20 Şubat 2013, Çarşamba 08:36:39

TÜRKİYE'DEKİ PİLOTLARI GERİ ÇAĞIRDILAR!

Geçen hafta Halep'teki bir havaalanını ele geçiren muhalifler, Türkiye ve Ürdün'deki 35 kişilik hava birliğini ülkeye çağırdı. Birlik, havaalanındaki savaş uçaklarını Esad'a karşı kullanacak
  • KOÇUM , YAZDIKLARIN BAYAĞI BİR KISKANÇLIK ,ÇEKEMEMEZLİK HATTA SANKİ BİRAZ DA KUYRUK ACISI KOKUYOR. ÇOK BELLİ ETMİŞSİN BE ASLANIM SEN BİRAZ OLGUNLAŞ DA ONDAN SONRA BURALARA YAZ , OLUR MU HADİ BAKAYIM ÖNÜNDEN YEMEYE DEVAM ET SEN
  • Videoda o uçaklari gördük 4 adet lastikleri patlamis L39 egitim uçagi ve 1965 model 25 senedir uçmamis ve uçak mezarligina atilmis MIG 17 ve 19 uçaklari.Suriyenin esas savas uçaklari MIG29 25 SU24 SU22 ler Tiyas ve Sam yakinlarindaki hava üslerinden uçuyorlar.
  • bizim tsk dan ayrılanlar gitsin nasıl olsa cok vatan millet sakaryalar ya komsuyada yardım etsinler dunyaya bedel aslanlar :D
  • Yok yok gitmeyin. Sadece onlar bombalasın, onlar atsın scut füzelerini. Siz sadece seyredin ve ölün. Ne yorum ama yurdum insanı işte...
  • Kardes durum senin anlattigin gibi baska ulkelerin gaziyla olusmus degil. Basta diktator var. ulke asker polis ulkesi. Onune geleni dovuyorlar. Ust duzey subaylar ve politikacilar vahalarda yasar Esad'a muhalefet edemezler. Bir iftira bile hayatlarini kaydirir besikteki bebege kadar hapse atarlar. Sen ne konusuyorsun? Kim kendi mahallesinde savas, olum, hastalik, aclik ister?
  • Geç kaldınız zaten gidin, gidinde birilerinin gazına gelip kardeş kardeş birbirinizi vurun. Olmadı üç gün önce karavana paylaştığınıza angajman kuralı da uygular, çocukluğunuzda birlikte oyun oynadığınız arkadaşınız, dostunz, komşunuzun üzerine bomba da atarsınız artık.

Suriye'de iç çatışma 23'üncü ayına girerken, Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerin "hava üstünlüğü" karşısında duramayan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), çareyi ülkeden kaçan pilot ve hava teknik ekibinden bir "hava birliği" kurmakta buldu. ÖSO'nun Halep'teki El Cerrah Havaalanı'nı 12 Şubat'ta ele geçirmesinin ardından, eskiden Suriye Hava Kuvvetleri'nde çalışan 35 kişinin kaçtıkları Türkiye ve Ürdün'den getirilmesi gündeme geldi. Esad rejiminden kaçan 35 kadar kişi, ÖSO ve Yüksek Suriye Ordu Konseyi'nin şemsiyesi altında ülkeye dönecek.

36 ADET UÇAK ELE GEÇİRİLDİ

Aylardır Şam ve Halep'teki sivil ve askeri hava üslerini ele geçirmeye çalışan ve bu kez fırsatı yakalayan muhalifler, buradaki 36 adet uçak ve savaş uçağından oluşan filoya el koydu. Bunun üzerine ÖSO'nun, Türkiye ve Ürdün'e kaçan bu ekibi Esad'a karşı savaşmak için ülkeye dönmeye ikna ettiği belirtiliyor. Ürdün'de bulunan tümgeneral Ebu Halit El Dimaşki, "Aylardır Suriye'ye dönüp devrime hizmet etmek için bekliyorduk. Şimdi bu filonun ele geçirilmesi bizim için bir şans olabilir" diyerek yeni gelişmelerden umutlu olduğunu söyledi.

