14 Ekim 2018, Pazar 12:13:16

Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı için yoğun mesai

Savunma Sanayii Başkanlığı, sosyal medyadan Milli Muharip Uçak Projesi'nin kapsamlı infografiğini paylaştı.
  • Allah Yardımcısı Olsun Memeleket İçin bir vida sıkanın,hakir görenlri de kınıyorum..
  • eleşdirmelere gel cay demle hesp hdpli :)
  • Araba motoru yapma teknolojisi olmayan bir ülke uçak motory YAPAMAZ ......
  • milĺet nerden bilsin kardesim inanıyo işte
  • "... bu süreyi 3 yıla çekmek için çaba gösteriyor." Hayal. En az 5-6 seneyi bulur.
  • Yav 4.nesili bi ucuraydik.hadi 1 e de raziyim
  • Tasarimini teee Aldulhamit yapmis projenin, he he
  • Böyle yalanlarla ancak makarnacıları kandırırlar. Abd F 35 projesi için 200 milyar dolar maliyet oldu diyor bizimkiler de 5 milyar TL bütçe ile 5.nesil uçak yapacak öyle mi? Siz önce saman,kağıt, balon,ampul,nohut,mercimek,tavuk vs ithalatını halledin uçak kusur kalsın.
  • Hala daha 2023 diyorlar. Vallahi sıkıldık bundan. Daha yerli arabayı yapamadın kaç yıldır uçak mı uçuracaksın 5 yılda. Üstelik beşinci nesil, peh peh.
  • Bu dönemde eleştiriler normal. Çünkü bir çok proje sunuluyor fakat arkası gelmiyor. Bu proje inşallah nihayete erer. Bizde gurur duyarız.

Savunma Sanayii Başkanlığı, sosyal medyadan Milli Muharip Uçak Projesi'nin kapsamlı infografiğini paylaştı. Başkanlık, paylaşımında 'Türkiye, Milli Muharip Uçak Projesi sayesinde, beşinci nesil savaş uçağı tasarım ve üretim kabiliyetine sahip sayılı ülkeler arasına girecek' ifadelerini yer verdi.

Türkiye’nin kendi savaş uçağını üretmeyi hedeflediği Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi’ne yönelik güçlü teşvik mekanizmaları hayata geçirilirken, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin 100 günlük icraat programı kapsamında ‘ön tasarım’ aşamasıyla birlikte proje takvimi başladı. Milli Muharip Uçak'ın 2023'te havalandırmak için çalışmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, sosyal medyadan Milli Muharip Uçak Projesi'nin ilk defa kapsamlı infografiğini paylaştı.

Başkanlık, paylaşımında "Türkiye, Milli Muharip Uçak Projesi sayesinde, beşinci nesil savaş uçağı tasarım ve üretim kabiliyetine sahip sayılı ülkeler arasına girecek" ifadelerini yer verdi.

5. NESİL SAVAŞ UÇAĞI

Projede, yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dahili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu ve benzeri teknoloji alanlarındaki çalışmaların sonucunda, Türkiye’nin 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yer alması hedefleniyor. Başkanlık proje için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile ana yüklenici sözleşmesi imzaladı. Şirket ise İngiliz BAE Systems ile MMU geliştirmesine yönelik işbirliğine gitti. İki şirket, uçağın geliştirme ve üretim sürecinin bir parçası olan ‘ön tasarım’ aşamasında birlikte çalışacak. Ön tasarım aşamasında hava aracının yanısıra mühendislik, teknoloji, test altyapılarının ve sertifikasyon süreçlerinin geliştirilmesi, muharip uçak tasarımına yönelik kabiliyet kazanılması amaçlanıyor. Ön tasarım aşaması sonunda ise projenin takip eden dönem ve aşamaları için kesintisiz bir geçiş öngörülüyor.



ANKARA’DA YOĞUN MESAİ BAŞLADI

Projede, geçen süre içinde uçağın konsept tasarımı tamamlanırken, iki motorlu seçenekle yola devam etme kararı alındı. BAE Systems ile imzalanan anlaşma doğrultusunda Ankara’ya yerleşen 30 İngiliz mühendis çalışmalara dahil oldu. Radar, elekto-optik ve bütünleşik işlemci alanlarında ASELSAN ve TÜBİTAK çalışmalara başladı. Bu çalışmalarla uçağın kritik bileşenlerinin yerli geliştirilmesi amaçlanıyor. Kabinenin 100 günlük programı kapsamında ‘tasarım ve prototip kalifikasyonunu’ kapsayan birinci dönemin ilk aşaması olan ‘ön tasarımına’ geçilerek proje takvimi başlayacak. Sözkonusu dönemin 4 yıl sürmesi öngörülürken TUSAŞ, insan kaynağı ve altyapı yatırımlarıyla bu süreyi 3 yıla çekmek için çaba gösteriyor.

Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı için yoğun mesai

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

gencbh ~ 6 yıl önce
Allah Yardımcısı Olsun Memeleket İçin bir vida sıkanın,hakir görenlri de kınıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önemsiz ~ 6 yıl önce
eleşdirmelere gel cay demle hesp hdpli :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emin ~ 6 yıl önce
Araba motoru yapma teknolojisi olmayan bir ülke uçak motory YAPAMAZ ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dede ~ 6 yıl önce
milĺet nerden bilsin kardesim inanıyo işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Ali ~ 6 yıl önce
"... bu süreyi 3 yıla çekmek için çaba gösteriyor." Hayal. En az 5-6 seneyi bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5.nesil ~ 6 yıl önce
Yav 4.nesili bi ucuraydik.hadi 1 e de raziyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmanli ~ 6 yıl önce
Tasarimini teee Aldulhamit yapmis projenin, he he

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trajikomedi ~ 6 yıl önce
Böyle yalanlarla ancak makarnacıları kandırırlar. Abd F 35 projesi için 200 milyar dolar maliyet oldu diyor bizimkiler de 5 milyar TL bütçe ile 5.nesil uçak yapacak öyle mi? Siz önce saman,kağıt, balon,ampul,nohut,mercimek,tavuk vs ithalatını halledin uçak kusur kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Hala daha 2023 diyorlar. Vallahi sıkıldık bundan. Daha yerli arabayı yapamadın kaç yıldır uçak mı uçuracaksın 5 yılda. Üstelik beşinci nesil, peh peh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eleştiriler... ~ 6 yıl önce
Bu dönemde eleştiriler normal. Çünkü bir çok proje sunuluyor fakat arkası gelmiyor. Bu proje inşallah nihayete erer. Bizde gurur duyarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000