör hortlayınca çok işe yarar. Chinhook veya türevi helikopter de alınması lazım. En güzeli kendimizin üretmesi olurdu ancak üretemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Inşallah köpek maması , tenis topu , taze balık siparişi için kullanılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
en büyük "karatavuk" nihayet türkiyedeki yuvasına gelmiş.hayırlı uğurlu olsun.galakticalılar da nihayet motorları dörtledi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vaftiz ~ 10 yıl önce
Fransızlar kendi uçaklarını teslim aldığında papaz getirip uçağı vaftiz edip kutsadılar. Bizim de koca yusufu dini törenle hizmete sokmamız lazım. Ne de olsa fransa da laik ülke biz de laik ülkeyiz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LFRS ~ 10 yıl önce
maazallah topa koyarlar bizi
vaftiz ha :) ~ 10 yıl önce
Ya kardeşim sizin saçmalamaktan başka işiniz yok mu? İslamda kim kimi kutsuyormuş, istersen uçağı camiye koyup karşısında namaz kılın.
Hayırlı Olsun... ~ 10 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız uçuşlar nasip etsin. Yalnız bu uçağın ismi ''Koca Yusuf'' olmayacak mıydı ? Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaşar doğu ~ 10 yıl önce
Uçak koca yusuf olunca Türk mü olacak ? Kendin yaparsın aı da ne istersen o olur
Rugyu ~ 10 yıl önce
Atlas modelin adı F-4E Phantom'un phantomu gibi. sanırım koca yusuf THY'nin uçaklarına isim vermesi gibi bişey.diğer 9 uçağada pehlivan isimleri mi verecekler acaba? kel aliço, kurtdereli mehmet vs.ya da THKuv. A400M modelini koca yusuf diye isimlendirmiş olabilir. kendi çapında pasta:) grizzly ise prototiplere verilen isimdi. avrupalı ortaklar üretim uçaklarına yunan mitolojisinden isim vererek yunan-roma medeniyetine aidiyetlerini bir kez daha ifade etiş oldular.
Volvo ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun. Çok güzel bir uçak gerçekten. 2011 yılında Çiğli'de sergilenmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000