ÖNCE TEKNİK EKİP GİTTİ

Yine Ürdün'de bulunun savaş pilotu Ebu Muhammed ise, "Uçakların fotoğrafları ve görüntülerini gördüm. Ama hala uçabiliyorlar mı, göreceğiz. Çok fazla ümide kapılmadan önce teknik ekibin oraya gidip bakması gerek" diye konuştu. MIG 17 ve L-39 savaş uçaklarının bulunduğu filonun bakım ve testlerinin yapılması için bir grubun Halep'e vardığı söyleniyor. Muhaliflerin önceliği, hava gücü avantajını elinde bulunduran Esad güçlerinin Şam hava üssüne giden savunma şeridi kırmak olacak.

MÜLTECİ SAYISI 850 BİNE ULAŞTI

Birleşmiş Milletler, Suriye'den kaçan sivil sayısının 850 bine ulaştığını açıkladı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Babar Baluch, "17 Şubat itibarıyla mültecilik başvurusu yapan veya mülteci olan Suriyeli sayısı 850 bini geçti" dedi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie geçen yıl Hatay'daki kampta Suriyeli mültecileri ziyaret etmişti.

SCUD'LAR HALEP'İ VURDU: 31 ÖLÜ

Beşar Esad'ın başkent Şam'ın güneyindeki Tişrin Sarayı yakınlarına iki havan topu düştü. Sarayda sadece maddi hasar meydana geldi. Halep'in Cebel Bedru bölgesindeyse Esad'a bağlı güçlerin attığı Scud füzesi sivilleri hedef aldı. İngiltere'deki Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), altısı çocuk 31 kişinin öldüğünü açıkladı. Füzenin vurduğu binaların altında 25 kişinin kaldığı haberleri de geliyor. Pazartesi günü ordu birliklerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlardaysa 69 kişi öldü. Öte yandan, Humus'un Telbise ilçesinde bir MİG savaş uçağının muhalifler tarafından düşürüldüğü öne sürüldü. 

TÜRKİYE'DEKİ PİLOTLARI GERİ ÇAĞIRDILAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

''aslanlar'' a ~ 11 yıl önce
KOÇUM , YAZDIKLARIN BAYAĞI BİR KISKANÇLIK ,ÇEKEMEMEZLİK HATTA SANKİ BİRAZ DA KUYRUK ACISI KOKUYOR. ÇOK BELLİ ETMİŞSİN BE ASLANIM SEN BİRAZ OLGUNLAŞ DA ONDAN SONRA BURALARA YAZ , OLUR MU HADİ BAKAYIM ÖNÜNDEN YEMEYE DEVAM ET SEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALEPPO AIR BASE ~ 11 yıl önce
Videoda o uçaklari gördük 4 adet lastikleri patlamis L39 egitim uçagi ve 1965 model 25 senedir uçmamis ve uçak mezarligina atilmis MIG 17 ve 19 uçaklari.Suriyenin esas savas uçaklari MIG29 25 SU24 SU22 ler Tiyas ve Sam yakinlarindaki hava üslerinden uçuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aslanlar ~ 11 yıl önce
bizim tsk dan ayrılanlar gitsin nasıl olsa cok vatan millet sakaryalar ya komsuyada yardım etsinler dunyaya bedel aslanlar :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeş..... ~ 11 yıl önce
Yok yok gitmeyin. Sadece onlar bombalasın, onlar atsın scut füzelerini. Siz sadece seyredin ve ölün. Ne yorum ama yurdum insanı işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durum basit degil ~ 11 yıl önce
Kardes durum senin anlattigin gibi baska ulkelerin gaziyla olusmus degil. Basta diktator var. ulke asker polis ulkesi. Onune geleni dovuyorlar. Ust duzey subaylar ve politikacilar vahalarda yasar Esad'a muhalefet edemezler. Bir iftira bile hayatlarini kaydirir besikteki bebege kadar hapse atarlar. Sen ne konusuyorsun? Kim kendi mahallesinde savas, olum, hastalik, aclik ister?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne kardeş ama ~ 11 yıl önce
Geç kaldınız zaten gidin, gidinde birilerinin gazına gelip kardeş kardeş birbirinizi vurun. Olmadı üç gün önce karavana paylaştığınıza angajman kuralı da uygular, çocukluğunuzda birlikte oyun oynadığınız arkadaşınız, dostunz, komşunuzun üzerine bomba da atarsınız artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000