24 Ağustos 2009, Pazartesi 14:59:08

Türkiye'den Yunanistan'a uçak desteği

Çevre ve Orman Bakanlığı, uzaydan bile görülmeye başlayan yangınlar için Yunanistan'a yangın söndürme uçağıyla yardım ediyor.
  • cok dogru bi karar, insallah yardimci olabilirler.. hepsnini allah korusun
  • bir veya iki ucak yardim gondermek Turkiye icin az olsa da guzel. Butun Avrupa yolluyor bizim komsumuza yardim etmemiz tabiiki dogal. Yunanistan'in 40 tane kadar yangin sondurme ucagi var bildigim kadari ile. Kac tane oldugunu bulamadim internette.
  • Hakikaten içim cız etti geçen günlerde yangını havadan gördüm Atinaya yakın dağ kıpkırmızı 3 ,4 yerde var ve yerleşim merkezine gelmiş durumda tüm atina kesif bir yanık kokusu içerisinde çok üzüldüm.Bizimkilerde sicili bozuk Uçakları göndererek yangına uçakla değil körükle gidiyorlar.....(V)
  • Yunaistanın bizde çıkan yangınlar için rdım ettiği görülmüş mü, bırakın bunu biz kendi yangınlarmızla mücadele edemiyoruz...
  • iktidarı pek sevemesemde bu hareket çok yerinde bir hareket. Tebrikler
  • Antalya bölgesi için 2 uçak yeterli oluyordu ise neden 3 uçak görevli idi, yada 3 uçak gerekli ise, kimin haddine 3 üncü ucağı elin yangınına göndermek, önce can sonra canan olmalı iken, biz eldeki imkanı canan'ın hizmetine sunuyoruz, Allah korusun, mazallah, ya 3 üncü uçağa burada ihtiyaç olursa ne olacak.
  • hadi hayırlısı bela uçakları salın yunanın üstüne

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bugün saat 09:30'da 1 adet CL 215 tipi amfibik yangın söndürme uçağı, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nden Yunanistan'a gönderildi. İhtiyaç duyulması halinde 2 uçak da hazır tutuluyor.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Ağustos 2009 tarihinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 17 yangın meydana geldiğini, bunların 7'sinin aynı anda çıktığını belirtti. Yangınlara karadan ve havadan müdahale edilerek bütün yangınların, gece saat 01:00 itibariyle kontrol altına alındığına vurgu yaptı. Sadece Kocaeli'nde çıkan orman yangınına 200 memur, 50 mühendis, 250 orman işçisinin müdahale ettiğine dikkat çeken Eroğlu, "Kocaeli'de 170 hektar olmak üzere 17 ilimizde toplam 503 hektar orman alanı zarar görmüştür." dedi.

Yunanistan'da çıkan orman yangınına ilişkin Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Yunanistan'a uçak desteği verdiklerini söyledi. Eroğlu, "Sayın Başbakanımızın talimatı üzerine bugün saat 09:30 itibariyle yangınlarda etkin olan 1 adet CL 215 tipi amfibik yangın söndürme uçağı Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'müzden Yunanistan'a gönderilmiştir. İhtiyaç duyulması halinde 2 uçak da hazır tutulmaktadır." dedi.

Bakan Eroğlu, özellikle 15 Eylül'e kadar olan sürenin orman yangınları için hassas dönem olduğunu belirterek, vatandaşlardan, dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
 

Türkiye'den Yunanistan'a uçak desteği

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
cok dogru bi karar, insallah yardimci olabilirler.. hepsnini allah korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bir veya iki ucak yardim gondermek Turkiye icin az olsa da guzel. Butun Avrupa yolluyor bizim komsumuza yardim etmemiz tabiiki dogal. Yunanistan'in 40 tane kadar yangin sondurme ucagi var bildigim kadari ile. Kac tane oldugunu bulamadim internette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hakikaten içim cız etti geçen günlerde yangını havadan gördüm Atinaya yakın dağ kıpkırmızı 3 ,4 yerde var ve yerleşim merkezine gelmiş durumda tüm atina kesif bir yanık kokusu içerisinde çok üzüldüm.Bizimkilerde sicili bozuk Uçakları göndererek yangına uçakla değil körükle gidiyorlar.....(V)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yunaistanın bizde çıkan yangınlar için rdım ettiği görülmüş mü, bırakın bunu biz kendi yangınlarmızla mücadele edemiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iktidarı pek sevemesemde bu hareket çok yerinde bir hareket. Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Antalya bölgesi için 2 uçak yeterli oluyordu ise neden 3 uçak görevli idi, yada 3 uçak gerekli ise, kimin haddine 3 üncü ucağı elin yangınına göndermek, önce can sonra canan olmalı iken, biz eldeki imkanı canan'ın hizmetine sunuyoruz, Allah korusun, mazallah, ya 3 üncü uçağa burada ihtiyaç olursa ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hadi hayırlısı bela uçakları salın yunanın üstüne

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000