10 Mayıs 2017, Çarşamba 16:40:07

Türkiye'den dev sipariş

Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayisi alanında mevcut işbirliklerini daha ileri noktaya taşıyacak sözleşme, niyet beyanı ve mutabakat muhtırasına imza atıldı.
  • Bu ucakla ucma imkanim oldu. Gercekten hem kullanim hemde bakim hemde maliyet yönünden cok faydali olacak..
  • yerli fighter jet, yerli hürkuş, yerli altay tank, yerli t625 helikopter, yerli atak elikopter, yerli otomobil, yerli yolcu uçağı, yerli uzay gemisi, yerli iha, yerli sikorski,yerli aquila uçak,yerli top tüfek,yerli uydu fırlattık,yerli balistik füzeli drone yaptık. helal olsun 2010 senede yapılamayanlar son 2-3 sene içinde yapıldı.tükiye uçtu gidiyor haberiniz yok eleştirirkene utanın azcık
  • hani tai cok iyi durumdaydı 52 tane sipariş vereceğimize kendimiz üretsek ya ne geliştik yau
  • Pakistan kaç asır sonra bizden dev sipariş verecek daha doğrusu o konuma gelecez
  • Beyler iki uçak arasında bir sürü fark var. Mushak piston motorlu daha zayıf en temel eğitim uçaklarından biri, Hürkuş ise turboprop motorlu daha güçlü ve Mushaktan sonra pilot eğitimine verilecek pahalı bir uçak. Üstelik Hürkuş birçok askeri destek görevlerinde kullanılabilecek.
  • Hürkuş projesi tamamlanmadı, askeriye acil ihtiyaç deyince gavurdan ucak almak yerine pakistanlı gardaslarimizdan almışız bu konuda irade gösterenlere helal olsun. Bürokratların gavur malı hayranlığını yikmislar.
  • Ahahha ulan fuara atak anka hurkusu satmaya gidip 52 tane ucak alip gelen tek ulkeyiz ha :) ava giderken avlanmak
  • hürkuş u bir saldılar uçtu gittii eee nede olsa hürkuş:)
  • Hürkuş varken neden? Yerli ve milli verken neden?
  • Neoldu bu hürkuş a cacıkmı oldu

Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayisi alanında mevcut işbirliklerini daha ileri noktaya taşıyacak sözleşme, niyet beyanı ve mutabakat muhtırasına imza atıldı. Buna göre Türkiye, Pakistan'dan 52 Super Mushshak eğitim uçağı alacak. Taraflar, Pakistan'a 4 MİLGEM korveti satılmasına yönelik de kararlılıklarını ortaya koydu.

TÜYAP'taki 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayisindeki işbirliğini ileriye taşıyacak gelişmeler yaşandı.

Başlangıç Eğitim Uçağı Projesi Sözleşmesi kapsamında, Türkiye, Pakistan'dan 52 Super Mushshak eğitim uçağı alacak.
  
Halihazırda Hava Kuvvetleri tarafından pilot adaylarının başlangıç seviyesi uçuş eğitimlerinde, envanterde bulunan T-41 ve SF-260 uçakları  kullanılıyor.

Savunma Sanayii İcra Komitesi daha önce Pakistan Aeronautical Complex-Kamra firması ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen sözleşme müzakerelerinin tamamlanmasıyla IDEF'te sözleşme imzalandı.

Sözleşme kapsamında tedarik edilecek 52 uçak, ömürlerini tamamlayan T-41 ve SF-260 uçaklarının yerini alması hedefleniyor.

Super Mushshak Uçağının tedarik edilmesiyle uçuş eğitimleri daha etkin  ve efektif olarak verilebilecek. Bu proje ile birlikte, ilk kez NATO üyesi bir  ülkenin hava kuvvetleri Super Mushshak’ı envanterine almış olacak ve eğitim  faaliyetlerinde kullanacak.

Ayrıca Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ve  Pakistan arasında MİLGEM Korvet Projesi Niyet Beyanı imzalandı. Bu imza, resmi  süreç devam ederken, bu konudaki kararlılığın gösterilmesi açısından önem  taşıyor.

Öte yandan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) Pakistan'daki havacılık sanayisi şirketiyle işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası imza altına alındı.

Türkiye'den dev sipariş

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Bu ucak ~ 7 yıl önce
Bu ucakla ucma imkanim oldu. Gercekten hem kullanim hemde bakim hemde maliyet yönünden cok faydali olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iştebu ~ 7 yıl önce
yerli fighter jet, yerli hürkuş, yerli altay tank, yerli t625 helikopter, yerli atak elikopter, yerli otomobil, yerli yolcu uçağı, yerli uzay gemisi, yerli iha, yerli sikorski,yerli aquila uçak,yerli top tüfek,yerli uydu fırlattık,yerli balistik füzeli drone yaptık. helal olsun 2010 senede yapılamayanlar son 2-3 sene içinde yapıldı.tükiye uçtu gidiyor haberiniz yok eleştirirkene utanın azcık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 7 yıl önce
hani tai cok iyi durumdaydı 52 tane sipariş vereceğimize kendimiz üretsek ya ne geliştik yau

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lahana ~ 7 yıl önce
Pakistan kaç asır sonra bizden dev sipariş verecek daha doğrusu o konuma gelecez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hürkuş ve Mushak ~ 7 yıl önce
Beyler iki uçak arasında bir sürü fark var. Mushak piston motorlu daha zayıf en temel eğitim uçaklarından biri, Hürkuş ise turboprop motorlu daha güçlü ve Mushaktan sonra pilot eğitimine verilecek pahalı bir uçak. Üstelik Hürkuş birçok askeri destek görevlerinde kullanılabilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hürkuş!!! ~ 7 yıl önce
O zaman neden hürkuş kullanılmıyorda pakistandan uçak alınıyor?Bırakın boş lafları allah aşkına
Yerinde karar ~ 7 yıl önce
Hürkuş projesi tamamlanmadı, askeriye acil ihtiyaç deyince gavurdan ucak almak yerine pakistanlı gardaslarimizdan almışız bu konuda irade gösterenlere helal olsun. Bürokratların gavur malı hayranlığını yikmislar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
agree ~ 7 yıl önce
yes i agree john, we must alos purchase antanov from our russian brothers instead of airbus/boeing!
Idef 2017 ~ 7 yıl önce
Ahahha ulan fuara atak anka hurkusu satmaya gidip 52 tane ucak alip gelen tek ulkeyiz ha :) ava giderken avlanmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hürkuş ~ 7 yıl önce
hürkuş u bir saldılar uçtu gittii eee nede olsa hürkuş:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 7 yıl önce
Hürkuş varken neden? Yerli ve milli verken neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Neoldu bu hürkuş a cacıkmı oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000