20 Kasım 2017, Pazartesi 13:21:21

Türkiye'den Rusya'ya hava sahası jesti

Rusya’nın Suriye’deki askeri üssü Hmeymim’e giden bir transport uçağının bugün Türkiye hava sahasını kullanarak bölgeye ulaştığı bildirildi.
  • Uçak ESED başganı taşımış, yok böyle omurgasızlık.
  • Dik dur eğilmeee vatandaşın seninleee reisssss...Yersennnnnnnnn !!!
  • rusların bir uçağını düşürdük önce kükredik sonra maddi,manevi ne hallere düştük, onlara ihale,iş vermede,jest yapmada rekor kırıyoruz demek daha fazla şey yapsak neler olurdu allah bilir !
  • Yeterki bizden Domates alsinlar. Bu jest neki önüne yatan bakan buluruz.
  • türkürdüğünü yalama rekoru olsa kesin guiness i bizim ülke kazanırdı. nerdenn nireyee noldu bizim angajman kuralları
  • domates alaCAKALRSA HERŞEY OK DERİZ, YETERKİ DOMATES ALSINŞLAR
  • Domates değil, bu ülkenin insanının canı patlıcan. Gelsinler hamile, çoluk çocuk, hasta, dinlemeden 10 uçak gürültüsüyle inip, kalksınlar. Bu millet bu jestleri hak ediyor.
  • Amerikalı muttefikleri üzmeyelim Lütfen
  • Şener Şen'in bir filmi aklıma geldi. Domates, Domates, Domateeess!! :))

Rusya’nın Suriye’deki askeri üssü Hmeymim’e giden bir transport uçağının bugün Türkiye hava sahasını kullanarak bölgeye ulaştığı bildirildi. Rusya, Suriye’ye ilk savaş uçaklarını yolladığında, Türkiye izin vermediği için Hazar Denizi-İran-Irak hava sahalarından Suriye’ye ulaşabilmişti.

İnterfaks ajansının haberine göre,  Rus askeri transport uçağı Tu-154M pazar günü Lazkiye yakınındaki Hmeymim üssüne ulaştı. Moskova’daki Çkalovksi askeri üssünden kalkan uçağın Soçi-Karadeniz ve devamında Türkiye hava sahası rotasını izlediği bildirildi.

Ajans, bu uçuşun Batılı uçuş tespit sitelerinden de izlendiğini kaydetti.
Habere göre Türk kaynaklar, bu yıl bunun Rus askeri uçaklarının benzer rotada yaptığı ilk uçuş olmadığını teyit ettiler.

Son dönemde iki ülkenin Suriye konusunda ortak çözüm çabalarının yoğunlaşması, iki ülke liderinin temaslarının artması ile Ankara’nın Moskova’ya bir jest yaptığı yorumu yapılıyor.

11 Ekim 2012 tarihinde  Moskova'dan kalkan Suriye’ye ait bir yolcu uçağı, F-16 savaş uçakları tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı’na indirilmişti. Uçağın içinde askeri malzeme bulunduğu, malzemelerin ne amaçla taşındığının belirlenmesi için el konulduğu duyurulmuştu. Yapılan incelemede, uçağın kargosunda 10 koli mühürlü malzeme bulunmuştu. Açılan ilk iki kolide, askeri haberleşme cihazı parçaları tespit edilmişti. Kolilerin üzerinde alıcı olarak 'Suriye Savunma Bakanlığı' ibaresinin yer alması dikkat çekmişti. Pilot ilk etapta vermek istemediği kolileri daha sonra gümrüğe teslim etmeyi kabul etmişti. Gümrük yetkililerinin tutanakları hazırlamasının ve pilota imzalatmasının ardından, malzemelere el konularak uçağın, yolcuları ile birlikte kalkışına izin verilmişti. (haber7)

Türkiye'den Rusya'ya hava sahası jesti

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Dik Dur! ~ 6 yıl önce
Uçak ESED başganı taşımış, yok böyle omurgasızlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havagazı ~ 6 yıl önce
Dik dur eğilmeee vatandaşın seninleee reisssss...Yersennnnnnnnn !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jesttt ! ~ 6 yıl önce
rusların bir uçağını düşürdük önce kükredik sonra maddi,manevi ne hallere düştük, onlara ihale,iş vermede,jest yapmada rekor kırıyoruz demek daha fazla şey yapsak neler olurdu allah bilir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aa ~ 6 yıl önce
Yeterki bizden Domates alsinlar. Bu jest neki önüne yatan bakan buluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıkama yağlama ~ 6 yıl önce
Hahaha çok güldüm!!!
dik duruyoruz ~ 6 yıl önce
türkürdüğünü yalama rekoru olsa kesin guiness i bizim ülke kazanırdı. nerdenn nireyee noldu bizim angajman kuralları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
domates ~ 6 yıl önce
domates alaCAKALRSA HERŞEY OK DERİZ, YETERKİ DOMATES ALSINŞLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Domatessss ~ 6 yıl önce
Domtesten sonra Hiyara gelecek sirani bekle...
Gelsinler ~ 6 yıl önce
Domates değil, bu ülkenin insanının canı patlıcan. Gelsinler hamile, çoluk çocuk, hasta, dinlemeden 10 uçak gürültüsüyle inip, kalksınlar. Bu millet bu jestleri hak ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ~ 6 yıl önce
Harbi saçmalamışsınız ne alaka 30 bin feet teki uçağın sesinden rahatsız olmak enteresan...
Cehalet ~ 6 yıl önce
Hiç havalimanları çevresi gürültü kirliliği diye birşey duydunuz mu? Mesela Avrupa'da gece 22.00 sabah 06.00 arası meydanların kapanmasının sebebi nedir? Mesela o Rus uçakları daha önce neden gelemiyordu? Gürültü sevyeleri limit dışı olduğu için olabilir mi? Normal bir airbus yada boeing'in 4-5 katı gürültü yapıyor olabilirler mi? Neyse habibi siz dolmuşunuza bilin, dakikada 15 korna çalışla yola devam. Sürüye iyilik ne yarar, jestin en büyüğünü, herşeyin en babasını hak ediyorsunuz.
Lütfeynnn ~ 6 yıl önce
Amerikalı muttefikleri üzmeyelim Lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Domates ~ 6 yıl önce
Şener Şen'in bir filmi aklıma geldi. Domates, Domates, Domateeess!! :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000