16 Mart 2012, Cuma 14:41:50

TÜRKİYE-İSRAİL GERGİNLİĞİ BOEING'İ VURDU...

İsrail’in Türk Hava Kuvvetleri’nin elinde bulunan erken uyarı ve kontrol hava aracı AWACS’ların parçalarını tedarik etmeyi reddetmesi, İsrail savunma sanayi temsilcileriyle ABD’li havacılık devi Boeing’in arasını açtı...
  • israilden herşey beklenir kendisinden başka herkeseten şüphe eden bütün dünyayı kontrol altında tutacağını zanneden sadece kendisinin insan hakkı olduğunu zanneden bir ırk.. ama sen lut kavminden geliyorsun ve de lut gölünün nasıl meydana geldiği ortadadır fazla konuşmaya gerek yoktur..
  • Biz de yedik bunu..
Haaretz gazetesinin Defense News’dan aktardığına göre, İsrail Savunma Bakanlığı, AWACS parçalarının üreticisi Elta şirketine sevkıyatı durdurma emri verdi. Haberde bakanlığın kararının arkasında İsrail’de üretilen güvenlik donanımlarının Türkiye’ye gönderilmesine engel olma çabası olduğu belirtildi.
 
Ancak Boeing’in eksik parçaların sağlanması için başka ülkelere başvurabileceği ifade ediliyor. Boeing’in söz konusu uçakları Güney Kore ve bir dizi başka ülkeye göndermesi bekleniyor.
 
Şu ana kadar İsrailli Elbit şirketi Boeing’e gönderilecek dört parti parçadan sadece ikisini gönderdi.
 
İsrail Savunma Bakanlığı’nın uzun menzilli hava fotoğraf sistemlerinin satışına müdahale etmesinin Elbit’e 55 milyon dolara mal olduğu belirtildi.
 
Defense News’e konuşan Elta kaynakları, gecikmenin sebeplerinin siyasi olduğunu ve İsrail’in Türkiye’yle ilişkilerindeki gerginlikten kaynaklandığını belirtti.
 
Şirketin sözcüsü, Boeing’le işbirliği içinde parçaların iletilmesi ve AWACS’ların yıl sonunda Türkiye’ye teslim edilmesi için çalıştıklarını söyledi. (Vatan)
TÜRKİYE-İSRAİL GERGİNLİĞİ BOEING'İ VURDU...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
israilden herşey beklenir kendisinden başka herkeseten şüphe eden bütün dünyayı kontrol altında tutacağını zanneden sadece kendisinin insan hakkı olduğunu zanneden bir ırk.. ama sen lut kavminden geliyorsun ve de lut gölünün nasıl meydana geldiği ortadadır fazla konuşmaya gerek yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz de yedik bunu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000